Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

6 Maddede Belçika Köpek Irkları

Abone Ol 
6 Maddede Belçika Köpek Irkları

Belçika köpek ırkları, köpek sahiplenecekler tarafından merak ediliyor. Belçika’ya özgü olan köpeklerin büyük bir kısmı çiftlik hayvanlarını gütmek için yetiştirilmiştir. Sürüleri ve çiftliği korumak için tercih edilen bu canlılar, günümüzün popüler evcil dostları olmuştur.

Belçika Köpek Irkları

Belçika Köpek Irkları

Belçika’ya özgü olan köpek cinsleri aşağıdaki gibi sıralanabilir:

1. Belçika Laekenois Köpek Irkı

Belçika çoban köpeği ırklarından biridir. Hayvanları gütmek ve korumak için yetiştirilmiştir. Ayrıca insanları ve konutları korumak için de tercih edildi. İsmini, Brüksel bölgesindeki Laeken kasabasından alır. Kendine özgü alacalı bir kürke sahiptir. Bu ırk köpekler, ailelerine karşı dikkatli, koruyucu ve sevecendir. İyi bakıldığı taktirde 10-12 sene kadar yaşar. Protein yönünden yüksek olan köpek mamaları tüketmelidir.

2. Belçika Malinois Köpek Irkı

Belçika köpek ırkları arasında bir diğeri de Malinois cinsi oluyor. Malines bölgesinde yetiştirilen bir köpek ırkıdır. Koyun çobanı olarak kullanıldı. Aynı zamanda aile ve çiftlik koruyucusu olarak da popülerdi. Kısa tüylere sahip olan bu köpekler, çok tüy dökmezler. Bundan dolayı da tercih edilen bir evcil hayvandır. Düzenli olarak köpek tarağı ile bakım gerektirir.

Kare gövdesi, farklı fiziksel özellikleri ile dikkat çeker. Alman çoban köpeğine benzetilse de ondan biraz daha kısa boyutludur. Kişilik bakımından Alman çoban köpeğinden daha yoğundur.

3. Belçika Groenendael Köpek Irkı

Belçika çoban köpekleri arasında en uzun ve sağlam yapılı olanıdır. Siyah tüyleri ile bilinir. Dünyanın birçok ülkesinde çoban köpeği olarak tercih edilmektedir. Orijinal olarak Groenendael kasabasında yetiştirilmiştir. Sığır ve koyun gütmek için kullanıldığı kadar ayrıca askeri köpek ve polis köpeği olarak da tercih edilmiştir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler Kaç Yıl Yaşar?

Çok yönlü bir köpektir. İnsanlarla ve çocuklarla arası çok iyidir. Çeviktir, dayanıklı bir evcil hayvandır. İyi bakıldığı zaman 14 seneye kadar yaşayabilir. Aktif bir köpek olarak bilinir ve köpek oyuncukları ile oynamaya bayılır.

4. Belçika Tervuren Köpek Irkı

Belçika köpek ırkları listesi Tervuren ile devam ediyor. Groenendael cinsi ile akrabadır. Tıpkı onun gibi uzun ve kalın tüylere sahiptir. Köpek tüy ve deri bakım ürünleri kullanılarak tüy bakımı en iyi şekilde yerine getirilmelidir. Genelde açık kahverengi tüylere sahiptir. Bol enerjisi olduğundan yüksek yoğunluklu egzersizlere ihtiyaç duyar. Köpek tasması eşliğinde uzun yürüyüşler tam da bu köpeğe göredir.

5. Bouvier des Flanders Köpek Irkı

Belçika’nın Flanders bölgesine özgü bir cinstir. Diğer Belçikalı çoban köpekleri gibi çiftlik ve koyun gütme amacıyla yetiştirilmiştir. Ağır bir yapıya sahiptir. Diğer çoban köpeklerine göre biraz daha büyük ve güçlüdür. Tüyleri yoğundur ve düzenli bakım gerektirir. Köpek temizlik ve banyo ürünleri ile rutin yıkama önemlidir. Sakin ve istikrarlı bir mizaca sahiptir. Aile köpeği olarak ideal bir seçimdir. Protein, mineraller ve vitamin açısından zengin olan köpek mamaları yemelidir.

6. Brüksel Griffon Köpek Irkı

Belçika köpek ırkları arasında en küçüğüdür. Küçük boyutuna rağmen karakteri çok zengindir. 1870’lerden bu yana varlığını korumaktadır. Sevimli, duygulu, insan dostu, hareketli ve eğlenceli bir köpektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.