Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Bedlington Teriyeri Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Bedlington Teriyeri Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Bedlington Teriyeri köpek ırkı bakımı konusunda bilgili olunması gerekir. Kuzu postuna benzeyen tüyleri ve sevimli görünümleri pek çok kişinin gözdesi olan Bedlington Teriyeri köpek ırkının bakımı ile ilgili detaylar hayvanseverler tarafından merak ediliyor. Peki Bedlington Teriyeri bakımı nasıl olmalı? Hadi inceleyelim.

Bedlington Teriyeri Köpek Irkı Özellikleri

Bedlington Teriyeri köpek ırkı bakımı

Bedlington Teriyeri köpek ırkının naif ve sevecen bir kişiliği vardır. Ailesine çok düşkün, sevgi dolu bir köpek ırkıdır. Çok sosyal canlılar oldukları için uzun süre yalnız kalmak istemezler. Koruma duyguları tetiklendiğinde saldırgan olabilirler. Buna göre içlerinde cesur bir savaşçı yattığı söylenebilir. Yüksek zekaları ile eğitilmeleri kolaydır. Oyuncu ve hareketli canlılardır.

Bedlington Teriyeri Köpek Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

Bedlington Teriyeri köpek ırkının tüyleri çok gürdür. Vücutlarının belli kısımlarındaki tüyler kıvırcık olur. Genel olarak çok tüy dökmeyen bir köpek türüdür. Ancak tüylerinin daha sağlıklı ve parlak görünmesi için tüy bakımına ihtiyaçları vardır.

Bedlington Teriyeri köpek ırkının tüylerinin haftada 2-3 kez köpek tarağı ile taranması gerekir. Tüylerin taranması, ölü derilerden ve kopmuş tüylerden vücudu arındırmak için önemlidir. Tüy bakımı yapılırken Bedlington Teriyeri köpek ırkının tüylerinin çok hızlı uzadığı da dikkate alınmalıdır. Tüyleri çok hızlı uzadığı için 2 ayda bir tüylerinin kısaltılması iyi olur. Bu işlem için isteğe göre köpek kuaförüne gidilebilir.

Köpeklerin fazla yıkanması durumunda ciltlerindeki yağ dengesi olumsuz etkilenir. Bu nedenle Bedlington Teriyeri köpek ırkı çok sık yıkanmamalıdır. Normal şartlarda yılda 2 kez yıkanması yeterlidir. Bunun dışında aşırı kirlendiğinde de yıkanabilirler. İşlem sırasında kaliteli köpek şampuanı tercih edilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler Hangi Meyveleri Yiyebilir?

Bedlington Teriyeri Köpek Irkı Bakımı: Pati Bakımı

Bedlington Teriyeri köpek ırkının tüyleri çok hızlı uzar. Pati bölgesinde bulunan tüyler aşırı uzadığında içine yabancı maddeler girmesi veya bir yere dolaşması daha kolay olur. Bu nedenle bu bölgedeki tüyler düzenli olarak kısaltılmalıdır. Dışarıda yapılan egzersizlerden sonra mutlaka patileri kontrol edilmelidir.

Bedlington Teriyeri köpek ırkının pati bakımında dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur ise tırnak uzunluğudur. Fazla uzun tırnaklar nedeniyle Bedlington Teriyeri köpek ırkının hareket etmesi zorlaşır. Tırnakları nedeniyle ayaklarında ve vücutlarında yaralar meydana gelebilir. Bu yüzden ayda 1-2 kez tırnakları kesilmelidir. Köpek tırnak makası ile işlem yapılmalıdır.

Bedlington Teriyeri Göz ve Kulak Bakımı

Bedlington Teriyeri köpek ırkının göz ve kulak bakımının yapılması çok önemlidir. Duyu organları olan gözlerde ve kulaklarda zaman zaman akıntı meydana gelir. Bu akıntılar duyu organlarının çevresinde kalır. Köpekler bu bölgelere ulaşamadıkları için temizlemeleri mümkün değildir. Çoğu zaman bu sorun görmezden gelinir. Ancak bu akıntılar nedeniyle göz ve kulak çevrelerinde tahriş, enfeksiyon ve tüy dökülmesi gibi durumlar yaşanabilir. Bu yüzden mümkünse her gün köpeklerin kullanımı için uygun ürünler kullanılarak göz ve kulak çevreleri temizlenmelidir. Temizlik ve bakım için özel köpek kulak ve göz temizleyici losyonlar ideal olacaktır.

Bedlington Teriyeri Köpeklerin Egzersiz İhtiyacı

Tüm canlılar gibi köpeklerin de sağlıklı olmak için egzersize ihtiyacı vardır. Hatta köpeklerin egzersiz ihtiyacının, çoğu canlıdan daha yüksek olduğu söylenebilir. Bedlington Teriyeri köpek ırkının egzersiz ihtiyacı, köpekler arasında orta düzeyde yer alır. Yani günde 30-40 dakika egzersiz yapmaları yeterli olur. Bu egzersiz süresi ise köpeklerin sevdiği aktiviteler yapılarak değerlendirilmelidir. Örneğin, tut-getir oyunları oynanabilir. Bunun dışında yürüyüş, koşu ve diğer köpek oyunları da hoşlarına gider. Köpek oyuncakları, bu hayvanların yaşam alanında bolca yer almalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Giant Schnauzer (Dev Schnauzer) Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Yeteri kadar egzersiz yaptırılmasıyla Bedlington Teriyeri köpek ırkının fazla enerjisini atması sağlanır. Ayrıca vücutlarının daha güçlü olması ve sağlıklarının korunması da egzersiz sayesinde mümkün olur. Yeteri kadar egzersiz yapan köpeklerin hem fiziksel hem de zihinsel olarak daha sağlıklı olduğu görülür.

Bedlington Teriyeri Beslenme İhtiyacı

Bedlington Teriyeri beslemek için hazır mamalar kullanılabileceği gibi ev yapımı yemekler de kullanılabilir. Ev yapımı yemek ile beslerken seçilen ürünlerin köpeklerin kullanımına uygun olması önemlidir. Bu nedenle ev yapımı yemekler ile beslemeden önce bir veterinere danışmak gerekir.

Hazır mamaların ise köpeğin özelliklerine göre seçilmesi gerekir. Bedlington Teriyeri için mama seçerken köpeğin yaşı, boyu, kilosu ve aktivite düzeyi gibi çeşitli faktörler değerlendirilmelidir. Mamanın besin içeriğine de dikkat edilmelidir. Bedlington Teriyeri için güvenilir bir markadan kaliteli ve besin değeri yüksek bir mama tercih edilmelidir. Mamanın gün içerinde iki öğün ve 1,55 ölçek verilmesi yeterlidir. Su ihtiyacı da uygun şekilde karşılanmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.