Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

7 Maddede Mavi Gözlü Köpek Cinsleri

Abone Ol 
7 Maddede Mavi Gözlü Köpek Cinsleri

Mavi gözlü köpek cinsleri çoğu insanın ilgisini çekiyor. Bazı köpekler çekinik bir gen olarak mavi gözlere sahip olabilir. Peki, mavi gözlü köpek ırkları hangileri?

Mavi Gözlü Köpek Cinsleri

Mavi Gözlü Köpek Cinsleri

Mavi gözlü köpek cinsleri şu şekilde sıralanabilir:

1. Sibirya Kurdu Köpek Cinsi

Mavi gözlü köpek cinsleri denilince akla ilk gelen ırk şüphesiz ki Sibirya kurdu olur. Bu köpeklerin genelde ikonik, buz mavisi gözleri vardır. Bazı Sibirya kurtları kahverengi gözlere sahip olsa da çoğunluğu mavi gözlüdür.

Kızak çekmek için yetiştirilen bu ırk köpekler, arkadaş canlısı, sevimli ve sadık köpeklerdir. Aktif kalmayı seven aileler için iyi bir seçimdir. Sibirya kurtlarının protein açısından zengin olan köpek maması çeşitleri ile beslenmeleri önem arz eder. Ortalama ömür süresi 12-15 senedir.

2. Avustralya Çoban Köpeği Cinsi

Bu köpeklerin etkileyici mavi gözlere sahip olma ihtimalleri yüksektir. Avustralya Çoban köpekleri mavi ve kahverengi karışımı bir göz rengine de sahip olabilirler. Enerji dolu, çevik ve sevecen bir köpektir. Yüksek aktivite gereksinimi bulunmaktadır. Köpek oyuncakları ile oynamayı sever. Diğer köpeklerle ve çocuklarla da arası çok iyidir. İyi bakılırsa 13-15 sene kadar yaşayabilir.

3. Weimaraner Köpek Cinsi

Mavi gözlü köpek cinsleri arasında bir diğeri de Weimaraner ırkı köpekler oluyor. Şık, gümüşi tüyleri, aktif ve sevgi dolu kişiliğine ek olarak masmavi gözleriyle de dikkat çeken bir ırktır. Mavi gözleri, gümüş rengi tüylerini muhteşem bir şekilde tamamlar. Tüylerinin sağlıklı kalabilmesi için rutin olarak köpek tarağı ile tımar edilmesi gerekmektedir. Yaklaşık olarak 11-13 sene kadar yaşayabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  20 Maddede En Popüler Orta Irk Köpekler

4. Border Collie Köpek Cinsi

Bu köpekler düşünceli ve yoğun bakışlara sahiptir. Mavi gözleri ile büyüleyici bir görüntü vadeder. Sevimli bir köpektir. Herkesle arası iyidir. Diğer evcil hayvanlarla da uyumludur. Zekidir. Eğitime hızlı yanıt verir. Enerjisi çok yüksektir. Kalori gereksinimini karşılamak için kaliteli kuru köpek maması, yaş ve ödül mamalar tüketmelidir. 10-17 sene kadar yaşayabilir.

5. Dachshund Köpek Cinsi

Mavi gözlü köpek cinsleri listesinde yer alan Dachshund köpekler, güzel görünümleri ve oyuncu karakterleri ile bir adım öne çıkar. Fare ve tavşan avlamak için yetiştirilen bir köpektir. Cesur ve hırçın olduğunu söyleyebiliriz. Bekçi köpeği olarak da tercih edilmektedir. Besleyicilik yönü yüksek olan yaş köpek maması, kuru ve ödül mama tüketmeliler. 12-16 sene kadar yaşayabilirler.

6. Cardigan Welsh Corgi Köpek Cinsi

Bu ırk köpekler küçük boyutlu olmalarına rağmen oldukça güçlü köpeklerdir. Cardigan Welsh Corgi köpek kısa bacaklara, uzun gövdeye ve genellikle mavi gözlere sahiptir. Benzersiz vücut özelliklerine ek olarak çarpıcı mavi gözleri de bu köpeğin öne çıkan özellikleri arasında yer almaktadır.

Uzun ve sağlıklı yaşamaları için protein, mineral ve vitamin yönünden zengin olan konserve köpek mamaları, kuru ve ödül mama yemeleri gerekir. Bu köpekler iyi koşullarda bakılırsa 12-15 sene yaşayabilirler.

7. Catahoula Leopard Köpek Cinsi

Catahoula Leopard köpekler, kırmızı, gri, siyah, krem veya çikolata rengi tüylere sahip olabilir. Mavi gözlü köpek cinsleri arasında yer alırlar. Gözleri kimilerinde kahverengi olabilir, ancak ağırlıklı olarak mavidir. Bazılarının göz renkleri ise kehribar, yeşil veya çok açık mavi olabilir. Hareketli ve eğlenceli bir köpektir. Kaliteli köpek mamaları ile beslenmelidir. Yaklaşık ömür süresi 10-14 senedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.