Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpek Ağız Kokusu Neden Olur?

Abone Ol 
Köpek Ağız Kokusu Neden Olur?

Bugünkü konumuz, köpek ağız kokusu neden olur sorusunu cevaplar nitelikte oluyor. Köpeklerde rastlanan problemlerden en önemlisi ağız kokusu olmaktadır. Köpekler, ağızlarını hızlıca açıp kapadıkları an rahatsız edici bir koku salgılayabilirler. Bunun nedeni ise farklı semptomlardan ötürü ortaya çıkabiliyor.

Şeker ya da böbrek hastalığı, hijyen sorunuyla dişte oluşan olumsuz durumlar köpeklerin ağzında kötü kokulara neden olabilir. En çok da üç yaşını doldurmamış olan köpeklerin birçoğu zorlu bir süreç olan diş çıkarma sürecinden geçmektedir. Köpeklerde ağız kokusunun temel nedeniyse diş plaklarında yer alan bakteridir.

Aynen bizlerde olduğu gibi köpeklerin dişlerinde de plaklar birikme yapabilir. Bu tarz durumlarda ise diş plaklarındaki tükürük katı hale gelir, birikintiler kendini gösterir. Bu durum, diş iltihabı ve kanamaya yol açarak çeşitli hastalıklara kapı açar. Bu nedenle köpeğinizin diş sağlığına dikkat etmeniz büyük önem taşımakta.

Köpeklerin Ağzı Temiz Olur mu?

köpek ağız kokusu

Köpek Ağzı ve Dişleri

Köpeklerin ağızları, bizlerin ağzı kadar negatif organizmalarla ve bakterilerle dolu olmaktadır. Bunun yanı sıra köpek ağız kokusu, diş etlerinde ve dişlerde renk değişimine neden olduğu bilinen periodontal hastalığa neden olabilir. Köpeklerin yedikleri gıdalardan hijyen huylarına dek her şey ağız temizliğinde etkin olarak rol oynamaktadır.

Köpeğinizin yüz kısmınızı yalamasına endişe etmenize lüzum yoktur. Ama ağız hijyenlerine özen göstermeniz gerekir. Birçok kedi ve köpek, üç yaşına gelene dek birçok periodontal hastalığa yakalanır. Bu problemden kurtulmanın en iyi yoluysa düzenli şekilde ağız bakımının gerçekleştirilmesidir. Buna dikkat edilirse sorunlar da azalmış olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Dalmaçyalı Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Köpeğimin Ağzı Kokuyor, Ne Yapmalıyım?

Köpeğiniz ağzını açtığı an hafif tonda bir koku geliyorsa tedavi için zamanınız var demektir. Fakat yapılacak olan iyi bir bakım ve hijyenik faktörlere karşın halen ağızdan gelen rahatsız edici koku devam ediyorsa, mide ya da böbrekle alakalı sorunların dışında, karaciğer gibi olumsuz durumları ele alma bakımından kesinlikle bir veteriner hekime danışmak zorundasınız. Bu mevzuda size de düşen görevler var, yapacaklarınız sonuç vermezse veterinere gidin.

Köpek Ağız Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Köpekler dişlerinin fırçalanmasını pek sevmez ama haftada en azından birkaç defa köpeğinizin ağız bakımını yapmalısınız. Bu temizliği yapacağınız esnada kesinlikle köpekler için yapılan köpek diş macunlarından kullanmalısınız.

Köpek ağız kokusu sorununu meydana getiren durumlar içerisinde gıdalar en ön kısımda yer alır. Bu nedenle köpekler için her daim kuru mama tercih edilmelidir. Bunun yanı sıra yemek sonrasında su içmesine de özen göstermek önemlidir.

En çok da yaz mevsiminde köpeğinize temiz ve taze su sağlamanız gerekiyor. Diş plaklarında oluşan bakteri problemleri adına kesinlikle ağız temizlikleri açısından oyuncaklar önem taşır. Kemik gibi oyuncaklarla köpeğinize jest yapmanız gerek.

Köpeklerde Düzenli Olarak Yapılması Gereken Ağız Bakımı

Köpekler için kesinlikle düzenli olarak hijyenik bir bakım yapılmalıdır. Bu sadece ağız için değil, her yer için yapılması gereken bir şeydir. Bu temizliği alışkanlık haline getirirseniz köpek ağız kokusu sorunuyla mücadele etmekte asla zorlanmazsınız. Tabii ağız kokusu başka bir nedenden kaynaklanıyorsa bir veteriner hekime gitmek en iyi seçenek olacaktır diyebiliriz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.