Kedi Alerjisi Nasıl Geçer? Bu Bir Hastalık mıdır? Tedavisi Mümkün müdür?
Bugünkü yazımızda kedi alerjisi nasıl geçer konusunu detayları ile işliyor olacağız. Kedi alerjisi ile başa çıkmanızın en kolay yolu kedilerden uzak durmanızdır. Fakat bir kediniz varsa ve ondan vazgeçmem diyorsanız asla üzülmeyin. Bu alerjiyle yaşamaya alışmanız için yapabileceğiniz şeyler tabii var. Bu yapabileceğiniz şeyleri ve alabileceğiniz her bir önlemi bu yazıda sizler için paylaştık. İşte birbirinden detaylı bilgilerle beraber kedi alerjisi ile baş etme yöntemleri…
Kedi Alerjim Olduğunu Nasıl Anlarım?
Kedi alerjisi ile grip birbirine benzer. Göz çevresinde ağrı, hapşırma hali ve bazı zamanlarda da cilt üzerinde oluşan kaşıntı ortak belirtiler içerisinde bulunur. Bazı kişiler kedi alerjisi olduğunun farkına varmaz, bunun yerine belirtilerin virüs ya da tozdan kaynaklı olduğu sonucuna varır.
Şayet kediniz etrafınızda gezinirken bu semptomların arttığına tanıklık ettiyseniz veyahut kediniz yatağınızda sizinle uyuyorsa, yüksek ihtimalle kedi alerjisine sahip olduğunuz manası ortaya çıkacaktır. Peki kedi alerjisi nasıl geçer? Hepsi ve daha fazlası için yazımızı okumaya devam edin…
Hangi Faktörler Kedi Alerjisine Neden Olur?
Birçok kişi gibi sorunun kedinizin tüylerinden kaynaklı olarak ortaya çıktığını düşünüyor olabilirsiniz. Esasen, kedi alerjisi kedinizin hormon bezlerinden gelmekte olan protein salgılarından ötürü gerçekleşir. Kediniz kendini temizlerken kürkünde kalmış olan kuru tükürükte bu salgılardan fazla sayıda bulundurmaktadır. Bu duruma da her zaman dikkat edilmesi gerekir.
Kedinizin evin her kısmına kurumuş cilt bırakması normaldir. Kuru cilt, evde yer alan toz partiküllerinden birkaç kat daha ufaktır ve bu sebeple yere düşmeden evvel havada uzun süre boyunca dolanarak solunmaya açık hale gelir. Peki kısa tüylü kediler alerji konusunda uzun tüylü kedilere göre daha mı iyi olur? Aslında durum böyle değildir.
Esasen yapılan birçok araştırma alerji mevzu olduğu zaman uzun tüylü olan kedilerin kısa tüylü olan kedilerden çok daha iyi olabileceğini açıkça ifade eder. Tüm kedi cinsleri alerji faktörünü ortaya çıkarabilir ama erkek olan kediler dişi olan kedilere nazaran daha çok protein salgılar. Kısırlaştırılmış olan erkek kedilerde protein salgılaması kısırlaştırma ameliyatı geçirmeyenlere göre az olur. Kedi alerjisi nasıl geçer konumuz farklı bir başlıkla sürüyor…
Kedi Alerjisi Belirtilerini Hafifletmek İçin Ne Yapabilirim?
Ev içerisinde yer alan alerjen seviyesini düşürmek için alabileceğiniz iki önemli tedbir vardır. Bunlardan biri yumuşak mefruşatlara karşı dikkatli olmak, diğeri ise kedinizi ev içerisinde kontrol altında tutmaktır. Şayet kediniz evde yaşıyorsa, onu evin belli bölgelerinden uzak tutun. Mobilyalardan uzak durmasını sağlayın.
Yorganlar, yataklar, koltuk kılıfları ve çarşaflar alerjenleri direkt olarak üzerlerinde tutar. Bu nedenle kedinizin yatağınızda uyumasına müsaade etmeyin. Birçok kişi evi temizlemenin işe yarayıp yaramayacağını soruyor. Elbette temizlik her daim son derece işe yarayan bir şeydir.
Evinizi her daim temiz tutarsanız daha az alerjene maruz kalırsınız. Yıkanabilir alerjen ürünler kullanırsanız herhangi bir sorun yaşamamış olursunuz. Peki kedi alerjisi nasıl geçer? Bunu geçirmek adına neler yapabiliriz? İşte en ayrıntılı detaylar…
Kedi Alerjisini Geçirmenin Yolu Ne Olmaktadır?
Kedi alerjisinin tedavi süreci birçok semptoma göre farklılık gösteren bir durumdur. Doktorunuz kedi alerjisinin tedavisini sağlamak için hangi yöntemin sizin için daha uygun olacağını bulur. Nazal olan semptomlar genel manada steroid burun spreyleri ve oral ilaçlarla tedavi edilir.
Solunum yolları veyahut astım semptomlarında ise önleme ve rahatlatma tedavisi şeklinde inhale kortikosteroidler veyahut bronkodilatörler tavsiye edilir. Kedi alerjisi olan insanların direkt bir şekilde kediyi evden atma fikrine kapılması son derece yanlış bir durumdur.
Alerjiye çözüm odaklı yaklaşmak daha iyidir. Biz bugün sizlere bu yazıda kedi alerjisi ile nasıl en iyi şekilde baş edebileceğinizi anlatmaya çalıştık. Bu anlattıklarımızı uygulayarak siz de bu rahatsızlıkla başa çıkabilirsiniz. Kendinize inanın ve güvenin. Bununla mücadele edebileceğinizden her daim emin olun.
Kedi alerjisi nasıl geçer sorusunu böylece cevaplandırmış olduk. Kendinize ve elbette güzeller güzeli kedinize çok iyi bakın. Sağlığınıza dikkat etmeniz, kediniz açısından da son derece önemlidir. Unutmayın ki onun size ihtiyacı var. Şimdilik hoşça kalın, huzurlu kalın!