Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Gonzales Hamster ile İlgili Daha Önce Duymadığınız Bilgiler

13.02.2021
1.374
Abone Ol 
Gonzales Hamster ile İlgili Daha Önce Duymadığınız Bilgiler

Sevimli dostlarımız hamsterlar, ülkemiz genelinde de son derece popüler hale gelen evcil hayvanlardan biri olmayı başarmıştır. Kemirgen familyasında yer alan hamster dostlarımızın kendi içinde de birçok çeşidi vardır. Bugün sizlere bu yazıda Gonzales hamster türü hakkında bilgiler veriyor olacağız.

Gonzales Hamster Türünün Genel Özellikleri

Gonzales hamster

Tatlı Gonzales Türü Hamster

Bu hamster türünün yaşam süresi, diğer hamster türleri ile hemen hemen aynı seviyede olmaktadır. En çok 2,5 sene yaşamaktadırlar. Gonzales hamster türünün kilosu en çok 70 gram olur. Boyutları da 10 cm’e kadar olur.

Bu tür hamsterlar aşırı derecede hareketli bir yapıya sahip olur. Elde durmaktan çok hazzetmezler. İçgüdüsel açıdan kendilerini temizlemekten hoşlandıkları için bakımlarını yapmak da çok yorucu olmaz.

Bu hamster türünü yıkamanıza hiç gerek yoktur diyebiliriz. Kendilerini temizledikleri için vücutları kötü bir koku yaymaz. Temiz sayılabilecek evcil hayvanlardandır.

Gonzales Hamster Kafesinde Neler Yer Almalıdır?

Bu hamster türünün kafesinde yemlik, çark ve suluk gibi temel ögeler yer almalıdır. Kafesinin geniş olması tercih edilirse daha sağlıklı bir seçim olur. Çünkü dar ve ufak olan kafeslerde Gonzales hamster türü strese girip büyük hastalıklara yakalanabilir. Depresyona bile girebilir, onu dar alana hapsetmeyin.

Bu hamsterlar tamamen sosyal kökenli canlılar olarak dikkat çeker. Normal hamsterların tam aksine tek başlarına yaşamaktan hazzetmezler. En azından bir çift olarak yaşamak onlara çok iyi gelecektir. Bu hamsterı sahiplenirken yanına bir tane daha sahiplenmeniz gerekecektir.

Gonzales kafesinin taban malzemesi için her zaman talaş kullanmaya özen gösterin. Ama bu talaşları marangozdan satın almayın, çünkü tozlar ciğerine kaçarak hasta edebilir. Bir petshoptan özel talaş satın alın. Bu talaş, hamster dostunuz açısından herhangi bir sorun yaratmayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tavşan Hastalıkları ve Ölüm Belirtileri Nelerdir?

Bu talaşların ıslanan kısımlarını haftada bir kez değiştirmeniz, Gonzales hamster açısından iyi olacaktır. Islak talaşlar enfeksiyona neden olabilir. 4 haftada bir olacak şekilde kafesin tamamını kimyasal içermeyen bir temizlik ürünüyle dezenfekte edin. Talaşı da komple değiştirin. Bunu belirli bir düzene oturtursanız hamsterınız uzun ve sağlıklı bir yaşam sürer.

Gonzales hamster çarkı, hamster çarkından biraz daha değişiktir. Daha ufak ve kapalı bir çark olmaktadır. Bunun sebebi ise Gonzales hamsterların ayaklarının ufak olmasıdır. Geniş bir çark kullanırsanız ayaklarına zarar verme ihtimaliniz artmış olur. Bu yüzden en doğru seçimi yapmaya odaklanmalısınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.