Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Tavşanlar Domates Yiyebilir Mi?

16.06.2022
1.701
Abone Ol 
Tavşanlar Domates Yiyebilir Mi?

Tavşan besleyenler, tavşanlar domates yiyebilir mi diye merak ediyor olabilir. Tavşan dostlarımızın beslenmesinde lif çok önemlidir. Bu yüzden doğru şekilde ve doğru malzemelerle beslenmeleri gerekir. Peki, tavşanlara domates verilir mi?

Tavşanlar Domates Yiyebilir Mi? Yiyemez Mi?

Bir tavşana uygun koşullarda bakabilmek adına onun neleri yiyip neleri yiyemeyeceği bilinmelidir. Bu şekilde evcil hayvan dostunuzun sağlıklı kalmasını mümkün kılmış olursunuz. Bu aşamada tavşanlar domates yiyebilir mi sorusu öne çıkar. Onlara domates sunmak doğru mu yanlış mı hep birlikte inceleyelim.

Domates, tavşanlar için iyi bir besin kaynağıdır. Hatta tavşanlar domates yemekten memnun olurlar. Onların beslenmesini çeşitlendirmek ve onlara ödül sunmak istediğinizde domates iyi bir seçimdir. Bununla birlikte, domatesin temel bir gıda olarak tercih edilmemesi gerektiği de unutulmamalıdır. Çünkü tavşanların temel beslenmesi tavşan yemleri ile olmalıdır.

Tavşan yemi içinde yeteri oranda vitamin ve mineral bulunmaktadır. Ve tavşanların besin gereksinimlerinin karşılanması ancak kemirgen otları ile mümkün olmaktadır. Bundan dolayı tavşanlara yem mutlaka verilmelidir. Bunun haricinde sebze ve meyveler ile beslenmeleri desteklenmelidir.

Tavşanlar domates yiyebilir mi diyenlere şunu da hatırlatmakta yarar var. Domatesin yaprak ve sap kısımlarını değil, kendisini bu evcil canlıya sunmalısınız. Ayrıca tavşanınıza herhangi bir domates çeşidini verebilirsiniz. Önemli olan şey domatesin taze, temiz ve olgun olmasıdır.

Domatesin Tavşanlara Faydaları Nelerdir?

Tavşanlar domates yiyebilir mi açıkladık. Şimdi de domatesin tavşan dostlarımıza faydalarından bahsedelim:

  • Domates antioksidanlar, potasyum ve A vitamini, C vitamini ve B6 vitamini bakımından yoğundur. Bu yüzden tavşanın sağlığını destekler.
  • Kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.
  • Tavşanın erken yaşlanmasına engel olur.
  • Domates idrar söktürücü olmasından dolayı toksinlerin atılmasına yardımcıdır.
  • Tavşanların domates tüketmeleri, onların çeşitli kalp hastalığı yaşamalarına engel olur.
  • Domates tüketen tavşanların bağışıklık sistemi güçlenir. Bu da çeşitli rahatsızlıklara yakalanmalarını en iyi şekilde önler.
  • Tavşanların domates tüketmeleri, onların enfeksiyon riskini minimuma düşürür.
  • Domates, tavşanların tüy ve deri sağlığını teşvik eder.
  • Domates ayrıca tavşan dostlarımızın sindirim ve bağırsak sağlığını da optimal düzeyde korur.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evcil Tavşan Hastalıkları Nelerdir?

Tavşanlar domates yiyebilir mi sorusunun cevabını açıkladığımız yazımızın sonuna geldik. Domatesin tavşana fayda sağlaması için taze ve yıkanmış olmasına dikkat etmeyi unutmamalısınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.