Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Çimi Nedir? Nasıl Ekilir?

Abone Ol 
Kedi Çimi Nedir? Nasıl Ekilir?
990.00₺

538.55₺

Royal Canin Persian Adult Yetişkin İran Kedisi Maması 2 kg

Ürünü İncele
1100.00₺

827.53₺

Enjoy Multi Colour Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
675.00₺

649.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 2 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1287.55₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele

Kedi çimi, petshoplarda satılan bir kedi ürünüdür. Bu çimi ekmek, diğer bitkileri yetiştirmekle tamamen aynı şekilde yapılmaktadır. Paket içerisinden çıkan çimlerin tohumlarını pakette yer alan kutunun toprak bölümüne bastırıp tohumları güzelce yerleştirin.

Ama kutuyu ayarlarken kedinizin asla kendisini zorlamadan ulaşarak tüketebileceği boyutlarda olduğundan emin olmanız gerekecektir. Daha sonra ise çimleri sulayabilirsiniz. Kedi çiminiz kullanıma hazır hale gelmiş demektir. Şimdi diğer detaylara bir göz atalım…

Kedi çimi, ortalama olarak bakıldığı zaman 1 hafta içerisinde yeşermektedir. Ama siz yine de 10 gün geçince kedinize vermeye özen gösterin. Kedi çimini her kuru gördüğünüz zaman sulayın. Böylece nemlenmesini sağlamış olursunuz. Bu işlem sayesinde kedi çimlerini en problemsiz biçimde yeşertebilirsiniz.

Sizin yetiştirmiş olduğunuz kedi çimlerinin, kedi dostunuz için ne anlama geldiğini tahmin edemezsiniz. Kediler, kedi çimine her zaman bayılır. Kedi çimlerini güneş alan bir alanda bırakmayı ve sulama işlemi yaptıktan sonraki kısımda da güneş enerjisi emmesini sağlamayı asla unutmamalısınız.

Kedi Çimi Yararları ve Faydaları Hakkında Bilgiler

Kedi Çimi

Kedi Çimi Yiyen Bir Yavru Kedi

Esasen teorik açıdan her bitkide bazı mineral ve vitaminler aktif olarak yer almaktadır. Kedilerin kedi çimi yemesi konusunda ise herhangi bir sakınca bulunmamaktadır diyebiliriz. Uzman bazı kişilerin görüşlerine göre, kedilerin kedi çimini yemesi konusunda herhangi bir önemli gaye bulunmuyor.

Yalnızca bu çimin tadı kedilerin hoşuna gidiyor ve besin ihtiyaçlarına destek sağladığını düşünmelerine neden oluyor. Bu nedenle de her zaman tüketmek için hevesli bir şekilde sizden bunu istiyorlar. Kedileri ayrı ayrı gözlemlediğiniz zaman kedi çimi yerken ne kadar keyif aldıklarını net bir şekilde anlayacaksınız.

Kedi çimleri ile ilgili olarak veteriner hekimlerin vermekte olduğu bilgiler ise şu şekildedir; kedinin midesinde meydana gelen tüy yumaklarının verdiği zararı, kedi çimi azaltmış oluyor. Kediler bu tür tüy yumaklarını vücutlarından atabilmek amacıyla kusabiliyor ya da tuvaletlerini yaparak çıkarabiliyorlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Siyam Kedisi Ne Yer?

Bu ve bunun gibi birçok aşama süresince kedilerin kedi çimini tüketiyor olmaları ise sindirim sistemlerinin daha aktif bir biçimde çalışmasına yardımcı oluyor. Özetle şunu söyleyebiliriz: Sevimli dostunuzun yaşam kalitesini biraz daha arttırmak istiyorsanız ona kedi çimi yedirebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.