Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Albino Kuşu Hakkında Merak Edilen Her Şeyi Açıklıyoruz!

29.03.2021
3.098
Abone Ol 
Albino Kuşu Hakkında Merak Edilen Her Şeyi Açıklıyoruz!

Bu yazıda albino kuşu yani albino muhabbet kuşu hakkında her şeyi açıklayacağız. Birçok kişi uzun süredir bu kuşlar hakkında bilgi almak istiyor, bizler de sizi kırmak istemedik. Kolları sıvadık ve bu sevimli dostlarımızla alakalı derin bir araştırmaya giriştik.

Albino muhabbet kuşu ne yer? Bakımı nasıl yapılmalıdır? Karakter yapısı nasıldır? Tüyleri ne renktir? İnsanlarla olan ilişkisi iyi midir? İşte tüm detaylarıyla albino muhabbet kuşları hakkında merak ettiğiniz tüm ayrıntılı sorular ve cevapları…

Albino Muhabbet Kuşu Özellikleri Tam Olarak Nelerdir?

albino kuşu

Kafeste Bir Albino Muhabbet Kuşu

Bu kuşlar aynen öteki muhabbet kuşları gibi bizlerle sorunsuz bir şekilde anlaşabiliyor. İnsanlarla aynı yerde yaşamaktan ise büyük bir keyif duyuyorlar. Adından da anlayacağınız üzere renkleri beyaz ve beyazın diğer tonlarıdır. Bu kuşların göz rengi ise birbirinden tamamen farklıdır. Genel olarak kırmızı olur. Bu kırmızı göz alıcı olur.

Bazı kişiler bu kuş türüne tavşan kuşu der. Bu kuş çeşidinin dünya genelinde yüzde doksanlık bir kısmı dişi olmaktadır. Erkek olanın neden daha az olduğu ise henüz bilinemeyen bir durumdur. Bu duruma ilave olarak bu kuş çeşidinde cinsiyet ayrımı yapmak biraz zor olur. DNA testi ile öğrenmek olasıdır ama herkes bunu tercih etmez.

Fakat bu da son derece masraflı olduğu için birçok kişi bu kuşun cinsiyetini öğrenmeye pek girişmez. Tabii ki yine de ayırt edici bir fonksiyon olarak işe yaradığı düşünülen teknikler de vardır. Kuşun burun bölgesinin soluk ya da pembe olması cinsiyetinin erkek olduğu manasına gelir. Aksi halde dişi olduğu anlaşılır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Fobisi Nasıl Yenilir? Kedi Fobisinden Kurtulmanın Yolları

Albino kuşu türüne parlak bir ışığın altında baktığınız zaman kanatlarının mavi ve açık yeşil olduğunu görebilirsiniz. Bu fonksiyonları sayesinde daha da dikkat çekici hale gelirler. Sahip oldukları öteki genleri nedeniyle de diğer kuşlara nazaran deri hastalıklarına karşı çok da güçlü olamadıklarını söylemek mümkündür.

Albino Kuşu Bakımı Nasıl Olmalı? Dikkatli Olunması Gereken Noktalar Var mıdır?

Her kuş gibi bu kuşların da bakıma ihtiyacı vardır. Albino muhabbet kuşlarının beslenmesi, diğer kuşlarla hemen hemen aynı şekildedir. Buna rağmen daha çok muhabbet kuşu karışımı olarak satılan yemlerden ona vermeniz daha mantıklı bir tercih olacaktır

Şayet yeni bir kuş edindiyseniz, eve ve size alışana dek ona zaman tanıyın. Birkaç hafta ya da gün sonrasında kuşun kafesi için en doğru alanı seçip sizin de sık sık yer aldığınız bir odaya yerleştirebilirsiniz. Böylece kuş kendini yalnız hissetmez ve size daha çabuk alışmış olur.

Yavru olan albino kuşu türüne verilen yemler ıslatılıp verilirse daha iyi olacaktır. Çünkü ancak bu şekilde yemleri kolay sindirirler. Bu kuş çeşidinde üreme durumunun gerçekleşmesi istenirse daha geniş olan bir alan bulunması lazımdır. Bu kuşlar dar alanları sevmez. Kafesleri geniş olmak zorundadır diyebiliriz.

Elinize bir yem alın ve hareketsiz durun. Böylece sizin yanınıza gelecek. Bu kısımda dikkat etmeniz gereken nokta ise pes etmemek ve sabırlı olmaktadır. Bunu uygularsanız albino kuşunuz size hemen alışacak ve sempatik hareketler sergileyerek evde yaşayan herkesi etkilemeye çalışacaktır.

Bu kuşlar renklerinden ötürü beyaz muhabbet kuşu olarak da bilinirler. Bu kuşların insanlarla arası son derece iyidir. Yalnız kalmayı asla sevmediklerini de belirtmiş olalım. Onu yalnız bırakırsanız üzülür ve bir süre sonra hızla tüylerini dökmeye başlar. Bu da sağlığına zarar vermesi için yeterli bir neden olmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Apartmanda Bakılabilecek Küçük Evcil Hayvanlar
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.