Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

California Spangled Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
California Spangled Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
786.72₺

577.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
1141.80₺

713.78₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2473.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

California Spangled cinsi kediler, leopar ve ocelot gibi benekli vahşi tür kedilere benzetilmek için yetiştirilen yerli bir kedi ırkıdır. İlk önce 1980’lerde yetiştirilmiştir. Yalnızca 58 tanesi kayıt altına alınabilmiştir.

Karakter Özellikleri

Bu kediler, karakterleri gereği son derece enerjik bir ırktır. Atletik bir bedeni vardır. Oradan oraya atlayıp zıplamasının en net sonucu vücut yapısıdır. Bu kediyi sahiplendiğiniz an itibarıyla evinizde Afrika leoparı ile bir arada olduğunu hissedebilirsiniz. Bu kediler hareketlidir ama size karşı her daim nazik olurlar.

Gereksiz şekilde saldırganlık göstermediklerini de belirtmiş olalım şimdiden. Oyuncu olduklarından ötürü sürekli sizinle oyun oynamak ister durur. Hareketli karakterleri nedeniyle çocuklarla da çabuk kaynaşırlar. Onlarla eğlenceli zaman geçirmeye bayılırlar. Zekidirler. Kıvrak zekalarıyla çoğu zaman ilgi odağı olurlar.

Onunla eşya saklamalı türde oyunlar oynayabilirsiniz. Doğal bir koruyucudurlar. Birçok durumda sahibini savunur ve onu tehlikelere karşı korumak için durmaksızın bir çaba gösterebilir. Yabani görüntüsüne karşın sıcacık bir kalbi vardır. Bu kediler, aynı esnada yüksek yerlerde durmaktan da hoşlanmaktadır.

Onları sürekli olarak bir kapı ya da dolabın üzerinde bulmanız gayet de olası bir durum olmaktadır. Çabuk sıkılır bu yüzden yeni bir eğlencenin peşine düşmekten bir an olsun geri durmaz. Bu hareketli haline karşın günün sonunda onu yanınızda mışıl mışıl uyurken izlemeyi çok seveceksiniz.

Tarihçesi

California Supangled kedi ırkı, son derece dikkat çekici bir tarihe sahip olmasıyla herkesçe bilinir. Bu kediler, meşhur ve usta Hollywood senaristlerinden biri olan Arnold Casey Jr.’a dayanıyor. Casey, Afrika taraflarına doğru gerçekleştirdiği bir seyahat esnasında, insanlar aracılığıyla evcil hale getirilmiş olan leoparlardan etkileniyor. Ardından bu görünüme sahip olan bir kedi ırkını düşünüyor. Neden olmasın ki diyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Kulak Uyuzu Neden Olur?

Seyahati esnasında tanışmış olduğu Kenyalı bir bilim insanı olan Louis Leakey ile beraber çalışmalar yürüten Casey, Ankara kedisini ve geleneksel olan Siyam kedisini melezleştirip yeni bir kedi ırkı üretmek için var gücü ile çabalıyor. Kısa bir zaman içerisinde farklı bir görüntü ve renk meydana getiren usta senarist Casey, British Shorthair kedi ırkının genetiğini de işin içine dahil ediyor. Böylece süreç tamamen başlıyor.

Böylece Kaliforniya Spangled kedi ırkı da ortaya çıkmış oluyor. 1986 senesinde, dergilere vermiş olduğu reklamlarla beraber bu kedi türünü de tanıtmak isteyen Casey, neticede bu kedilerin bir ırk olarak herkesçe onaylanmasını da sağlamış oluyor. Uzun zaman boyunca devam eden tekrardan üretme çalışmalarına devam edilmesine karşın, günümüze baktığımızda bu kedilerden sadece 200 tane olduğunu görüyoruz.

