Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

5 Maddede En Küçük Evcil Kuşlar

Abone Ol 
5 Maddede En Küçük Evcil Kuşlar

Küçük evcil kuşlar, kuş beslemek isteyenlerin dikkatini çekiyor. Bakımlarının daha kolay olmasından dolayı küçük kuşlar daha çok tercih ediliyor. İşte, en popüler küçük kuş cinsleri…

En Küçük Evcil Kuşlar

Küçük Evcil Kuşlar

Küçük kuşların bakımları, genellikle büyük cins kuşlara göre çok daha kolaydır. Bu kuşlar boyutları nedeniyle biraz daha sessizdir. Bazıları diğer kuşlarla yaşamaktan hoşlanırken, kimileri de yalnızlığı sever… Popüler küçük evcil kuşlar şu şekilde sıralanabilir:

1. İspinoz

Kuşları izlemeyi seven fakat onları ele almamayı tercih edenler için uygun bir kuş cinsidir. Bu kuşlar biraz ürkektir. Yine de evcil olarak bakılmak için uygundur. Evcil ispinozlar gruplar halinde yaşamayı sever. Bundan dolayı geniş bir kuş kafesi sağlamak bu aşamada önemlidir.

2. Kanarya

Küçük evcil kuşlar arasında yer alan kanaryalar, çoğu insanın favori kuş türüdür. Parlak tüyleri ve hoş sesleri ile bilinen kanaryalar, bakımlarının kolay olmasından dolayı da en beğenilen kuşlardandır. Kanarya yemi ile beslenmesi gereken bu kuşlar, iyi koşullarda bakıldığı sürece uzun ömürlü olurlar. Ayrıca eğitime de kolay bir şekilde yanıt verirler. Bölgeselliği seven kanaryaların tek olarak bakılması tavsiye edilir.

3. Muhabbet Kuşu

Küçük evcil kuşlar söz konusu olduğunda bu listede muhabbet kuşu da yer alır. Büyük kişiliklerini küçük boyutlarına sığdıran muhabbet kuşları, en fazla tercih edilen kuş ırklarından biridir. Papağan ırkından gelen bu kuşlar, zeki ve eğitime hemen yanıt veren evcil canlılardır. Muhabbet kuşu yemi ile beslenmeleri oldukça önemlidir. Bu kuşların canlı ve parlak renkleri de göz alıcı bir görüntü sergilemelerine olanak tanır. Biraz eğitimle birlikte muhabbet kuşları konuşmayı da öğrenebilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kolay Eğitilen Kuş Türleri Hangileri?

4. Sultan Papağanı

Avustralya’ya özgü bir papağan cinsidir. Arkadaş canlısı olmalarıyla bilinirler. İyi bir şekilde sosyalleştikleri taktirde insanları seven, uysal bir kuş olurlar. Gürültücü bir kuş değildir. Bundan dolayı daha az gürültücü bir kuş isteyenler için uygundur. Zekidir ve eğitimle beraber konuşmayı öğrenebilir. Kaliteli papağan yemleri ile beslenmesine özen gösterilmelidir.

5. Yeşil Yanaklı Conure

Eğlenceli ve sevecen bir kuştur. Davranışsal problemlere yatkındır. Bu sebeple de iyi bir şekilde eğitim almalı ve sosyalleşmelidir. Bakımı kolaydır. Genel olarak sessiz bir kuştur. Kuş oyuncakları ile vakit geçirmeye bayılır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.