Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

British Kedi Özellikleri Nelerdir?

Abone Ol 
British Kedi Özellikleri Nelerdir?
3430.00₺

2042.55₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2473.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Bugünkü yazımızda British kedi özellikleri hakkında bilgiler veriyor olacağız. Bu kediler, İngiliz kökenli kısa tüylü kediler olmaktadır. On dokuzuncu yüzyıl zamanlarında kedi üreticiliği yaparak geçimini sağlayan Harrison Weir adlı bir kişi, öylesine bir kedi yarışmasına katılıp bu güzel kediyi tüm dünyaya tanıtmış oluyor. Bu yazıda sevimli dostumuz British kediler hakkında her şeyi bulabilirsiniz.

British shorthair daha sonradan katıldığı birçok kedi yarışmasında dereceler kazanmıştır. Bu da kendisinin gözde ve popüler bir kedi haline gelmesini kolaylaştıran bir durum olmuştur. Ama İran kedisinin yirminci yüzyıl döneminde karşımıza çıkması nedeniyle ne yazık ki bu kedi popülaritesini kaybetmiştir. Tabii günümüzde halen sevilerek beslenen bir kedi olmaktadır. İri ve güçlü bir kedi olduğunu da eklemeden geçmeyelim.

Kemikleri yuvarlak bir formdadır, vücudu ise bir kediye göre gayet kaslı bir şekildedir. Dayanıklı bir kedidir, orta büyüklükte olduğunu söylememiz mümkündür. Kafa şekli son derece geniş ve yuvarlak bir yapıdadır. Kulaklarının arasındaki alanda kalan tepe kısmı ise düz biçimdedir. Kulakları orta boyuttadır ama kulak uçları daha yuvarlaktır. Gözleri ise kocamandır ve kehribar, bakır gibi renklerde olur. Mavi ve yeşil gözlülere de rastlanır.

British Kedilerin Vücut Yapısı Hakkında Bilgiler

British kedi özellikleri

Mor Arkaplan ve Bristih Irkı Bir Kedi

Sabırlı, sessiz ve kompleksleri olmayan bir kedidir. Kısa tüylüdür. Kulakları orta boyuttadır ve kulak içleri de yuvarlaktır. İri ve kaslı bir hayvandır. Kuyruğu her daim ince ve kısa olur. Kilosu genelde beş ila on arasında değişmektedir. Çocuklarla arası ortalama derecede iyidir. Çok zeki bir kedi olmaktadır. Fazla hareketlidir. Bakım ihtiyacı bir hayli azdır. Oyuncu bir kedidir, eğitilebilirlik durumunu ise on üzerinden altı şeklinde değerlendirebiliriz. British kedi özellikleri konumuza devam ediyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  İran Kedisi Hastalıkları

Bu kediler genel olarak mavi tonlarında olurlar. Yumuşacık tüyleri vardır. Kulakları ise son derece büyük boyutta ve geometrik şekle sahiptir. Geniş kafaları vardır. Gözleri altın sarısı olur. Yuvarlak ve geniş göz hatları vardır. Maalesef bu güzel gözler birçok göz hastalığına yatkınlık gösterir. Göğüs yapıları ne kadar heybetli olduklarının bir kanıtı gibidir. Kocaman patileri vardır. Erkek olan British kediler altı ila on kilo kadardır. Dişi olanlar ise beş ila yedi arasında olur. On dört ila yirmi sene yaşam süreleri olur diyebiliriz.

Evde yalnız kalabilirler. Evdekilerle ve çocuklarla arası iyidir. Tam bir ev kedisi olur. Ama kucak kedisi olmayabilirler, bu aslında onu neye nasıl alıştırdığınızla alakalı oluyor. Bu kediler çok uysal olur. Her ortama kendince ayak uydurmanın yollarını arar. Bunu rahatlıkla sezinlersiniz. Zeki bir kedidir, yaramazlık pek de ona göre değildir. Tek başına dururken de uslu olmayı sürdürür. Yani sizi germez ve strese sokmaz. Eşyaları tırmalamaz, etrafı dağıtmaz.

Yavru British Kedi Özellikleri Neler Olmaktadır?

British sahiplenen bireyler, kedilerini çiftleştirme girişiminde bulunurlarsa son derece dost canlısı, sevgi dolu ve iyi bir anne kediyle karşılaşacak demektir. Bir batın içerisinde genel manada üç ila dört yavru doğurabilen British kediler, yavrularına karşı her zaman dikkatli ve sevgi doludur. Yavrularıyla zaman geçirmekten hoşlandığını ilk bakışta anlayabilirsiniz.

Bu kedinin yavruları, annelerinin bu ilgi ve alakasından son derece memnundur. Annelerine hep bağlı olurlar. Yavru British kediler çok tatlı, hareketli, cana yakın ve enerji dolu olurlar. Onlara bayılacaksınız. Eğitimi severler. Annelerinden ayrılınca sahiplerine bağlanmayı bir görev bilinciyle yaparlar. Derin bir bağ kurmanın en iyi yolu British kedi sahiplenmektir.

British Kedi Bakımı Nasıl Olmalıdır?

British kedi özellikleri konumuza bu kedilerin bakımının nasıl yapılacağı ile devam ediyoruz. Bu kediler kısa tüylü olur. Tüyleri de zaten tek bir katmandan meydana gelmektedir. Bu tek kata sahip olan tüylerde kırık oluşumu görülmez. Bu nedenle de meşakkatli bir tüy bakım rutini yoktur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Cornish Rex Kedi Irkı Özellikleri Nelerdir?

Hafta içerisinde bir ya da iki kez fırçalama yapmanız kafi olur. Kısa tüyleri olsa bile sık bir tüy yapısı olduğu için yumuşacık bir his vermektedir. Bu hissi kadife bir kumaşa benzetmeniz mümkündür. Tüyleri çoğu zaman gri tondadır. Yine de farklı renklerde de British kediler vardır. Çok insan canlısı kediler olduklarını kesinlikle söyleyebiliriz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.