Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

En Popüler Aile Köpeği Irkları

Abone Ol 
En Popüler Aile Köpeği Irkları

Aile köpeği ırkları, çocuklu aileler tarafından sıklıkla merak ediliyor. Çünkü bazı köpek cinsleri çocuklarla çok iyi anlaşıyor ve onların gelişimine destek oluyor. Teoride hemen hemen her köpek çocuklarla iyi anlaşsa da bazı ırklar çocuklarla vakit geçirmeyi daha çok seviyor ve bundan dolayı bu köpekler aile köpeği olarak lanse ediliyor.

Aile Köpeği Irkları

Aile Köpeği Irkları

Pek çok köpek ırkı çocuklarla iyi geçinir ve iyi bir aile köpeği olur. Bazı cinsler ise tam olarak aile köpeği için idealdir. İşte aile köpeği ırkları…

1. Boksör Köpek Irkı

Bu köpeklerin eğlenceli olduğu bilinir. Çocukların en iyi oyun arkadaşı olan Boksör ırkı köpekler, onlara arkadaşlık etmekten çekinmezler. Canlı ve hareketli bir köpek ırkı olmasından dolayı çocuklarla vakit geçirmekten hoşlanır. Aynı zamanda köpek oyuncakları ile oynamayı da çok sever.

2. Labrador Köpek Irkı

Aile köpeği ırkları söz konusu olduğunda bu listede Labrador cinsi de yer alır. Sadık bir aile köpeği olan Labrador, kibar ve nazik bir köpektir. Bu sebeple de çoğu ailenin ilk tercihlerinden biri olur. Sadık bir köpek olmasından dolayı da popülaritesini koruyor. Kaliteli kuru köpek mamaları ile beslenmesine özen gösterilmelidir.

3. Golden Retriever Köpek Irkı

Uzun tüyleri, sadık oluşu ve sevgi dolu halleri ile öne çıkan Golden köpekler, hem yetişkinlerle hem de çocuklarla zaman geçirmekten çok hoşlanırlar. Rahat, hoşgörülü ve saldırgan olmayan bir cinstir. Bol enerjiye sahiptir. Bu yüzden köpek tasması eşliğinde günlük yürüyüşler tam da bu köpeğe uygundur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yaz Aylarında Köpek Bakımı İpuçları

4. Kaniş Köpek Irkı

Aile köpeği ırkları arasında bulunan Kaniş köpekler, küçük ve sevimli olan köpek cinsleri arasında yer alır. Birçok insanın favori köpeğidir. Kanişler son derece akıllıdır ve harika bir mizaca sahiptir. Bir kanişin yüksek enerjisi genellikle bir çocuğun enerjisiyle eşleşir. Kanişler sevgi dolu, sevimli, nazik ve sabırlıdır.

5. Bichon Frise Köpek Irkı

Sevecen bir köpek ırkı olarak bilinen Bichon Frise, bir çocuğun ruhuna uygun bir enerjiye sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Ayrıca küçük çocukları korkutmayan bir köpektir. Küçük boyutundan dolayı çoğu ailenin favorisidir. Kaliteli köpek mamaları ile beslenmesi önem arz eder.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.