Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Bengal Kedisi Özellikleri ve Genel Bakımı

Abone Ol 
Bengal Kedisi Özellikleri ve Genel Bakımı
1900.50₺

1245.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2975.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Bengal Kedisi ilk başta birçok kişiye vahşi bir kedi gibi görünebiliyor. Ama bu köpeği yetiştiren uzmanlar, bu kedilerin son derece sıcak kanlı olduğu görüşündedir. Bu önyargının temel nedeninin bu kedilerin görüntülerinin sert durmasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Bu sevimli dostlarımız, söylenen birçok şeye göre aşırı meraklı bir tavır içerisine girmektedir. Bugünkü yazımızda Bengal Kedisi ile alakalı birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. O halde başlayalım…

Bengal Kedisi Türkiye’de Var mıdır?

Bengal Kedisi elbette ülkemiz sınırları içerisinde bulunmakta olan bir kedidir. Bu kedilerin sayıları Van Kedisi ya da Ankara Kedisi kadar çok değildir. Fakat yine de ülkemizde bulunan bir kedi türü olduğunu ifade edebiliriz.

Bengal Kedisi Tüy Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Bu kedilerin tüy bakımları son derece kolaydır. Fakat şöyle bir durum var: Bengal Kedisi’nin her gün tüy bakımı yapılmalıdır. Sadece 5 dakikanızı alır ama bunu her gün yapmanız gerekir. Aksi halde deri hastalıkları ortaya çıkabilir. Haftada 1 tarama işlemini yapmanız lazım.

Tüyleri daha canlı ve parlak gösteren özel yapım kedi tüyü pudraları var. Bu ürünlerden kullanarak kedinizin bakımını en iyi şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Yıkandığı zaman kuruması biraz fazla vakit alabiliyor. Bunun sebebi ise tüylerinin kalın bir yapıda olmasından kaynaklanıyor.

Bengal Kedisi, Diğer Hayvanlar ve Çocuklarla İyi Anlaşır mı?

Bengal Kedisi sosyalleşmeye bayılır. Sürekli kendileri ile ilgilenilmesini isterler. Geniş aileler tam onlara göredir. Hele ki bu aile bir de çocukluysa değmeyin keyiflerine! Aşık olurlar o ortama. Bu kediler, aynen bir köpek gibi eşyayı bir yere attığınız zaman size geri getirir. Evcil köpeklerle de vakit geçirmekten büyük bir keyif duyarlar. Apartman hayatına tamamen uyum sağlayabilen kedilerdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  13 Maddede Kedi Cinsleri ve Özellikleri

Bengal Kedisi, Ağırlığı ve Boyutu Nedir?

Bengal Kedisi

Çok Dikkatli Bir Bengal Kedisi

Bengal Kedisi, büyük kedi ırkları familyasından gelmektedir. Bu nedenle 4 kg’dan, 7 kg’a kadar ağırlığa ulaşabilmektedir. Bazı Bengal Kedilerinin bu ağırlığın da üzerine çıktığı görülmüştür. Boyları ise genel manada belli bir sayıya sahip değildir. Cinsine göre değişir.

Bengal Kedisi Karakter Yapısı Hakkında Bilgiler

Bu güzel kediler, son derece zeki ve hareketlidir. Beraber yaşamaktan aşırı derecede keyif alacağınız bir kedi olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Fakat biraz yorucu bir kedidir. Çünkü hemen hemen her şeyden bir oyun yaratabilir. Bu da zamanla sizi yormaya başlayabilir.

Bazı Bengal Kedilerinin ışık kapatıp açabildiği, bilgisayarı bile kapatıp açabildiği görülmüştür. Bu nedenle dikkatli olmakta kesinlikle fayda olacaktır. Birçok Bengal Kedisi, DVD oynatıcılarla oynamaya bayılıyor. Onu bu alışkanlıktan uzak tutmalısınız.

Suyla oynamayı da fazla seviyorlar. Duş aldığınız sırada bile yanınıza girmeye çalışabilirler. Çeşmeyle oyun oynamaya bayılırlar. Tırmanmak en sevdikleri şeylerden biri olarak dikkat çeker. Onu evde bulamadığınızı düşündüğünüz anlarda dolap üstlerine bakın. Oralarda bir yerlerde olacağına emin olabilirsiniz

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.