Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

British Kedi Irkı Hakkında 6 Önemli Bilgi

Abone Ol 
British Kedi Irkı Hakkında 6 Önemli Bilgi
786.72₺

582.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2745.55₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele

Kedi sahiplenmek isteyenler için aralarından seçim yapabilecekleri pek çok kedi türü var. Bu türlerin çoğu, mizaç ve kişiliklerin yanı sıra tüm şekil ve boyutlarıyla da öne çıkar. Evcil hayvan sahipleri arasında popülerlik söz konusu olduğunda, evde en çok bulunan kedi ırklarından biri British kedi ırkıdır. Eşsiz fiziksel özellikleri, sağlam yapılı gövdesi ve genel olarak iyi mizacıyla dikkat çeker. Bu yazıda, British kedi ırkı hakkında önemli bilgiler bulabilirsiniz!

Obeziteye Eğilimli

Tıknaz görünümleri, sahip olduğunuz kediye ve üremesine bağlı olarak değişebilir. Ancak tipik olarak; belirli bir olgunluğa ulaştıklarında, erkekler yaklaşık 4 ila 8, dişiler ise ortalama 3 ila 5,5 kilogram ağırlıkta olurlar. Vücut tiplerinden dolayı, obeziteye meyillidirler. Bu yüzden beslenme ve kilo alımlarını takip etmeniz önemlidir. Çünkü bu kedilerde obezite, ilerleyen dönemde diyabet, kalp hastalığı ve solunum problemlerine neden olabilir.

Renkli Görünüm

Cins, kürk rengiyle de isminden söz ettirir. Kürkleri, altın, kırmızı, siyah ve beyazın yanı sıra, mavi ve gümüş renkleri de dahil olmak üzere çeşitli renklerde olabilir. Gözleri bile üremelerine bağlı olarak farklı renklerde olabilir.

british kedi

Tipik Olarak Sağlıklı Bir Kedi Cinsi

Her zaman yaygın olan obezite potansiyeli dışında, British kedi genel olarak sağlıklıdır. Uygun bakım koşulları ve rutin veteriner kontrolü, kedinizin sağlıklı bir yaşam sürmesini destekler. İyi koşullarda bakılan bu kediler, 20 seneye kadar yaşayabilir. Diğer kediler kadar enerjik ve çevik olmadığından, sağlıklı bir kiloyu korumak için ihtiyaç duydukları gerekli egzersizi ve aktiviteyi genellikle almazlar. Bu da daha önce de söylediğimiz gibi, çeşitli rahatsızlıkları tetikleyebilir. Bu sebeple, kedinizin yeterince egzersiz yaptığından emin olmalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Burmilla (Silver Burmese) Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

En Eski Kedi Irklarından Biri

Aslen İngiltere’den olmalarına rağmen, pek çok araştırma sonucunda ortaya çıkan bilgiler ışığında, British kedi ırkı soyunun Romalılara dayandığı söyleniyor. Soyunun nereden geldiği biraz sorgulanabilir olsa da bu kedi türünün yüzyıllardır var olduğu bir gerçek.

Çok Akıllı Kedilerdir

Bugün dünyada son derece zeki olan birçok kedi türü var. Bunlardan biri de British kedi ırkı diyebiliriz. Bu sebeple bu kedilerin sahiplerine, etkinlik seviyelerine bakılmaksızın, gün boyunca zaman geçirebilecekleri etkileşimli oyuncaklardan almaları tavsiye edilir.

Bir Zamanlar Av Kedileri Olarak Yetiştirildiler

Yıllar önce British kedi, aslında bir av kedisi gibi davranmak, dışarı çıkıp ailelerine her gün yemek yemeleri için yiyecek aramak üzere yetiştirilmişti. Yıllar geçtikçe enerji ve aktivite seviyeleri düşse de her zaman sevgi dolu ve şefkatli olduklarını görüyoruz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.