Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

American Keuda Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Abone Ol 
American Keuda Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı
1141.80₺

713.78₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele

Hareketli yapısı ile tanınan American Keuda cinsi kediler, iyi bir oyuncu ve avcı olmaları ile bilinirler. 1980’li yıllarda keşfedilen bu cins kediler, bir çita gibi hızlı koşabilmeleri ile öne çıkarlar.

American Keuda Karakter Özellikleri

american keuda

Oldukça oyuncu olan Amerikan Keuda cinsi kediler, koşucu yönleri ve çevik hareketleri ile bilinirler. Bir çitaya benzetilen Keudalar gerçekten de oldukça hızlı koşabilirler ve kıvrak hareketler yapabilirler. Bu nedenle de oyuncu yönleri onların daha çevik ve kıvrak şekilde hareket etmelerine uygun bir alan sağlar.

İlgi çekici şekilde suda yüzmekten hoşlanan Keudalar, zeki ve cana yakın tavırları ile dikkat çekerler. Bağımsız olmayı seven bu kediler kendi başlarına oyunlar oynayabilir ve keyifli şekilde vakit geçirebilirler. Avcılık yetenekleri oldukça gelişmiş olan American Keuda kedileri, oyunlarının da avcılık güdülerine hitap etmesinden hoşlanırlar. Bu yüzden onunla oynayacağınız oyunların genel anlamda yakalama, kovalama gibi temel avcılık güdülerine hitap etmesi oyunları daha keyifli hale getirebilir.

Başkaları ya da çocuklar ile geçinme konusunda iyi olsa da bağımsızlık isteğinin ağır bastığı zamanlar olabilir. Her zaman çok ilgi istemezler ve genel olarak kendi hallerinde eğlenmekten ve etrafı keşfetmekten hoşlanırlar. Özellikle de keşfedecek yeni şeylerin olduğu bir alanda onlarla ilgilenmek yerine etrafı keşfetmesine izin vermeniz kedinizi memnun edecektir.

Oyuncu tavrından dolayı onunla ilgilenmek istediğinizde yalnızca basit oyunlar ile bile kedinizle bağ kurabilirsiniz. Farklı oyuncaklar ile oynaması, aktivitelerden daha çok keyif almasını sağlayacaktır. Ona oynaması için daima farklı alternatifler sunmaya özen gösterin. En iyi kedi oyuncakları için online pet shop mağazamızı inceleyebilirsiniz.

American Keuda Tarihçesi

Keuda ismi aslında “Kitten Evoluation Under Direct Assessment” kalıbından gelir. Yani yavru kedilerin değerlendirilmesi gibi bir anlama sahip olan bu kalıp, American Keudalara ismini vermiştir. Bu program uzun yıllar boyunca New Mexico, Texas ve Oklahoma gibi farklı bölgelerde uygulanmıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Kuma Nasıl Alıştırılır?

Türkiye’de pek yaygın olmayan bu ırk genellikle Texas bölgesindeki çiftliklerde doğal hayat sürmektedir ve 1980’li yıllarda keşfedilen bir tür olduğu için henüz çok yeni olduğu da söylenebilir. Bu kediler yeni tanınmış olsa da ismini aldıkları program sayesinde yetiştirilip bir ırk olarak kabul edilmişlerdir.

American Keuda Fiziksel Özellikleri

Büyük, geniş ve üçgen biçimli kulaklara, kısa tüylere ve farklı renklere sahip olan American Keuda cinsi kediler genellikle beyaz ve siyah renkleri ile bilinirler. Yine de mavimsi gri, kızıl, krem ve çikolata gibi farklı renklerde kürke sahip de olabilmektedirler. Kısa tüylere sahip olmaları nedeniyle soğuk havalardan yeteri kadar korunamazlar.

Orta boyuttaki kuyruğa sahip olan, farklı renklerde gözleri olabilen bu kediler enerjik yapıları nedeniyle kaslı bir vücut yapısı sergilerler. Diğer pek çok kedi ırkına göre çok daha aktif bir yaşam sürdükleri için kas kütleleri gelişir ve diğer kediler kadar kilo almaya meyilli değillerdir. Aşırı kilolu bir American Keuda görmek biraz zordur. Bunun yerine kaslı, çevik ve atik Keudalar çok daha yaygındır.

American Keuda Bakımı

American Keuda kedilerinin tüyleri çok sık bakım gerektirmez. Bu nedenle de tüy bakımlarının kolay olduğu söylenebilir. Haftada bir kez tüylerin taranması, dökülen tüylerin kedinizin kürkünden arındırılması için yeterli olacaktır. Benzer şekilde uzadıkça tırnaklarının kesilmesi gerekir.