Fiziksel Özellikleri

California Spangled

Yatan California Spangled

Bu kediler, özellikleri gereği tamamen atletik bir yapıdadır. Melezlenmiş olduklarından ötürü tüyleri her zaman için değerlidir. Keskin ve güçlü bakışlara sahiptir. Onu uzanırken gördüğünüz zaman heykele benzetmeniz de pekala mümkündür diyebiliriz. Çene kemikleri dayanıklı ve güçlüdür.

Kulakları ise orta bir boyuttadır. Uç kısımları da yuvarlak biçimlidir. Dışarıdan bakıldığında soğuk ve sert görünür. Gözlerinin biçimi badem gibi olmaktadır. Bu kediler genel manada açık renk gözlere sahip olurlar. Boyut olarak da orta boyutlu bir kedi olmaktadır. İncecik bir beden yapısı vardır.

Ön bacakları arka bacaklarına göre daha kaslı ve gelişkin bir yapıdadır. Kuyrukları kalın olur. Kuyruk tüyleri uzundur ve dolgun bir yapıya sahiptir. Kısa tüyleri ise kadife olan bir kumaş gibidir. Bu hissiyatı verir. Peki bu güzel kedilerimizin bakımını nasıl yapmalıyız? Gelin beraber inceleyelim.

Bakımı

Bu kediler kısa bir tüy yapısına sahip olduğu için fazla bir bakıma gereksinim duymaz diyebiliriz. Narin bir bedenleri vardır. Bu nedenle tüylerini aşırı derecede nazik şekilde tarayabilirsiniz. Bunu 2 haftada 1 yapmanız kafi olacaktır. Bunun haricinde düzenli biçimde veteriner kontrolüne götürmelisiniz. İşte bu kadar!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Sıcak Çarpması Belirtileri Nelerdir?

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

California Spangled kedi ırkı genel manada hareketli olduğundan, çocuklara harika bir oyun dostu oluyor. Sürekli bir şekilde bir şeylerle uğraşmak isteyen bir kedi olduğundan, çocuklar onu çok seviyor. Bu kedilere muhakkak kedi oyuncakları alın. Daha iyi vakit geçirmesini sağlamış olursunuz.

Yerinde bir an olsun durmayan bu kediler, öteki hayvanlarla sadece yavru olduğu dönemden itibaren alıştırılınca iyi anlaşıyor. Avcı bir ırktır bu nedenle evde kuş, balık ya da hamster beslemeyin. Onları avlamak isteyebilir. Bu son derece tehlikeli bir durumdur.

Beslenme

Bu kediler özel bir ırk sayılmaktadır. Bu nedenle ona kuru kedi maması, ödül maması gibi besinler vermeden evvel kesinlikle bir veteriner hekimden tavsiye alın. Böylece temkinli adımlar atmış olursunuz.

Sıkça Sorulan Sorular

Gelelim bu güzel kediler hakkında sık sık sorulan sorulara… Bakalım hangi cevapları göreceğiz?

Bu Kedilerin Sağlık Durumu Nasıldır? Kalıtsal Bir Hastalıkları Var mıdır?

Bildiğiniz üzere bu kediler melez kedilerden biri oluyor. Safkan olanlara göre daha az kalıtsal hastalıkları vardır. Bu kedilerin neredeyse 1 tane bile kalıtsal türde hastalığı yoktur. Bu nedenle düzenli kontrolleri yapıldığı sürece öyle kolayca hasta olmazlar. Dayanıklı ve kaslı vücudu, güçlü bir bağışıklık sistemi vardır.

California Spangled Kedi Irkı Eğitilebilir mi?

Bu kediler her zaman zekidir ve hareketleri ile de bunu her daim belli eder. Bu zekaları ile yasakladığınız yerlere gidebilirler. Kapıları açabilirler. Sizi çok da dinleyeceklerini sanmıyoruz. Bu nedenle eğitilemez bir kedi ırkıdır. Sahipleneceğiniz zaman bunu göz önünde bulundurmanız gerekir. Bu güzel kedilerle alakalı bilgiler verdiğimiz yazımızın sonuna geldik!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.