Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Bulterier (Bull Teriyer) Köpek Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Bulterier (Bull Teriyer) Köpek Özellikleri ve Bakımı

Bulterier köpekler çeviklik ve güç çağrıştıran, gösterişli bir adımla hareket eden sağlam, iri kemikli teriyerlerdir. Cinsin ayırt edici özelliği, dik ve sivri kulaklara sahip uzun, yumurta şeklinde bir kafa ve iyi bir şekilde parıldayan küçük, üçgen gözlerdir. Bull teriyer köpek özellikleri ve bakımı hakkında daha fazla bilgi yazımızın devamında!

Bulterier (Bull Teriyer) Köpek Genel Özellikleri

Bull terrier eğlenceli ve sevecen, bazen inatçı ama her zaman sadık bir köpektir. Sevgi ve egzersizle gelişen coşkulu, kaslı hayvanlardır. İki tip tüy rengi vardır; tamamen beyaz ve desenli. Bu ırkın mutluluğunun dört anahtarı; köpeklerle ve insanlarla erken sosyalleşme, sıkı ama sevgi dolu eğitim, bol egzersiz ve hayranlık duyduğu insanlarla bol bol kaliteli zaman geçirmek. Bu gereksinimler karşılanırsa sadık, sevimli ve eğlenceli bir arkadaş olur.

Bulterier

Bulterier (Bull Teriyer) Köpek Beslenme İhtiyacı

Bull terrier, ticari olarak üretilmiş veya evde hazırlanmış olsun, yüksek kaliteli bir köpek mamasına gereksinim duyar. Herhangi bir beslenme şekli köpeğin yaşına uygun olmalıdır. Yavru bir bull teriyer besliyorsanız; minik dostunuza yavru köpek mamaları sunmalısınız. Bu ırkın, özellikle gençlik dönemlerinde yeterince kalsiyum alımına ihtiyacı vardır. Hızlı büyüme ve kemik gelişimi için köpeğinizi zengin içeriklerle beslediğinizden emin olun.

Bazı bull teriyer köpekler aşırı kilo almaya meyillidir. Bu nedenle köpeğinizin kalori tüketimini ve kilo seviyesini izleyin. Ona aşırı mama sunmaktan kaçının. Her daim temiz su sağlamayı unutmayın.

Bulterier (Bull Teriyer) Köpek Kişiliği ve Mizacı

Bull terrier, arkadaş canlısı olmasıyla öne çıkar. Utangaç hisseden ve insanların gözünden uzaklaşan bir bull terrier görmek neredeyse imkansızdır. Bu özel cins aynı zamanda cesur olarak tanınır. Köpeğin kıskanç veya sahiplenici olmasına izin verildiğinde hoş olmayan bir mizaca da bürünebilir. Bir bull terrier, hayatının erken dönemlerinde köpekler ve diğer hayvan türleriyle sosyalleşmezse ve eğitilmezse, diğer hayvanları potansiyel olarak saldırgan bir düşman olarak görebilir. Ama konu insanlara gelince, bu cinsin çok tatlı bir mizacı var.

Bulterier

Çoğu zaman aktif, eğlenceyi seven bir türdür. Cins itaatkâr, sadık ve uyumludur. Sahiplerini korumak için cesur ve korkusuz olma eğilimindedir. Bull teriyerleri, mutlu bir aile hayvanı olabilmeleri için bir miktar şefkatle birlikte sağlam ve tutarlı bir liderliğe gereksinim duyar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  English Springer Spaniel Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık Tüyoları

Bulterier (Bull Teriyer) Köpek Bakım Gereksinimi

Bull terrier köpek ırkının düzenli ve temiz tutulması kolaydır, sadece ara sıra fırçalamaya ihtiyaç duyar. Tipik olarak yılda iki kez tüy döker. Kısa tüylere sahip olduğundan bakımı zahmetsizdir. Haftalık fırçalama, tüylerini harika bir şekilde koruyacaktır. Düzenli olarak tırnak kesimi yapmayı unutmayın. Köpeğinizin ağız ve diş sağlığını desteklemek adına rutin diş temizliğini ihmal etmeyin. Köpeğinizi sağlıklı ve temiz tutmak için aradığınız bütün ürünleri pet shop mağazamızda bulabilirsiniz.

Bulterier (Bull Teriyer) Köpek Sağlık Durumu

Bull terrier köpek ırkı, dizkapağı çıkması, böbrek yetmezliği, kalp kusurları, pire ve cilt alerjileri gibi bazı sağlık koşullarına eğilimlidir. Ayrıca ölüme neden olabilecek çinko eksikliğinden de muzdarip olabilirler. Bu nedenle köpeğinizi doğru şekilde beslemek konusunda dikkatli olmalısınız. Yine de, kolayca kilo alabilecekleri için onları aşırı beslemeyin. Beyaz cinsler, renkli olanlardan daha çok sağırlığa eğilimlidir. Beyaz bull teriyerlerinin yüzde yirmisi sağır doğma riski taşıyor.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.