Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

En Popüler Akvaryum Balıkları ve Özellikleri

01.08.2021
2.219
Abone Ol 
En Popüler Akvaryum Balıkları ve Özellikleri

Bir akvaryum kurmayı planlıyorsanız; popüler akvaryum balıkları hangileri oluyor bilmek isteyebilirsiniz. Akvaryum sahibi olmak isteyen kişiler hem bakımı kolay olan hem de akvaryuma canlılık katabilecek farklı balık türlerini edinmek ve onlarla ilgilenmek isterler. Ayrıca balıkların çok üremesi de akvaryum sahibi olacak kişilerin önemli isteklerindendir. Bu sayede, kısa sürede çok fazla balığa sahip olabilirler. İşte, en çok tercih edilen akvaryum balığı türleri!

En İyi Akvaryum Balıkları

Balıklarının canlı renklere sahip olması, farklı pek çok balığın bir arada yer alması gibi istekler akvaryum sahiplerinin balık seçimini etkileyebilir. Popüler olan birkaç farklı balık türü ise akvaryum sahiplerinin sıklıkla akvaryumlarında bulundurduğu balıklardan olabilir. Bu balıklar özellikle de bakımlarının kolay olması nedeniyle tercih edilebilirler. Şimdi, o akvaryum balıkları listesine göz atalım…

Lepistes Balığı

akvaryum balıkları

Popüler akvaryum balıkları arasında özellikle de lepistesler yer alır. Farklı balıklar ile genellikle uyumlu şekilde yaşayabilen bu balıklar ayrıca zararsız ve genel olarak sakin bir karaktere sahip balıklar arasında yer alır. Bu nedenle de farklı akvaryumlar içerisinde rahatlıkla tercih edilebilen balık türleri arasındadırlar. Bu balıklar her ne kadar melek balıkları ile pek iyi anlaşamasa bile kısa sürede onlarla yaşamaya da alışabilir ve uyum sağlayabilirler. Lepistesler kısa sürede çok sayıda yavru yapabilen balıklardan biri olduğu için de balıklarının çoğalmasını isteyen akvaryum sahipleri tarafından sık sık tercih edilirler. Yine de lepistes balıkları kendi yavrularını yiyebilir ya da akvaryumdaki yabancı balıkları bu yavruları yavruluktan bile alıp yemek isteyebilirler. Bu sebeple de lepistes yavrularına ayrı bir akvaryumda bakmanız daha iyi olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  12 Maddede Süs Balığı Çeşitleri

Japon Balığı

Japon balıkları da popüler akvaryum balıkları arasındadır. Bu balıklar hem fanusta hem de akvaryumlarda bakılabilmektedir. Fanus içinde çok daha az bir yaşam süresine sahip olan Japon balıklarının akvaryumda daha uzun süreli şekilde ve daha sağlıklı olarak yaşamlarını sürdürmesi mümkün olacaktır. Renklerinin canlılığı ile akvaryuma neşe katan bu süs balıkları, düzenli ve doğru bakım ile 7 seneye kadar yaşayabilen akvaryum balıkları arasında yer alır. Diğer tüm balık türlerinde olduğu gibi bu balıkların da doğru ve kaliteli yem ile beslenmesi önemli. Japon balığı yemi mutlaka bu balık türüne uygun olmalıdır.

Melek Balığı

akvaryum balıkları

Melek balıkları da en sık tercih edilen popüler akvaryum balıkları arasında yer alır. Bu iki balık türü bir arada tercih edilebilir ancak yine de kimi zaman birbirleri ile anlaşmakta zorluk çekebilecekleri unutulmamalıdır. Melek balıkları farklı ve ilgi çekici görünümleri ile sıklıkla tercih edilen akvaryum balıkları arasında yer alır. Genel anlamda dost canlısı bir karaktere sahip olan bu sakin balıklar kuytu köşelerde kendi isteklerine göre dolaşmaktan keyif alırlar. Bir süs balığı olan melek balıkları ayrıca ciklet balıklarıyla birlikte olduğu zaman saldırgan şekilde hareket edebileceğinden bu tip balıklar ile bir arada tutulmamaları önerilir.