Kedinizin yaz ve kış aylarında değişiklik gösterecek sıklıklarda banyo yapması, onun temiz kalması için yeterlidir. Yine de düzenli şekilde kedinizin yüzünü ve göz çevresini temiz bir bez yardımıyla temizlemeniz önemlidir. Oyuncu yapısı sebebiyle kediniz girmesini istemediğiniz tozlu ya da pis alanlara girebilir. Bu tür durumlarda özellikle de kedinizin yüzünü temiz tutmanız, gözlerin sağlığı için oldukça önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Cymric Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Kedinizin kulaklarını temiz ve nemli bir bez yardımıyla haftada bir kez silebilirsiniz. Bu sayede kulağında kirlerin birikmesini önleyebilir, kedinizin işitme sağlığını koruyabilirsiniz. Ayrıca kedinizin tırnaklarını kesmeden önce de patisinin arasında kalmış olabilecek taşları, toz ya da kirleri temizlemeniz onun sağlığı için önemlidir. Kendisi patilerini yalayarak temizleyebilir ancak patilerinde dışarıdan getirebileceği pek çok zararlı ürün de olabilir. Kedinizin patisinin aralarını temizlemeniz onun sağlığını korumaya yardımcıdır.

Kısa tüyleri ve inci kürkü nedeniyle aşırı soğuk havalara pek uygun olmayan American Keuda cinsi kedinizi kış aylarında giydirmek bile isteyebilirsiniz. Özellikle de dışarı çıkaracağınız zaman onu giydirmeniz ya da soğuk almayacağı bir pet taşıma çantasına koymanız daha faydalı olacaktır.

American Keuda Kedilerin Çocuklar ve Hayvanlar İle İletişimi

Diğer hayvanlar ile oyun oynamaya açık, sosyal bir kedi ırkı olan American Keuda kedileri genellikle özgürlüklerinin kısıtlanmasından rahatsız olurlar. Bu sebeple de diğer hayvanların alanlarını işgal ettiğini ya da onların oyuncakları ile onlardan fazla oynandığını fark ederlerde bu durumdan rahatsız olabilirler.

Çocuklar ile iyi iletişim kurabilen American Keudalar genellikle oyuncu tavırları sayesinde çocuklar ile güzel anlaşabilirler. Yine de çocukların kediyi kucağına alması ya da sürekli olarak ona dokunması Keuda ırkını rahatsız edebilir. İletişimin fiziksel temastan çok oyun ve eğlence içermesi daha faydalı olacaktır. Çocuklar her ne kadar kedileri sevmek ve onları kucaklamak istese de bu ırk kediler özgürlüklerine oldukça düşkün oldukları için kısıtlanmaları halinde sinirlenebilirler.

American Keuda Beslenme

Enerjik yapıları nedeniyle daha yüksek kalorili besinler ile beslenebilen American Keuda kedilerinin beslenme programı konusunda dikkatli olmak gerekir. Eğer kediniz gün içinde pek aktif değilse ve aktifliğini koruyacağı bir alan bulunmuyorsa bu durumda kedinizi yüksek kalorili besinler ile beslemeniz de kilo almasına neden olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Yaşlılık Belirtileri Nelerdir?

Kedinizin gün içinde çok aktif olduğunu ve bu aktifliğini uzun süre muhafaza ettiğini görürseniz mümkün olduğunca protein içeriği yüksek olan mamaları tercih etmeniz önerilir. Protein içeriği yüksek olan mamalar genellikle kedilerin daha sağlıklı şekilde beslenmesini ve protein kaynaklı şekilde enerji almasını destekler.

American Keuda kedileri de tıpkı her kedi cinsi gibi kilo almaya meyillidir. Kedinizin tembellik yapmaya başladığını fark ettiğinizde yüksek kalorili mamaları bırakmaya ve onun aktifliğine uygun daha düşük kalorili mamalara yönelmeye çalışın.

Her kedinin yaşına, sahip olduğu rahatsızlıklara ya da günlük aktifliğine göre farklı mamaların tercih edilmesi gerekebilir. Tüy dökülmesi, kalp, obezite gibi farklı pek çok problem kedilerde yaygın şekilde görülür. Bu tip sağlık sorunlarına yönelik olarak hazırlanan mamaları tercih etmek, kedinizin sağlıklı şekilde beslenmesine de katkı sağlayacaktır. Bu sebeple kedinizin beslenme programı tamamen ona uygun olacak şekilde özenle hazırlanmalıdır. Besleyici kedi mamaları için TIKLAYINIZ!

American Keuda Kediler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

American Keudalar hakkında merak edilen pek çok detay olabilir. Bunlardan en önemlileri:

American Keuda Kedileri Üşür Mü?

American Keuda kedileri aşırı soğuk havalarda üşüyebilir. Özellikle de ince ve kısa tüylere sahip olmaları nedeniyle aşırı soğuk ya da yağışlı havalarda kedinizi giydirmeden ya da korunaklı çantasına koymadan dışarı çıkarmamanız tavsiye edilir.

American Keuda Kedileri Çok Mu Yemek Yer?

American Keuda kedileri enerjik yapıları nedeniyle çok daha fazla enerjiye ihtiyaç duyabilirler. Bu nedenle de tahıl ya da karbonhidrat içeriği yüksek olan gıdalar ile beslendikleri zaman enerjiyi daha çabuk harcayacakları için daha çabuk acıkıp daha fazla yiyebilirler. Kedinizin fazla aktif olduğunu fark ederseniz onun protein içeriği daha yüksek olan mamalar ile beslenmesini sağlayabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.