Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

En Tatlı Minik Köpek Cinsleri

Abone Ol 
En Tatlı Minik Köpek Cinsleri

Minik köpek cinsleri oldukça popüler. Çünkü bu mikro köpekler genel olarak yavru boyutlarında olurlar ve her yaştan insana hitap ederler. Öte yandan minik köpekler apartman yaşamı ve küçük evler için de harika bir seçimdir. En çok tercih edilen minik köpek ırklarını sıraladık.

Minik Köpek Cinsleri

Minik Köpek Cinsleri

Düşük ağırlığa ve küçük boyutlara sahip olan en tatlı minik köpek cinsleri şu şekilde listelenebilir:

Pomeranya Köpek Cinsi

Kucak köpeği olarak en sık tercih edilen ırklardan biridir. İlk zamanlar hayvanları gütmek ve kızak çekmek için kullanıldılar. İlerleyen dönemlerde ise aile köpeği olarak popüler halde geldiler. 1800’lü yıllardan bu yana varlığını koruyan, sevimli, insan dostu ve eğlenceli bir köpektir. Kaliteli köpek mamaları ile beslenmeli, bakım gereksinimi aksatılmamalıdır. Böylece uzun ömürlü olabilecektir.

Kaniş Köpek Cinsi

Kaniş Köpek

En tatlı minik köpek cinsleri arasında yer alan kaniş köpek, başta çocuklar olmak üzere hemen herkesin favorisidir. Küçük boyutlu, sevecen ve aile dostu bir hayvandır. Kıvırcık ve yoğun tüylerinin düzenli şekilde köpek tarağı ile taranması gerekir.

Beagle Köpek Cinsi

Dost canlısı ve enerjik Beagle köpekler, maksimum 15 kilogram ağırlığa ulaşabilir. Boyutu nispeten küçüktür. Biraz inatçı bir köpektir. Dolayısıyla köpek eğitiminde deneyimli kişilere önerilir.

Maltese Köpek Cinsi

Maltese Köpek

Ortalama 3 bin sene önce ortaya çıktığı düşünülen Maltese, dünyanın en popüler köpeklerinden biridir. Bu sevimli köpekler, kraliyet ailelerinin de birincil tercihi oluyordu. Günümüzde de hala popüler olan Maltese, pürüzsüz tüyleri ve uyumluluğu ile dikkat çeker. Boyutları küçük olduğundan tüm evler için uygundur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bitkisel Köpek Mamasının Faydaları Nelerdir?

Pomsky Köpek Cinsi

En tatlı minik köpek cinsleri arasındadır. Sibirya Kurdu ile Pomeranya köpeklerin melezlenmesi sonucunda elde edilmiştir. Boyutu Pomeranya gibi oldukça küçüktür. Ailesine düşkün, bakımı kolay ve oyun düşkünü bir köpektir.

Yorkshire Teriyer Köpek Cinsi

Yorkshire terrier

Küçük boyutu sebebi ile hemen her ortama uyum sağlayan bu köpekler, hareketli, sadık ve iyi geçinen bir cinstir. Koruyucu ve kendinden emin bir köpektir. Ailesi ile zaman geçirmeyi pek sever.

Bichon Frise Köpek Cinsi

Kaba ve kıvırcık tüyleri ile ilgi çekici bir görüntü sunar. Sevgi dolu ve arkadaş canlısı bir köpektir. Apartman yaşamına uyum sağlayabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.