Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

8 Maddede Albino Muhabbet Kuşu Bakımı ve Özellikleri

Abone Ol 
8 Maddede Albino Muhabbet Kuşu Bakımı ve Özellikleri

Albino muhabbet kuşu hoş görünümü ile dikkat çeker. Muhabbet kuşlarında albinizm, bu durumdan beklendiği şekilde ortaya çıkar. Kuşun tüm tüyleri beyazdır; ayrıca pembe bacakları ve pembe bir burun bandı vardır. Gözleri belirgin şekilde kırmızı görür. Bu çeşitliliğe, koyu renklerden sorumlu madde olan ve melanini ortadan kaldıran Ino geni neden olur. Fakat, Ino geninden etkilenen tek muhabbet kuşları albinolar değildir. Lutino türü de bu genin etkisi altındadır.

İlgili Başlıklar

Albino Muhabbet Kuşu Bakımı

albino muhabbet kuşu

Bir albino muhabbet kuşuna bakmanın diğerlerinden hiçbir farkı yok. Cilt veya görme problemlerine sahip değiller. Hatta bu kuşların bazıları normal büyüklüktedir ve mükemmel tüylere sahiptir. İyi bakım, uygun ortam, beslenme gibi koşullar sağlandığı zaman, bu kuşlar uzun yıllar boyunca yaşayabilir. Albino kuşların bakımı hakkında şu ipuçlarını değerlendirmenizde fayda var:

  • Muhabbet kuşlarının cereyan, yüksek nem, aşırı sıcaklıklar ya da çok fazla gürültünün olduğu bir yerde tutulmamasına daima dikkat edin.
  • Muhabbet kuşunun beslenmesine özen gösterin. Gerekirse takviyeler sağlayın, mürekkep balığı kemiği, iyot ve mineral bakımından yüksek olan diğer atıştırmalıklar da sunabilirsiniz.
  • Bir muhabbet kuşunu sadece tohum içeren bir beslenme düzenine maruz bırakmayın. Bu, evcil hayvanınızın ömrünü yıllar açısından kısaltır. Ayrıca taze yeşilliklere, meyve ve sebzelere ihtiyaçları vardır.
  • Yalnızca şişelenmiş su kullanmayı düşünün. Musluk suyu, bir muhabbet kuşunun uzun vadeli sağlığı üzerinde zararlı etkileri olabilecek kimyasallarla işlenir.
  • Kafesin altını gazete ile hizalamayın. Muhabbet kuşları meraklıdır ve bir şeyleri yırtmayı severler. Maalesef ıslak kağıt parçaları, ölümcül bir boğulma tehlikesine neden olabilir.
  • Kafesi doğrudan güneş ışığından, kedi ve örümcek gibi yırtıcı hayvanların muhabbet kuşlarına ulaşabileceği yerlerden uzak tutun.
  • Strese veya korkuya neden olmamak için mümkün olan her şeyi yapın. Örneğin kafes temizliği sırasında yavaş hareket etmeye özen gösterin.
  • Albino muhabbet kuşu geniş bir kafese ve arkadaşlığa ihtiyaç duyar. Küçük kafesler, onları strese sokabilir. Bir kafes ayrıca muhabbet kuşunun zindeliğini ve zihinsel keskinliğini teşvik etmek için güvenli oyuncaklara sahip olmalıdır. Bu muhabbet kuşu son derece zekidir ve bulmaca gibi eğlenceli zorlukların yanı sıra sahibi ve diğer muhabbet kuşlarıyla sosyal bir hayata ihtiyaç duyar. İdeal olarak, bir muhabbet kuşu kendi başına tutulmamalıdır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Papağan Ömrü Ne Kadar Olur?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM
  1. Pamuğun Sahibi dedi ki:

    Çocukken benim albino muhabbet kuşum vardı, ismi pamuktu. ona en güzel kuş yemlerinden alıyordum. sonra beni terketti gitti

    1. Pamuğun Ablası🕊 dedi ki:

      Çok üzüldüm geçmiş olsun 😓😭
      Benim kuşumun da adı pamuk 😛

  2. Pamuğun Ablası🕊 dedi ki:

    Benim şuan albino muhabbet kuşum var adı pamuk benim yaptıgım sesleri çikartiyor ve öpücük atiyor ama hiç konuşmuyor dişi onu 4-5 aylik arasinda aldiğimiz için zaten muhabbet kuslari ne kadar kücük alinirsaniz o kadar size alis ve konuşur mesale pamuğu ilk aldıgim zaman çok fena ısırıyor simdi acitmadan isiriyor

    1. Pamuğun Ablası🕊 dedi ki:

      Bu arada ben bu siteyi çok seviyorum çok dogru bilgi iletmekte ve işinizi görücek bir site😜