Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Bull Terrier (Bull Teriyer) Irkı, Karakter Yapısı ve Özellikleri Hakkında Bilgiler

Abone Ol 
Bull Terrier (Bull Teriyer) Irkı, Karakter Yapısı ve Özellikleri Hakkında Bilgiler

İngiliz Bull Terrier köpek ırkı, kendine özgü olan fiziksel yapısı ile herkesin dikkatini çekmeyi başarır. Kafa şekilleri üçgen biçimindedir. İki farklı çeşidi vardır: Minyatür Bull Terrier ve Bull Terrier. Bir köpeği sahiplenmeden evvel o köpeğin fiziksel özelliklerini, bakımı ile alakalı detayları ve karakter yapısını öğrenmeniz gerekir.

Bull Terrier sahiplenecekseniz az evvel saydığımız unsurları zaten kesinlikle bilmeniz gerekiyor. Çünkü bu köpek, diğer köpeklere göre biraz daha zor eğitiliyor ve evine daha uzun sürede alışabiliyor. Fakat onun harika bir dost olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Peki Bull Terrier köpeklerin fiziksel özellikleri nelerdir? İşte detaylar…

Bull Terrier (Bull Teriyer) Irkı, Fiziksel Özellikleri Nelerdir?

Bull Terrier köpeklerin vücutları son derece kaslıdır. Kuvvetli köpeklerdir. Genel baktığımız zaman renkleri beyazdır, fakat kızıl ya da siyah olanları da vardır. Bull Terrier olan köpeklerin tüyleri her zaman düz ve kısa yapıda olmaktadır. Bu köpeklerin tüy bakımının kolay gerçekleştiğini söyleyebiliriz.

Kafa yapıları oval şekildedir. Kulakları ve gözlerinin yapısıyla da birçok köpekten daha farklı görünürler. Erkek ve dişi Bull Terrier’ların birbirlerinden ciddi anlamda bir farklılıkları yoktur. Yalnızca erkek olan Bull Terrier, dişi olana nazaran biraz daha fazla kaslı bir yapıya sahip olmaktadır. Haydi gelin, bu güzel köpeklerin karakter yapılarını da hep beraber inceleyelim…

Bull Terrier (Bull Teriyer) Irkı, Karakter Yapısı Nasıldır?

Bull Terrier köpekler, başarılı bir eğitim sürecinden geçerlerse son derece dengeli, sakin ve kişilere karşı da nazik bir tavır sergileyebiliyorlar. Sahiplerine bağlı ve sadıktırlar. Bu köpekler her zaman cesur davranışlar sergiler. Sevdiklerini korumaktan büyük bir keyif duydukları bilinmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpek İhtiyaç Listesi

Bull Terrier köpekler, içgüdülerini her daim geliştiren köpekler olmaktadır. Nadiren saldırgan olanları vardır. Fakat genel tabloya baktığımız zaman çoğunun sakin olduğunu görürüz. Tehlikeyi sezerler ve görevlerinin de her daim bilincindedirler. İnsanlarla sosyalleşebilen bir köpek ırkıdır. Hiçbir zaman kulaklarını ve kuyruklarını çekmeyin, sinirlenirler ve saldırabilirler. Peki bu köpeklerin eğitimi nasıl olmalıdır? İşte ayrıntıları…

Bull Terrier

Yavru Bull Terrierler

 

Bu köpeklere kaliteli bir eğitim verilmesi zorunludur. Çünkü zaman zaman inatçı bir tutuma girebilirler. Bull Terrier köpekler, yetişkinlik zamanlarında sakin ve uslu durabilmeleri için kısırlaştırılabilirler. Bu köpekler, sahiplerine son derece bağlıdır bu yüzden evde yalnız dururlarsa endişelenip korkabilirler.

Eğer yoğun bir yaşamınız varsa, uzun saatler iş yerinizde duruyorsanız bu köpeği sahiplenmemelisiniz. Bull Terrier köpekler, uzun süre yalnız kalırsa depresyon belirtileri bile göstermeye başlayabilir. Buna kesinlikle dikkat edilmelidir. Onlar her zaman etraflarında birileri olsun ister.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.