Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

American Bulldog Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Abone Ol 
American Bulldog Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

American Bulldog köpek ırkı, bu yazımızın konusunu oluşturuyor. Haydi gelin, bu güzel köpekleri daha da yakından tanıyalım.

Karakter Özellikleri

American Bulldog köpek ırkı kişilik bakımından her zaman için sempatiktir. Oyuncu olurlar fakat oyunlarında zeka dolu davranışlar da yer alır. Ailelerini bazı zamanlar enteresan zekaları ile şaşırtabilen köpeklerdir. Her zaman kolay öğrenirler ve insanların karakter özelliklerini de gayet rahat bir biçimde ezberler.

Yabancı kişilere her daim ilk temasta dikkatli olarak yaklaşırlar. Ufak çocuklara karşı da her durumda dikkatli ve alakalı şekilde yaklaştıklarını söyleyebiliriz. Ufak çocuklarla baş başa bırakmayın. Şefkatli bir köpek olduğundan çocuğun ona zarar vermesine müsaade edebilir, bu durumları her zaman gözlemeniz gerekir.

Bu köpekler sevimlidir ve ailelerine son derece bağlıdırlar. Bazı zamanlarda bu köpeklerin inatçı ve ısrarcı tavırlar sergilediği de görülebilir. Bu tarz durumlarda kendisine önder olarak belirlemiş olduğu aile üyesi onu kararından anında caydırabilir. Apartman hayatı için uygun bir köpektir.

Fakat günlük egzersizlerini düzenli olarak yaptırmalı, saatlerini asla ertelememelisiniz. Bununla beraber ufak alanlarda yaşaması da hemen hemen imkansız bir durumdur. Geniş bir yaşam alanına gereksinim duymaktadır. Haydi gelin bu köpeklerin kökenleri ile alakalı bilgi alalım.

Tarihçesi

American Bulldog

Beyaz American Bulldog

Tarih süresince, spor ve avcılıktan koruma köpeği olarak görevlendirilmesine değin birçok alanda görev almış olan bu özel ırk, güçlü bedeni sayesinde en çok da çoban köpeği olarak kullanılmıştır. Hızlı olabilmesi ve yabani hayvanlara karşı korkusuz biçimde mücadele etmesi nedeniyle alaka çeken bir köpektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpek İç Parazit Belirtileri, Nedenleri, Tedavisi

Bir dönem soyunun tükenmesi olasılığı ile karşı karşıya gelmiştir. Yaşlı olan bir köpek yetiştiricisinin büyük çabaları sonucunda tekrar üretilmiştir. Tek bir bireyin sayesinde günümüzde American Bulldog köpekleri hala bulunabilmektedir. Bu köpek üreticisinin adı ise John D. Johnson olmaktadır.

Bu köpeklerin aile gelenekleri olduğunu ifade ederek, köpeklerin üretilmesi ve her daim korunması mevzusunda özel bir çaba sarf etmiştir. Peki bu güzel köpeklerin fiziksel özelliklerini hiç merak ettiniz mi? İşte karşınızda Amerikan Bulldog fiziksel özelliklerinin tamamı…

Fiziksel Özellikleri

American Bulldog köpek ırkının rengi birçok değişik renkte karşımıza çıkmaktadır. Fakat en belirgin rengi her zaman için siyah, kahverengi ve beyaz olmaktadır. Bu renklerde lekeleri de belirgin olarak görmeniz her zaman için mümkündür. Atletik, iri ve kaslı bir görünüme sahiptir. Kafası da geniş olur. Çoğu zaman göz kenarlarında ve burun kısımlarında siyah renkler olur. Göz renkleri ise kahverengidir. Tüyleri kısa olur.

Bakımı

Tüyleri kısa olduğu için tüy bakımını yapmak kolaydır. Bu köpeklerin tüylerini hafta içerisinde bir defa köpek tarağı aracılığıyla tararsanız tüy bakımını sağlamış olursunuz. Egzersiz gereksinimlerinin düzenli şekilde yerine getirilmesi de ruh sağlığı için mühimdir.

Uzun bir zaman boyunca egzersiz yapmazlarsa saldırgan hale gelebilirler. Köpeğinizin egzersiz gereksinimini köpek oyuncaklarıyla da karşılamanız mümkündür. Fakat Amerikan Bulldog köpekleri oyun oynamaktan çok hoşlanır. Uzamış olan tırnaklarının düzenli şekilde kesilmesi gerekir.

Veteriner kontrollerini de unutmamak önemlidir. Yapılması gereken aşıları da yaptırmanız çok önemli bir durumdur. Köpeğiniz için gereksinim duyduğunuz her eşyayı çok beklemeden satın alın. Her şeyi tam olsun. Böylece köpeğinizin bakımını daha rahat yaparsınız.

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Bu köpek ırkı en çok da çocuklara karşı korumacı bir güdüyle yaklaşır. Beraber yaşadığı herkese karşı bu içgüdüyü besler. Belli bir yaşın altında olan çocuklara karşı bu duygusu daha önde olabilir. Bu köpekleri ufaklık oldukları dönem itibarıyla sosyalleştirirseniz herhangi bir sorun yaşamazsınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Hızlı Nefes Alma Nedenleri Nelerdir?

Beslenme

American Bulldog bakımı konusunda en önemli şey beslenme olmaktadır. Bu çevik köpek ırkının beslenmesi konusunda kullanılan köpek maması her daim protein, mineral ve vitamin anlamında zengin olmalıdır. Bu köpeklerin beslenmesi her daim premium mamalarla sağlanmak zorundadır.

Sıkça Sorulan Sorular

American Bulldog köpek ırkı ile alakalı en çok sorulan soruları sizler için derledik. İşte karşınızda o sorular ve harika cevapları!

Bu Köpekler Kaç Tane Yavru Doğurabilir?

Bu köpeklerin dişi olanlarından sahiplendiyseniz gebelik sonrasında birçok köpek yavrusu ile baş başa kalacağınızı bilmelisiniz. Genel olarak her doğumda sekiz ila on bir tane yavru sahibi olabilirler. Bu köpeklerin dişi olanlarının gelişim süreci ise hemen hemen 18 ay süresince devam edebilir. Bu esnada çiftleştirilmeleri imkansızdır. Bedenlerinin tamamen gelişkin bir halde olması ve doğum açısından uygun özellikleri taşıması için on sekiz ay beklemenizi öneriyoruz.

Bu Köpek Irkı Fazla Tüy Döküyor mu?

Bu köpek cinsinin tüy dökme sorunu minimal seviyededir. Onları sarmakta olan kalın bir kürk tabakası yoktur. Haftada 1 kez fırçalanmaları durumunda tüy sağlıkları da normal hale gelir. Bakımını yapmak da zahmetsiz ve kolaydır. Bazen banyo etmeleri gerekebilmektedir. Tırnaklarını fazla uzamadan kestirin. Bunu asla ertelemeyin, etrafa zarar verebilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.