Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Labrador Özellikleri Nelerdir?

Abone Ol 
Labrador Özellikleri Nelerdir?

Bugünkü yazımızda görünümleri ile hepimizin ilgisini çeken ve çok ama çok sevdiği köpeklerden biri olan labrador köpekleri anlatıyor olacağız. Labrador özellikleri konulu yazımız içerisinde her bir bilgiyi bulabileceksiniz.

Labrador yani tam adı ile labrador retriever, retriever familyasında yer alan bir köpek türüdür. Bu köpekler tam bir oyun köpeğidir. Sahipleri ile vakit geçirmeye adeta bayılırlar.

Labrador Köpeklerinin Fiziksel Yapısı ve Karakteri

Labrador özellikleri

Yavru Siyah ve Kahverengi Labrador Irkı Köpekler

Tamamen sağlam bir yapıya sahip olan ve orta boylu olan bu köpekler, eğer erkekse 57 ila 62 cm olan bir boya sahip olur. Ağırlığı ise 27 ve 34 kilo arasında değişir. Dişileri ise 54 ila 60 cm arasındadır. Ağırlıkları ise 25 ila 32 kilo arasında yer alır. Tabii istisnai durumlar da gerçekleşebilir.

Orta boyutta bir kuyrukları vardır ve uç kısmı sivri haldedir. Kısa tüylü olan postları sarı, koyu kahverengi ya da siyah gibi renklerde olabilir. Sabırlı ve duygusal bir köpek ırkı olarak dikkat çeker. Eğitilebilir bir köpektir çünkü çok zekidir. Herkes onlara bayılır.

Labrador özellikleri içerisinde en çok dikkat çekenler ise sahibinin sözünü her zaman dinlemesi ve çok hareketli olmasıdır. Bu köpeklerin en sevdiği şey ise insanlarla beraber yaşamaktır. Çocuklarla aşırı derecede samimidirler. Sevgi dolu bir iletişim kurmaya bayılırlar.

Eğer bir kişiden hazzetmezlerse ona karşı mesafeli olurlar. Çamur ve suda oyunlar oynamak en sevdiği şeylerden olmaktadır. Bu köpekler ilk önce adı üzerinde Labrador dolaylarında yetiştirilmiştir. Çok soğuk olan sulara bile anında girebilen köpeklerdir.

O dönemlerde ise balıkçıların ağı çekmesine yardım etmişlerdir. Bu köpekler duymakta oldukları birtakım seslere bazen havlayarak tepki verirler. Fakat çoğu anda da sessiz olmayı tercih ederler. Labrador özellikleri içerisinde en çok anılanlardan biri de bekçilik özellikleridir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  American Cocker Spaniel Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Bu köpekler bekçilik yapsa bile yabancılara hızlıca güvenebilir. Az havlar ve boğazına her daim düşkün olur. Bekçilik bizce onlar için çok da yerinde bir görev değildir. Günümüze baktığımızda bu köpeklerin en çok engelliler için rehber olarak görevlendirildiğini görüyoruz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.