Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Devon Rex Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Devon Rex Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
1100.00₺

827.53₺

Enjoy Multi Colour Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
1900.38₺

1590.55₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Devon Rex kedi ırkı, 1950’li senelerin son kısımlarında İngiltere dolaylarında ortaya çıkmıştır. Zeki bir kedi ırkıdır. Kulakları uzundur. Tüyleri ise her daim kısa olur. Vücudu inceciktir. Tüyleri dalgalıdır ve kulakları gerçekten de ilgi çekicidir. Bu kedi ırkı zor olan numaraları öğrenme kabiliyetine sahip olur. Fakat onu motive etmek bir hayli güçtür.

https://www.youtube.com/watch?v=oJ8f5wK4rqU

Karakter Özellikleri

Rex adıyla bilinen bütün kedi cinsleri gibi Devon Rex kedisi de son derece sevgi dolu bir yapıdadır. Bu kedi ırkının dünya genelindeki en popüler kedi ırkları arasında bulunmasında ilgi çekici ve farklı olan görünümleri kadar sıcacık karakterinin de önemi yüksektir.

Köpeklerle de kedilerle de iyi anlaşan bir hayvandır. Çocuklarla arası iyi gibidir. En çocuk canlısı kedidir diyemiyoruz ama çocuklu aileler için uygun olan bir evcil kedidir. Oyun oynamaya adeta bayılırlar. Yalnızca bireylerle değil, köpek ve kedilerle de keyifli şekilde oyun oynayabilirler.

Bu kediler sahiden de iyi zıplar. Bu enerjik kedi türü, evin her alanında zıplamayı ve yükseklerde gezmeyi severler. Bu farklı görünüme sahip olan kedilerin en farklı özelliklerinden birisi de köpekler gibi sahiplerini takip etmeye meyilli olurlar. Bu kedi ırkı, sahibini her alanda takip etmekten büyük bir haz duyar.

Suyu sevmekte olan nadir kedi cinslerinden biri olmaktadır. Ama lütfen onu kendi keyfinize göre suya sokmaya çalışmayın. Bu ona şok yaşatabilir. Onu evde uzun zaman boyunca tek başına bırakmamalısınız, morali bozulabilir. Kendini ciddi anlamda çok kötü hissetmesine neden olursunuz.

Tarihçesi

1960 senesinde Beryl Cox adında İngiliz kökenli bir kadın, Devonshire’daki Buckfastleight dolaylarındaki terk edilmiş olan bir maden ocağının civarında kıvırcık tüylere sahip, farklı görünümlü bir kedicik buldu. Kediyi yakalamayı beceremedi ama onu durmaksızın gözlemlemeyi sürdürdü. Bunun neticesinde de dişi bir kedi ile çiftleştiğini gördü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Kilo Problemi ve Çözüm Yolları

Dişi olan kedinin güvenini kazanmış olan Cox, kedi doğum yaptığı zaman hayata gözlerini açan yavrulardan birini yakalayamadı. Bu yakalayamadığı kedi, kıvırcık tüylü olan kedi ile aynı tüylere sahipti. Erkek cinsiyetine sahip olan bu kedi yavrusunu alarak özenli bir biçimde büyüttü ve adını Kirlee koydu. Böylece bu kedi, Devon Rex kedi ırkının babası haline geldi.

Fiziksel Özellikleri

Beyaz Arka Plan ve Devon Rex

Bu kediler, kıvırcık tüylü olan kedi ırkları içerisinde yer almaktadır. Fakat bazılarının tüyleri aşırı derecede seyrek olduğundan ötürü tüysüz kediler dendiği an akla gelen ırklardan biri bu oluyor. Yani bu kedi cinsinin en önemli fiziksel özelliğinin kıvırcık tüyleri olduğunu söylersek yanılmış olmayız. Tabii bazıları tüysüz de olabilmektedir.

Bu kedilerin bedeni ortalama bir boyutta olmaktadır. Göğüs kısımları geniştir. Bacakları ise bir hayli güçlüdür. Arka bacakları, ön bacaklarına nazaran daha uzun olmaktadır. Ağırlıkları ise 2,5-4 kg kadardır. Kulakları kafalarına göre büyük olur. Biçimi ise üçgendir. Gözleri parlaktır ve oval biçimine benzer. Gözleri tüy rengine bağlı değişir. Gözleri genelde sarı ve mavi tonlarında olur.

Fakat bazı zamanlar başka renkler de gözleri de olabiliyor. Kuyruk kısımları uzundur. İnce olur. Uç kısma doğru sivri bir hal alır. Bu kediler her renk ve türde karşınıza çıkabilir. Bu kedilerin bakımını yapmak çok da zor olmaz. Haydi gelin bu kedilerin bakımının nasıl yapılacağına beraber bakalım.

Bakımı

Devon Rex kedilerin bakımı hususunda en önemli detay, az olan tüyleri nedeniyle kış vaktinde üşümemelerini sağlamaktır. Tüyleri kırılgan ve az olduğundan çok sık değil, bazı zamanlar taranması gerekmektedir. Ek olarak bu kedi ırkının kulakları açık ve çok büyüktür. Bu da aslında kulaklarının enfeksiyonlara karşı korunmasız kaldığı manasına gelir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Doğumu Nasıl Olur? Kedi Doğum Süreci

Bu kedilerin kulaklarının kesinlikle düzenli bir şekilde veteriner kontrolünden geçmesi lazımdır. Tüyleri ise güneşten tam olarak korunmasını sağlamaz. Bu nedenle yaz vaktinde güneş enerjisinin yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkarmanızı önermiyoruz. Aksi halde çeşitli türde cilt hastalıklarına yakalanma olasılıkları hayli yüksektir.

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Bu kediler, hem öteki hayvanlarla hem de çocuklarla son derece kusursuz ilişkiler kurabilir. Kendilerine zarar vermedikleri takdirde ilgiyi çok severler ve bundan her zaman için hazzederler. Peki bu kedileri nasıl beslemek gerekir? İşte detaylar…

Beslenme

Bu kedileri kaliteli bir kuru kedi maması ile yaşına ve ırkına göre beslemelisiniz. Mamasını ve suyunu her daim taze tutmalısınız. Kedinize asla yağlı yemekler vermeyin. Daha doğrusu ev yemekleri vermeyin. Aksi takdirde çeşitli hastalıklara karşı dayanıksız hale gelir ve bu da sizi üzer.

Sıkça Sorulan Sorular

Devon Rex kedi ırkının sağlık sorunları çok sık soruluyor. Biz de bu sorunun cevabını sizlerle paylaşmak istedik.

Devon Rex Kedi Irkında Hangi Sağlık Sorunları Görülebilir?

Bu kediler için sağlıklı bir kedi ırkı diyebiliriz. Onlarda meydana gelebilecek sağlık problemleri içerisinde kedilerde en çok görülen kalp rahatsızlıklarından biri haline gelen hipertofik kardiyomiyopati, kas fonksiyonunu ve patellar lüksü etkileyen kalıtsal kökenli miyopati ve az evvel de belirttiğimiz az tüyleri nedeni ile güneş yanığı olarak sayılabilmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.