Kristal Köpek Balığı

Gümüş ya da kristal köpek balığı olarak bilinen akvaryum balıkları da oldukça popülerdir. Süs balıklarına göre daha uğraştırıcı ve pahalı bir bakıma sahip olabilen gümüş köpek balıkları hem etçil hem otçul olduğundan süs balıkları ile aynı akvaryum içinde yer almaları son derece tehlikeli olabilir. Özellikle de köpek balığı bakmak isteyen kişiler gümüş köpek balıklarını tercih eder. Bu köpek balıkları son derece küçük olmaları ile köpek balığı bakmak isteyen kişiler için iyi bir başlangıç olabilecektir. Ayrıca daha geniş kapasiteli akvaryumlarda yaşamak isteyen bu köpek balıklarının bakım, temizlik ve beslenme koşulları da süs balıklarından farklı olduğu için onları akvaryumunuza almadan önce iyi şekilde düşünmeniz gerekmektedir. Kristal köpek balığı bakmak istiyorsanız; akvaryumunuzun yeterince geniş olması gerektiğini unutmamalısınız. Geniş akvaryum modelleri için TIKLAYINIZ!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Çiklit Bakımı Nasıl Olmalı?

Amano Karidesi

Amano karidesleri sıklıkla tercih edilen akvaryum türleri arasında yer alır. Akvaryumun içinde yer alan yosunlar ile beslenen amano karidesleri hem zahmetsiz bakımları ile hem de akvaryum içindeki dereceye kolay şekilde uyum sağlayabilmeleri ile kolay bakılabilen akvaryum balıkları arasında yer alırlar. Sevimli ve ilginç görünümleri sayesinde akvaryuma renk katan bu balıklar ayrıca akvaryumun temizlenmesine de yardımcı olduğu için sıklıkla tercih edilen türler arasındadır. Çok yavru yapabilen amano karideslerinin yavrularının korumaya alınması şarttır. Eğer üremelerini isterseniz karideslerinizin yavrularını ayrı bir akvaryumda beslemeniz önerilir. Orta ila büyük boy bir akvaryum çeşidi yavrular için idealdir.

Beta Balığı (Betta)

akvaryum balıkları

En sık tercih edilen popüler akvaryum balıkları arasında yer alan beta balıkları da ihtişamlı görünümleri ile akvaryuma renk katan balıklardandır. Diğer balıklar ile anlaşma konusunda son derece problemli olabilen beta balıklarını farklı türler ile bir arada bulundurmanız size problem yaratabilir. Bu sebeple de balıklarınızın stressiz ve mutlu bir yaşam sürmesini isterseniz beta balıklarının yanında, aynı akvaryumun içinde diğer balık türlerinin olmamasına özen göstermeniz gerekir. Betta balığı bakarken ona besleyici pul yem veya balık tablet yem sağlamalısınız.

Kavgacı Siyam Balığı

Bu tür, betta balığının bir türüdür. Kavgacı siyam balıkları özellikle de göz alıcı görünümleri nedeniyle tercih edilen popüler akvaryum balıkları arasındadır. Bu balıklar geniş ve uzun kuyrukları, yüzgeçleri ve sırtları ile bilinen özel türlerdir çünkü akvaryumun içerisinde birkaç adet kavgacı siyam balığının bile yer alması akvaryumun çok daha farklı bir havaya sahip olması için yeterlidir.

Bu balıklar özellikle de beta balıkları ile aynı akvaryumda tutulmamalıdır. Beta balıkları ile anlaşma konusunda problem yaşayan kavgacı siyam balıklarının ayrı bir akvaryumda yer alması ve diğer balıklardan genel olarak uzak kalması en iyisi olacaktır. Mücadele, hırs ve üstünlük duyguları gelişmiş olan bu balıklar diğer balıklar ile sık sık kavga etmek ister. Ayrıca diğer balıkları yeme eğilimi de gösteren kavgacı siyam balıklarını ayrı bir akvaryumda tutmanız hem güvenlik hem de gösteriş bakımından onlar için bir ayrıcalık sağlayabilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Japon Balığı Yaşam Alanı Nasıl Olmalı?

Çöpçü Balığı

Çöpçü balıkları da popüler balıklar arasında yer alır. Akvaryumun camına yapışan bu balıklar akvaryumun içini temizlemezler. Akvaryum camını temizlerler çünkü cama tam anlamıyla yapışırlar ve camın temizlenmesine yardımcı olabilirler. Ancak yine de akvaryum içindeki dışkı, yosun ve benzeri ürünleri yemezler. Akvaryum içerisinde dibe çöken yem kalıntılarını ve yemlerden kalan parçaları tüketebilirler. Bu balıklar suyun genel dengesinin korunmasına katkıda bulunan özel canlılardır ancak akvaryumu temizlemezler. Bu nedenle akvaryum su kalitesi için  özel akvaryum temizlik ürünleri kullanmanız çok önemlidir. Yine de akvaryum camına yapıştıklarında hem komik hem de farklı bir görünüm sunan bu balıklar akvaryumlarda tercih edilebilecek popüler ve özel balıklardan biridir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.