Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Isırığı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Abone Ol 
Kedi Isırığı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3430.00₺

2049.55₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
1900.50₺

1245.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele

Kedi ısırığı birçok insanı yakından ilgilendiren bir husus. Kedilerin sahiplerini, etraftaki nesneleri, diğer hayvanları ısırma alışkanlığı vardır. Kısacası kediler hemen hemen her şeyi ısırma alışkanlığına sahiplerdir. Bu ısırıklar her zaman zarar verici ya da can acıtıcı olmaz. Ancak yine de kedilerin ısırmalarının kimi zaman tehlikeli ya da can acıtıcı olabileceği söylenebilir.

Bakterilerin bulaşmasına ve kuduz gibi hastalıkların bulaşmasına da ortam sağlayan ısırıklar her zaman tehlikeli olmasa da kimi zaman ölümcül sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle de kedi ısırığı hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir.

Kedi Isırığı Hakkında Önemli Bilgiler

Kediler güdüsel olarak yalama ve koklama davranışı gösterirler. Buna ek olarak farklı gelen, kokan ve ilgilerini çeken nesneleri yalnızca koklamak ya da yalamakla kalmayıp ısırabilirler. Ayrıca çeşitli durumlardan dolayı davranış bozukluğu geliştirerek ısırma davranışı göstermeleri de mümkündür. Kedilerin bu davranışı her zaman tehlikeli olmasa da kimi zaman bakterilerin ya da virüslerin bulaşmasına neden olabilmektedir.

kedi ısırığı

Kedi Isırığı İle Kuduz Bulaşabilir

Tüm memeli hayvanlar kuduz virüsüne sahip olabilir. Kediler de bu virüse sahip olabileceği için ısırık yoluyla virüsü bulaştırabilirler. Özellikle de sokak kedilerinin kuduz virüsünü bulaştırma olasılığı mevcuttur. Bu kediler genellikle kuduz aşısı olmaz. Bu nedenle de kuduz virüsüne sahip bir hayvan ile gerekli temas sağlandığı zaman kuduz hastalığına sahip olurlar. İnsanları ısırmaları da kedilerin kuduz virüsünü bulaştırmaları için yeterlidir. Bu sebeple de sokak kedilerinin ısırması durumunda her ihtimale karşı sağlık kuruluşlarına başvurmak önemlidir.

Kedilerin Sivri Dişleri Riski Artırıyor

Ağızlarının içinde yer alan bakterileri insanlara ısırarak bulaştıran kedilerin sivri dişlere sahip olması, bu riski artırıyor. Kedilerin köpeklere göre daha sivri dişlere sahip olması, onların eklemlere ve tendo kılıflarına kadar bakteri bulaştırabilme olasılıklarını da artırıyor. Bu nedenle de kediler tarafından ısırılmak kimi zaman tehlikeli hale gelebiliyor.

Kediler genellikle çok sert ısırma davranışı göstermese de agresif oldukları anlarda sert ısırıklar göstermeleri mümkün. Bu durumda da sivri dişleri hem derin yaralar meydana getirebiliyor hem de ağızlarındaki bakterilerin daha derine bulaşmasına sebebiyet verebiliyor. Kan ve immun sisteme giriş yapan bu bakteriler insanlarda ciddi rahatsızlıklara yol açabiliyor. Çok derin ya da ciddi yaralanmalar olmasa dahi kedilerin ısırıkları bu nedenler tehlikeli hale gelebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Neden Yalar? Kedilerin Bu Davranışı Ne Anlama Gelir?

Kediniz için en kaliteli ürünleri Pet Shop Zoo‘da keşfedebilirsiniz!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.