Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Alman Kurt Köpeği Özellikleri, Bakımı, Sağlığı

Abone Ol 
Alman Kurt Köpeği Özellikleri, Bakımı, Sağlığı

Güçlü, zeki ve kolay eğitilebilir yapıları ile öne çıkan Alman kurt köpekleri özellikle de polisler tarafından sıklıkla tercih edilen köpek türlerinden biridir. Sadık yapıları ile öne çıkan bu köpekler evlerde güvenliğin sağlanması amacı ile de tercih edilebilir. Oyuncu ve hareketli yapıları ile aile köpeği olmak için uygun olan Alman çoban köpekleri ayrıca güçlü fiziksel özellikleri ile de öne çıkan hayvanlardır. Peki, Alman çoban köpeği özellikleri nelerdir?

Alman Kurt Köpeği Özellikleri Nelerdir?

Alman çoban köpekleri sadık, akıllı ve kolay eğitilebilir olmaları ile bilinir. Bu köpeklerin eğitimlerinin kolay olması onların her konuda rahatlıkla eğitimini tamamlayabilmesi için önemlidir. Birkaç basit numaranın dışında daha pek çok konuda eğitim alabilen bu köpekler polisler tarafından dahi kullanılan köpeklerdir. Bu nedenle ne kadar akıllı oldukları aslında tercih edilme alanlarından dahi anlaşılabilir.

Doğru şekilde verilen eğitim ile Alman kurt köpekleri hemen hemen her konuda eğitilebilir. Kimi köpekler yalnızca pati verme, tuvalet eğitimini tamamlama, bazı durumlarda tepki verme gibi konularda eğitilebilir. Alman çoban köpekleri ise bir bekçi köpeği olarak ya da tehlikelerden koruması için dahi eğitilebilen oldukça zeki hayvanlardır. Bu yönleri onları mükemmel bir aile ve bekçi köpeği yapar.

Sahibine ve yakın olduğu diğer kişilere karşı aşırı korumacı tavrı ile öne çıkar. Korumacı tavrı onun saldırgan olduğu anlamına gelmez. Alman kurt köpekleri özellikle de sahiplerini korumak için sürekli temkinli davranırlar. Etraftaki olası tehlikeleri algılamak için sürekli olarak tetikte beklerler. Bu sayede korumacı tavırları, saldırgan olarak değil de savunmacı olarak gözlemlenir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kaniş Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

alman kurt

Alman kurt köpekleri ilgiyi seven hayvanlardır. Eğitim görmek, oyun oynamak ve igi görmek Alman çoban köpeklerinin en sevdiği aktivitelerdendir. Uzun süre ilgi görmeyen ya da yalnız bırakılan Alman çoban köpekleri sahibine karşı agresif ve depresif tavırlar sergileyebilirler. Bu nedenle evde tüm gün yalnız kalmak için uygun köpekler olmadığı söylenebilir.

Hareketli yapıları nedeniyle bahçeli evlerde bakılmasının daha iyi olacağı söylenebilir. Apartman dairesinde yaşamak için pek uygun olmayan bu köpekler, geniş ve rahat alana ihtiyaç duyar. Eğer bir apartmanda bakılıyorsa günün büyük çoğunluğunu dışarıda geçirmek isteyecek ve evde kalmaktan sıkılacaktır.

Alman Kurt Köpeği Fiziksel Özellikleri Nelerdir?

Uzun ve çift katlı tüy yapısına sahip olan Alman kurt köpekleri fiziksel anlamda güçlü ve dayanıklı hayvanlardır. Bu köpekler soğuk iklimlerde yaşamaya alışkındır. Yağmur ve kar gibi hava koşullarına dahi dayanıklı olabilirler.

Erkeklerde vücut ağırlığı 40 kilograma kadar ulaşabiliyorken dişilerde vücut ağırlığı 30 kilogram kadar olabilir. Kaslı, güçlü ve sert görünümleri onların mizacına ters olsa da bekçi köpeği olarak tercih edildiği zaman fiziksel görünümleri de işlerine tam olarak uyum sağlar.

Siyah, gri, krem, kahverengi, beyaz gibi farklı renklerde tüylere sahip olabilen Alman kurt köpeklerinin tüy uzunlukları genellikle orta – uzun bir boyuttadır. Kimi zaman tüylerin uzun yapıya sahip olduğu da görülmüştür.

Alman Kurt Köpeği Bakım İhtiyacı

Bu köpekler enerjiktir, düzenli fiziksel ve zihinsel egzersiz gerektirir. Tüyleri çok uzun olmasa da düzenli bakıma ihtiyaç duyarlar. Özellikle dökülme mevsiminde Alman çoban köpeğinizin tüylerini fırçalamaya özen göstermelisiniz.

Yumuşak kıllı bir köpek fırçası ile sevimli dostunuzun tüylerini bakımlı tutabilirsiniz. Alman kurdunun tırnakları, aşırı büyümeyi ve çatlamayı önlemek amacıyla düzenli şekilde kesilmelidir. Dişler, köpeğe özgü bir diş macunu ile düzenli fırçalama gerektirir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evde Köpek Nasıl Tıraş Edilir? Köpek Tıraşı Nasıl Yapılır?

Alman Kurt Köpeği Sağlığı

10 ila 12 yıllık bir yaşam süresine sahip olan Alman Çobanları genellikle sağlıklı bir cinstir. Tüm safkanlar gibi, Alman Çobanlarının da kalça ve dirsek displazisi veya göz hastalığı gibi sağlık sorunları olabilir.

Alman Kurt Köpeği Beslenme İhtiyacı

Doğru ve iyi beslenme, Alman çoban köpeğinin yaşam süresine katkıda bulunur. Köpeğinizi, yüksek besin içerikli köpek maması ile beslemeniz, onu sağlıklı ve mutlu tutacaktır. Alman Çoban köpeği büyük cins bir köpektir, bu nedenle evcil hayvanınızın sağlıklı kalmasını sağlamak için yeterli beslendiğinden emin olunuz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.