Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

French Bulldog Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Sağlık ve Bakım

Abone Ol 
French Bulldog Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Sağlık ve Bakım

French Bulldog köpek ırkı, bugünkü yazımızın konusu oluyor. Bu ilgi sever köpekleri daha yakından tanıyalım mı? İşte detaylarıyla Fransız Bulldog köpeği!

Karakter Özellikleri

French Bulldog, direkt olarak aile köpeğidir diyebiliriz. Ortamın neşesidir dersek hiç de yanılmış olmayız aslında. Bu köpekler asık suratlı görünse bile aslında çok sevecen olurlar. Bu güzel dostlarımız bizlere her daim yakın dost olur. Fakat bir tane olumsuz yönleri vardır; inatçı köpeklerdir.

Sadece size karşı değil, köpeklere karşı da bu inatlarını sürdürürler. Bu nedenle de başlarını sürekli olarak kötü işlere ve belalara sokarlar. Bu köpekler aynen diğer Bulldog ırkları gibi diğer hayvanlarla sıkı bir dostluk kuramaz. Bunun en önemli sebebi ise bu köpeklerin geçimsiz ve öteki köpeklere karşı agresif olması.

Bu durum göz önünde bulundurulduğu zaman bu köpek ırkının yavruyken öteki hayvanlarla sosyalleştirmeniz gerektiği aklınıza direkt olarak gelmelidir. Bu yöntem sayesinde köpeğinizi diğer hayvanlarla iyi bir ilişkide tutmanız mümkün olur. Bu köpeklerin çok ilgi çeken bir fonksiyonu da bulunuyor. Sizce ne olabilir?

Kedilerle köpeklerden çok daha iyi anlaşır! Bu köpeklerin en çok da yavru olanlarını kedilerle beraber yetiştirirseniz, büyüdükçe ilerleyen yıllarda kedilerle harika derecede bir dostluk kurduğunu görebilirsiniz. Bu köpekler çocuklarla harika anlaşır ve onlarla etkileşime girmeyi de çok ama çok sever.

French Bulldoglarının yabancı insanlara karşı da tavırları güzel olur. Ama biraz karmaşıktır. Bir yabancıya bazı zamanlarda saldırabilir, bazı zamanlarda ise yakın davranabilir. Bu da aslan bu köpek ırkının kusursuz bir bekçi köpeği görevini yerine getiremeyeceğini en net şekilde kanıtlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Alman Kurt Köpeği Hakkında Daha Önce Duymadığınız Bilgiler

Bu köpekler inatçı yönlerinden ötürü eğitime de yanaşmaz. Son derece zeki bir ırktır ama inadı tutarsa sizin söylediğiniz hiçbir şeyi ama hiçbir şeyi yerine getirmez. Bu nedenle köpek tasması takmadan asla dışarı çıkmanızı önermiyoruz. Bu köpekler genel olarak sessizdir ama yabancı biri geliyorsa havlamaya başlar.

Tarihçesi

French Bulldog köpek ırkı, İngiliz Bulldog köpeklerinin ufak türü olarak İngiltere dolaylarında üretilmiştir. 1860’lı senelerde Fransız olan köpek yetiştiricisi bireyler, bu ufak köpeklerin bazılarını Fransa dolaylarına ithal ederek onları Fransız Teriyeri ile çaprazlamıştır.

Fiziksel Özellikleri

French Bulldog köpek cinsi, Bulldog köpekleri içerisinde en ufak olanıdır. Görünümü itibarıyla bambaşka görünen bu köpeklerin benzeri yoktur diyebiliriz. Bilinen en ufak köpeklerden biri olan Fransız Bulldoğu, otuz santimetrelik bir uzunluğa ve dokuz ila on dört kilo kadarlık da bir kiloya sahip olmasıyla bilinir.

Bu köpeklerin bedenindeki en ağır kısım ise kafasıdır. Kafası çok ağır olduğundan su üzerinde yüzemeyen bir köpektir, anında batar. Bu sebeple kesin olarak deniz ve havuz gibi yerlere bu köpekleri sokmamanız lazım gelir. Bu köpek ırkının tüyleri kısacıktır, tüy yapısı ince ve sıktır.

Tüy rengi ise genelde siyah beyaz olur. Gözleri çıkık ve son derece büyüktür. Her zaman koyu renkli gözleri vardır diyebiliriz. Kuyruk kısmı kısadır. Kuyruğu kıvrık ya da düz biçimde olabilir. Burnu basık olur, rengi koyudur. Göz ve burun biçimi ise karakteristik özelliğini ortaya koyan bir durum olmaktadır.

Bu köpek ırkının bilinen en önemli özelliği ise kulakları olmaktadır. Yarasa hayvanına benzeyen kulakları vardır. Derisi gevşek, sarkık ve biraz da olsa yumuşak olur. Fransız Bulldog köpeği ve İngiliz Bulldog köpeği ırkının görünümü direkt aynı olur. Sadece Fransız olan biraz daha ufak olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler Regl Olur mu?

