Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

7 Maddede Büyük Kulaklı Kedi Irkları

Abone Ol 
7 Maddede Büyük Kulaklı Kedi Irkları
2450.00₺

2150.89₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
990.00₺

642.55₺

Royal Canin Persian Adult Yetişkin İran Kedisi Maması 2 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.55₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
786.72₺

580.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele

Büyük kulaklı kedi ırkları, kendilerine has görüntüleri ile öne çıkmayı başarıyor. Vahşi doğada büyük kulaklar, kedilerin yaşamda kalabilmeleri için önemli işlevler görüyor. Örneğin, kedi kulakları tıpkı bir uydu çanağı gibi işlev görerek, kedilerin avlanırken en ufak sesleri dahi algılamalarına olanak tanıyor. Evcil kedi dostlarımızın çoğu, kulaklarını çeşitli amaçlar için kullanıyor. Sevdikleri insanların eve gelişini algılamak, kedi ödül paketinin hışırtısını duymak ya da bir kedi oyuncağının şıngırtısını dinlemek… İşte büyük kulaklarıyla fark yaratan kediler…

Büyük Kulaklı Kedi Irkları

Büyük Kulaklı Kedi Irkları

Büyük kulaklı kedi ırkları, kişilik ve görünüş bakımından farklıdır. Bazıları son derece cesur olabilirken, kimileri de atletik, aktif ve sakin olabilir. Büyük kulaklara sahip kediler:

1. Habeş Kedisi Irkı

Habeş kedilerinin kulakları her daim bir şeyler dinliyormuş gibi iki yana açık konumlanır. Kökeni tam olarak belirli olmasa da bu kediler en eski ırklardan biridir. Ataları yüksek ihtimalle Hint Okyanusu ve Güneydoğu Asya’da yaşadı. Evcil Habeş kedileri oyuncu, zeki ve oldukça aktif canlılardır. İlgi odağı olmayı çok severler. İyi beslenmeleri önemlidir. Bu sebeple kaliteli kedi maması tüketmeleri sağlanmalıdır.

2. Balinese Kedi Irkı

Büyük kulaklı kedi ırkları arasında yer alan Balinese kedileri üçgen kulaklara sahiptir. Siyam ırkının uzun tüylü bir versiyonudur ve genetik mutasyondan ötürü daha büyük kulaklar barındırır. Hızlı hareket eden, kaslı ve ipeksi tüyleri bulunan bir kedidir. Tüyleri matlaşmaya yatkındır. Bundan dolayı kedi tarağı ile rutin bakım gerektirir. Bu kediler sevecen, hareketli ve oyuncudur. Aile üyeleri ile zaman geçirmeyi isterler. Çocuklar ve diğer kediler ile çok iyi anlaşırlar.

3. Chausie Kedi Irkı

Chausie’nin uzun, geniş kulakları vardır ve hafif dışa doğru açılır. Bu kedi cinsi, 1990’lı yıllarda orman kedileri ve Habeş kedisinin çaprazlanması sonucunda elde edilmiştir. Kucak kedisi değildir, bağımsızlığına çok düşkündür. Kedi oyuncakları ile vakit geçirmeyi sever.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kohana Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

4. Cornish Rex Kedi Irkı

Büyük kulaklı kedi ırkları listemiz Cornish Rex ile devam ediyor. Kendine özgü dalgalı tüyleri, ince ve uzun formlu kulakları ile karakterizedir. Yarasa benzeri kulakları, bu kedilere farklı bir görüntü katar. Cornish Rex kedileri oldukça aktif, zeki ve dışa dönüktür. Sosyal kalmayı ister, nazik bir kedidir ve dışarıda vakit geçirmekten hoşlanır. Kaliteli kuru kedi maması, ödül ve yaş mama yemesi önemlidir.

5. Devon Rex Kedi Irkı

Devon Rex kedisinin üçgen biçimli kulakları ona imalı bir ifade katar. Bu cins son derece sosyaldir ve eğlenceyi sever. Çocuklar, başka kediler ve aile üyeleri ile zaman geçirmeye bayılır. Kedi tasması eşliğinde yürüyüşe çıkmaktan memnuniyet duyar. Tüyleri dalgalı ve yumuşaktır. Rutin tüy bakımına ihtiyacı vardır. Protein bakımından yoğun olan yaş kedi maması, kuru ve ödül mama yemesine dikkat edilmeldir.

6. Mısır Mau Kedi Irkı

Büyük kulaklı kedi ırkları söz konusu olduğunda öne çıkan cinslerden biri de Mısır Mau kedisidir. Hafif öne doğru kıvrılan kulakları ile farklı bir imaj sergiler. Kendine özel kulakları, ona her daim tetikteymiş görüntüsü katar. Mısır Mau kedilerinin tek farkı kulakları değildir. Benekli tüyleriyle de bir adım öne çıkar. Doğal benekli tüy desenine sahip olan tek evcil kedi cinsi olduğunu da söylemeliyiz. Bu kediler oldukça atletiktir ve yükseklere tırmanmaktan hoşlanır. Bu nedenle, kedi tırmalama tahtası ile keyifli zamanlar geçirir.

7. Savannah Kedi Irkı

Evcil kedilerle Afrika vahşi kedilerinin melezlenmesi sonucunda elde edilmiş bir cinstir. Uzun ve büyük kulakları ile fark yaratmaktadır. Bu kediler tavır olarak biraz vahşi olabilirler. Ancak aile üyelerine ve çocuklara karşı son derece nazik olduklarını da eklemeliyiz. Bu kedileri zihinsel ve fiziksel olarak aktif tutmak şarttır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  6 Maddede En İyi Kedi Mamaları
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.