Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Papillon Köpek Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Papillon Köpek Özellikleri ve Bakımı

Papillon köpek, zarif fiziği ve kelebek benzeri kulaklarıyla tanınır. Evdeki kediler ve diğer köpeklerle iyi bir şekilde sosyalleşir. Son derece itaatkar, eğitime açık ve bakımı kolaydır. Fazla egzersize ihtiyaç duymaz, çok uyumludur ve bu nedenle şehir yaşamına kolayca adapte olur.

Papillon Köpek Özellikleri

Continental Toy Spaniel şeklinde de isim alır. Spaniel tipi bir köpek ırkıdır. İsmini, kulaklarının şeklinde alır. Zeki, dost canlısı, enerjik ve atik mizacı ile öne çıkar. Tüylü bir kuyruğu ve birkaç renk kombinasyonundan oluşan uzun, ipeksi bir kaplaması vardır, temel rengi beyazdır. Göründüklerinden daha güçlü olan bu köpekler, kasabada ya da kırda ılık ve serin iklimlerde yaşamayı severler. Papillonlar aslen asil kadınlar için çekici ve özenli arkadaşlar olarak yetiştirildi. Avrupa’da kraliçelerin ve prenseslerin birçok portresinde yer alıyorlar. Bu köpek ırkı İspanya’da ün kazanmıştır. Papillon Fransızca’da kelebek anlamına geliyor. Ayrıca bu köpeklerin damla kulaklı çeşidine Phalene ismi verilir.

Papillon Köpek Beslenme İhtiyacı

Bu köpekler, yüksek kaliteli bir köpek maması ile beslenmelidir. Köpeğiniz için tercih ettiğiniz mamalar, onun yaşına ve fiziki özelliklerine uygun olmalıdır. Bazı köpekler kilo almaya meyillidir. Bu nedenle köpeğinizin kalori tüketimini ve kilo seviyesini takip etmelisiniz. Köpeğinizin kilosu ya da beslenme düzeni hakkında endişeleriniz varsa veterinerinize danışmanız gerekir. Papillon köpeğinize her zaman temiz ve tatlı su verdiğinizden emin olun.

Papillon Köpek Bakımı

Uzun, ipeksi tüyleri olan bir cinstir. Buna rağmen çok az tüy döker. İki haftada bir tüylerini fırçalamanız yeterli olacaktır. Bir köpek tarağı ile köpeğinizin tüy bakımını en iyi şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bir Papillon’un birkaç ayda bir veya kirlendiğinde banyoya ihtiyacı olacaktır. Papillon’un tırnakları hızlı bir şekilde uzar ve düzenli olarak kesilmelidir.  Son olarak, düzenli diş fırçalamak diş sağlığı için hayati önem taşır. Köpeğinizin diş bakımı için en iyi ürünleri arıyorsanız TIKLAYINIZ!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Dogo Arjantin Özellikleri Hakkında Önemli Bilgiler

Papillon Köpek Egzersiz İhtiyacı

Küçük boyutları sayesinde Papillon, evde rahatlıkla hareket edebilir. Ancak bu, köpeğinizin egzersiz ihtiyacı olmadığı anlamına gelmez. Açık havada yapılan günlük yürüyüşler, bahçe oyunları gibi aktiviteler, köpeğinizi mutlu edecektir. Papillon’lar gerçekte ne kadar küçük olduklarını fark etmeme eğilimindedir, bu nedenle daha büyük bir köpeğin veya hatta bir kedinin peşinden gidebilirler. Köpeğinizi gezintiye çıkardığınızda onu dikkatlice izlemeli ve köpek tasması ile kullanarak köpeğinizin güvenliğini sağlayabilirsiniz.

Papillon Köpek Eğitimi

Papillonlar zekidir ve insanları memnun etmeye isteklidir. Genel olarak konuşursak, bazı küçük ırkların ev içi eğitimi büyük ırklara göre biraz daha uzun sürebilir, ancak Papillonlar süreci kolaylaştırır. Erken sosyalleşme çok önemlidir ve köpek itaat eğitimi ile desteklenmelidir. Uzun süre yalnız bırakılırlarsa mutsuz olabilirler ve istenmeyen davranışlar geliştirebilirler. Neyse ki, bir Papillon insanlarla olduğu kadar diğer evcil hayvanlarla da bağ kurabilir.

Papillon Köpek Sağlığı

Papillonlar sert ve cesurdur, ancak çok küçüktürler. Sahiplerin, özellikle yavru olduklarında, onlara dikkat etmeleri gerekir. Bu köpek ırkının en çok karşılaştığı sağlık problemi diz kapağı kayması ve çeşitli göz hastalıklarıdır. Köpeğinizin sağlığını korumak için onu düzenli olarak veterinere götürmelisiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.