Bakımı

French Bulldog köpek ırkının bakımı çok kolay olur dersek hiç de yanılmış olmayız. Haftada bir kez tüylerini taramanız tüy bakımı açısından yeterlidir. Bu cinsin herhangi bir egzersize de gereksinimi olmaz. Ev köpeği olur. Çok enerjisi yoktur. Onu her gün düzenli biçimde dışarıya tuvalet yapması için çıkarmalısınız.

Ev ortamında sahibiyle ufak oyunlar oynamak bu köpeklerin enerjisini tamamen atmasına iyi anlamda yardımcı olacak demektir. Fransız Bulldog köpeklerinin en ama en kötü özelliklerinden biri de kilo almaya çok yatkın olmalarıdır. Bu köpekler çevrelerinde yer alan neredeyse her şeyi yemek istemesiyle bilinir.

Beslenme

Kesinlikle veteriner kontrolü ile beslenmesi gereken bir ırktır. Maması da düzenli olarak verilmelidir. Eğer çok kilo alırsa bacakları bedenini kaldıramaz ve hastalanır. Bu köpeklerin her zaman kaliteli bir kuru köpek maması ile beslenmesi çok önemlidir.

Bazı köpek sahipleri açık satılan mamalardan satın alabiliyor. Fakat bu çok yanlış bir hareket oluyor. Lütfen köpeğinize her zaman için paketlenmiş mamalardan satın almaya özen gösterin. Aksi halde hastalanabilir ve yaşam süresi bir anda kısalmaya başlayabilir. Ona ilginizi ve sevginizi her zaman belli edin.

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

French Bulldog köpek ırkı, çocuklarla iyi bir dostluk kurabilir. Şayet çocuklu bir ailedeyseniz bu köpekler sizin için ideal olmaktadır diyebiliriz. Çocuklarla oyun oynamaya bayılan bu köpekler, aynı esnada çocuklara karşı tolerans gösterebilen köpekler olmaktadır çoğu zaman. Asla çocuklara saldırmazlar.

Sağlık Durumu

French Bulldog köpekleri, öteki birçok köpek ırkındaki gibi türlü rahatsızlıklara yatkın olabiliyor maalesef. Bu köpekler doğuştan birkaç olumsuz duruma sahip olmaktadır. Burun biçimi dışarıdan her ne kadar sempatik görünse bile bu köpekler bu nedenle nefes alma sorunu yaşıyor. Çok fazla horlayan bir köpektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Barınaktan Köpek Sahiplenme Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Nefes almakta genel manada zorluk yaşadıklarından sıcak aylara asla dayanamazlar. Yaz mevsiminde bu köpekler genelde klima yanında zaman geçirir. Nefes darlığının yanında kalça displazisi, gaz sorunu, damakta yarık durumu gibi birçok rahatsızlığa yatkın olabilirler. Bu köpeklerin alerjisi de vardır bu nedenle bir alerji testinden geçmeleri iyi olur. Bunun haricinde çok önemli bir sağlık sorunları olmaz.

Eğitimi

Genel manada bu köpek ırkı son derece zeki bir ırktır. Bu duruma karşın French Bulldog sadece inatçı yapısı nedeniyle eğitimi sırasında sahibine sıkıntılı anlar yaşatabilmektedir. Tamamen keyif içeren bir eğitim alması en güzelidir. Bu köpek ırkı esasen verilen komutların her birini anlayabilir.

Ama size boyun eğmemek için bu emirleri çok fazla tekrarlamaz ve sizi kale almaz. Bu durum karşısında eğer üzülürseniz bunu fark edip telafi etmek adına komutların her birini tekrarlayabilir. Bu köpek ırkının olumsuz tek kısmı ise inatçılığı olacaktır. Bunun yanında dünya genelindeki en kıvrak zekalı köpektir.

Sıkça Sorulan Sorular

French Bulldog köpek ırkı ile ilgili sıkça sorulan soruları sizler için derledik.

En Çok Hangi Hastalıklara Yatkın Olur?

Solunum sorunları, göz hastalıkları, gaz problemleri ve doğum güçlüğü bu köpeklerde en çok görülen rahatsızlıklar olmaktadır diyebiliriz.

Yaşam Süresi Ne Kadardır?

Hemen hemen on ila on iki sene kadar yaşam sürerler.

Irk Grubu Nedir?

Sportif olmayan ırk grubuna aittirler.

Başka Bir Adı Var mıdır?

Bouledogue Francais, diğer isimlerinden biridir.

Hangi Kulüp ya da Kulüplere Bağlıdır?

Bu köpeklerin bağlı olduğu birçok kulüp vardır. Bunları sizler için araştırdık ve listeledik.

  • AKC
  • ANKC
  • CKC
  • FCI
  • KC
  • UKC
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.