Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Hint Bülbülü (Zebra İspinozu) Hakkında Bilgiler

Abone Ol 
Hint Bülbülü (Zebra İspinozu) Hakkında Bilgiler

Hint Bülbülü, evde beslenebilen bir kuş türü olarak dikkat çeker. Ülkemiz genelinde bu kuşu besleyen insanların sayısı da bir hayli fazladır diyebiliriz. Bu kuşun diğer bir adı Zebra İspinozu olmaktadır. Avustralya ise anavatanı olarak bilinmektedir.

Ev ortamında bakılabilen kuş çeşitlerine nazaran çok daha sakin ve çekingen olan Hint Bülbülü kuşunun elinize alışma süreci son derece yavaş ve zordur. Hatta öyle ki bazı kişiler, hiçbir zaman bu kuşun ele gelmeye alışmadığını ifade etmektedir.

Tüm bunlara rağmen kafesten çıkarak evin içinde dolaşmaktan hoşlanırlar. İnsan canlısı olduklarını ifade edebiliriz. Kafesin konumu değişmediği sürece kendi istekleri ile kafese dönebilmektedirler. Yüksek bir üreme gücüne sahip olmasıyla bilinen bu sevimli kuş türü, çok hareketlidir. Bu nedenle tek yaşamak istemez.

Hint Bülbülü (Zebra İspinozu) Ne Yer?

Bu kuş türü, genel manada muhabbet kuşuyla aynı besin değerine sahip olan gıdalar tüketir. Ufak bir değişiklik olarak, Hint Bülbülü için üretilen yemler daha çok ufak tohumlu yemler olur. Bunun sebebi ise bu kuşun, diğer kuşlara nazaran çok daha ufak olmasından kaynaklanır.

Kuş yemine ek olarak ise; Nijer tohumu, ak darı, kanarya yemi ve kırmızı darı gibi yemleri de tüketebilmektedirler. Kafesleri içerisinde 2 farklı yem kutusu barındırıp birisine karışık darı, diğerine de ak darı ekleyebilirsiniz. İsterseniz, Hint Bülbülü yemine nadiren de olsa yumurtadan mama hazırlayıp ilave edebilirsiniz.

Yumurta mamasını hazırlamanız ise son derece kolay olmaktadır. Yumurta sarısıi kabuğu, havuç ve petibör bisküvi ihtiyacınız olan malzemelerdir. Biraz maydanoz ve bal da ilave edebilirsiniz. Tüm malzemeleri rondodan geçirip karıştırın. Ardından Hint Bülbülü dostunuza yedirin. Fakat bu mamayı 1 günden daha fazla kafeste bırakmayın. Yumurta bozulacaktır.

Hint Bülbülü (Zebra İspinozu) Ömrü Ne Kadardır?

Hint Bülbülü

Ağaç Dalında İki hint Bülbülü

Birçok kişi, Hünt Bülbülünün ömrünün ne kadar olduğunu merak ediyor. O halde bu soruyu yanıtlayarak bir açıklığa kavuşturalım: Hint Bülbülü genel olarak 3 ila 5 sene yaşar. Hastalandıkları zaman ise çok güçlü bir duruş sergilerler. Fakat buna rağmen kısa sürede yaşamlarını kaybedebilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kuşa İsim Önerileri: İlginç Muhabbet Kuşu İsimleri

Hint Bülbülü (Zebra İspinozu) Bakımı Nasıldır?

Hint Bülbülü, birçok kuş çeşidine nazaran daha hareketlidir. Kafesini açtığınız an hızla uçar. Banyo yapmayı çok severler. Onlar banyo yaparken sık sık kontrol etmeye özen göstermelisiniz. Beslenme konusunda da aşırı yememesine dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü bu kuş türü, ishal olabiliyor. Bu tür sorunlar yaşamaması için beslenmeyi abartmaması önemlidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.