Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Himalayan Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Himalayan Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
621.50₺

535.90₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
1100.00₺

827.53₺

Enjoy Multi Colour Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2473.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Himalayan kedi ırkı, uzun zamandır herkesin ilgisini ve sevgisini toplayan özel bir kedidir. Bugünkü yazımızda bu sevimli dostlarımızla alakalı birçok önemli bilgi var. İşte detaylar!

Karakter Özellikleri

Himalayan

Beyaz Himalayan Kedisi

Bu kediler çok sevimlidir ve doğal bir kedi cinsidir. Bunun sonucunda da bu ufak arkadaşımız her zaman sevecen, sessiz ve dost canlısı karakteriyle dünya genelinde popülaritesini korumaya devam etmektedir. Yeni kişiler ve hayvanlarla tanış olmaktan büyük bir huzur duyan bu kediler her zaman anlayışlı olmaktadır.

Son derece zeki ve akıllıdırlar. Sahibi ve etrafındakilerle birlikte oyunlar oynamaya resmen bayılan bir kedi cinsidir. Fakat düşünceli bir yapısı vardır bu nedenle hareket etmeden evvel uzun süre boyunca düşünen bir kedidir diyebiliriz. Himalayan kedileri sahiplerine karşı her zaman hassas olurlar. Bu böyledir.

Her zaman zekidirler ve hareketleri de bu yönde ilerlemelerine neden olmaktadır. Aile üyeleriyle hep güçlü dostluk bağları kurarlar. Evde herhangi bir kişinin peşine takılarak gitmekten kendilerini bir türlü geri çeviremezler. Çok sessizdirler ve konuşmaları bile sessiz bir şekilde gerçekleşir. Sahibinin kucağına gitmeyi sever. Mırıldanmaya bayılırlar.

Tarihçesi

Bu kediler İran kedisiyle Siyam kedisinin çiftleştirilmesi sonucunda meydana gelmiştir. 1931 senesi itibarıyla tanınmaya başlanmıştır. Hem Siyam kedisi hem de İran kedisinin özelliklerini taşımakta olan bu kediler, 1934 senesi itibarıyla da çoğaltılmaya başlanmıştır. En çok da görünümleri nedeniyle alaka toplayan bu kedileri kısa zaman içerisinde profesyonel olan kedi yetiştiricileri tarafından ilgi görmeye başlayınca da 1950 senesi itibarıyla bütün dünya genelinde görülmeye başlanmıştır. Amerikan ve İngiliz üreticiler tarafından alaka gören bu kediler, 1984 senesinde İran kedisinin bir türü olarak onaylandı. Birçok kuruluş bu kedileri ayrı bir tür olarak görüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  European Shorthair Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Fiziksel Özellikleri

Himalayan kedileri her zaman dikkat çekici bir görünüme sahiptir. Orta ve büyük boy olan kedi ırkları içerisinde yer alırlar. Yuvarlak kafaları ile dolgun görünümlü yanaklarının son derece sevecen bir görünümü vardır. Bu kediler, ufak kulakları ve yuvarlak biçimli gözleri ile son derece sempatik bir görünüme sahiptir.

Hacimli ve uzun bir tüy yapısı vardır. Kabarık bir görünümleri olur. Genel manada leylak, çikolata, mavi, krem, kırmızı, siyah, tarçın, gümüş ve kahverengi gibi tonlara sahip tüyleriyle beraber görülür. Hayli yumuşak yapıda olan ve yoğun yapısıyla dikkat çeken tüyleri pelüş oyuncak hissi verir.

Bakımı

Himalayan kedilerinin bakımı öteki kedilere nazaran tüy yapısı itibarıyla azıcık daha zahmetli bir bakım ister. Ölü tüylerin ayıklanabilmesi için bu kedileri düzenli şekilde taramanız lazımdır. Sıcak olan havalarda ılık bir banyo yaptırmanız bu kedileri her zaman için rahatlatmaktadır.

Bakteri ve mikroplara karşı bu kedilerin her zaman hijyenik olan bir evde büyütülmesi lazımdır. Düzenli bir biçimde mama, su ve kum kabını temizleyin. Temizleme işlemleri sırasında duru bir su kullanmaya önem verin. Aksi halde kedinizin mikrop kapmasına neden olursunuz.

Bu kedilerin bakımı ile alakalı olan işlemlerinde ise kedi kuaförü ile iletişime geçip ondan destek rica edebilirsiniz. En çok da tüy kesimi ve tırnak bakımı gibi türlü işlemler bakımından düzenli olarak uygulamalarını yaptırın. Böylece kediniz rahatlar ve sağlıklı kalır. Ömrü de uzamış olur.

Hijyenik olmanızın yanında bu kedilerin aşılarını da düzenli olarak yaptırmanız gerekiyor. En çok da parazitlere ve öteki evcil hayvanlara karşı bağışıklık sisteminin güçlü bir biçimde kalması konusunda en etkili yöntemler arasında yer alan aşı uygulamalarının veteriner hekim aracılığıyla düzenli yapılması lazımdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Neden Çok Uyur? Kedilerin Uyku Süresi

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Bu kediler en çok da yetişkin aileler için uygundur. Çocuklarla aynı yerdeyken kesinlikle aile büyükleri yanlarında olmalıdır. Ufak bebekler ve çocuklarla bu kedileri baş başa bırakmayın. Üzücü kazalar yaşanabilmektedir.

Beslenme

Himalayan kedilerinin bakımı konusunda önemsenmesi gereken en mühim konulardan biri beslenme konusu olmaktadır. Bu kediler genel olarak kilo almaya yatkın olmaktadır. Tüy yumağı problemi yaşayabilirler. Bu sebeple kedi maltı kullanmak gerekebilir. Kedinize her zaman kaliteli bir kedi maması verin.

Sıkça Sorulan Sorular

Bu kedilerle alakalı birçok soru yöneltilmektedir. Her bir soruyu sizler için araştırdık ve cevapları da bir araya getirdik. İşte tüm detaylar…

Himalayan Kedilerinin Yaşam Süresi Ne Kadardır?

Bu kediler iyi bir bakım yapılırsa 9-15 sene kadar yaşayabilirler. Bakımları kötü yapılırsa 9 seneyi bile görmeleri güç hale gelir.

Bu Kedilerin Ağırlıkları Ne Kadardır?

Bu kediler 3-6 kg kadar bir ağırlığa sahip olur. 10 kilo gibi rakamlar ise obeziteye işaret ediyor olabilir. Bu konuda dikkatli olmanızda fayda var diye düşünüyoruz. Yine de karar tamamen size ve veteriner hekime kalmıştır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.