Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Kulağı Nasıl Temizlenir?

Abone Ol 
Kedi Kulağı Nasıl Temizlenir?
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2473.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1234.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele

Kedi sahibiyseniz kedi kulağı nasıl temizlenir diye merak ediyor olabilirsiniz. Kedilerin yavruluk döneminden itibaren kulaklarının temizlenmesi oldukça önemlidir. Pek çok hastalıktan koruyan bu bakım, kedilerin kulaklarında enfeksiyonların ve daha pek çok rahatsızlığın oluşumunu önler. Genel kedi bakım ve temizliği içinde yer alan kulak temizliği doğru şekilde gerçekleştirilirse kedilerin sağlıklarına da büyük katkısı olacaktır. Peki, kedi kulağı nasıl temizlenir? Kedilerin kulaklarını temizlerken nelere dikkat etmek gerekir?

Kedi Kulağı Nasıl Temizlenir? Kedi Kulağı Temizleme Yöntemi Nedir?

Kedilerin kulağını temizlemek kimi zaman zorlayıcı olabilir. Kediler tıpkı banyo yapmayı sevmedikleri gibi kulaklarının ya da yüzlerinin temizlenmesini de sevmezler. Bu nedenle kulak temizliği yapacağınız zaman öncelikle tırnaklarını kesmeniz ve sizi tırmalamasını mümkün olduğunca önlemeniz gerekebilir. Kedinizi bir havluya sarabilir ya da onu kucağınıza alarak hareketlerini kısıtlayacak bir pozisyonda tutabilirsiniz. Bu süreçte elbette ki sert davranmamanız önemlidir.

Kedi Kulağı Nasıl Temizlenir

Kulak temizliğine başlayacağınız zaman petshop mağazamızdan da temin edebileceğiniz kulak temizleme solüsyonu kullanabilirsiniz. Bu losyonlar kulak kirlerinin temizlenebilir hale gelmesini sağlar. Bu losyondan belirtilerin miktarda ve belli bölgelere uygulamanız, temizlik işlemini daha kolay hale getirecektir.

Temiz ve kolay parçalanmayacak ya da dağılmayacak pamukları temizlik sırasında tercih edebilirsiniz. Kulak çubuklarını ya da kolay dağılan pamukları temizlik sırasında tercih etmemeniz tavsiye edilir. Dilerseniz temiz ve nemli bir havluyu ya da bezi de kedinizin kulaklarını temizlemek için kullanabilirsiniz.

Kulağa losyonu damlattıktan sonra nemli bir bez, havlu ya da pamuk ile kedinizin kulağını yavaş hareketler ile silin. Solüsyon tam anlamıyla temizlenene kadar bu işleme devam edin. Kediniz bu sırada rahatsız olacağı için sürekli kaçmak isteyecektir ancak kulaklarının temizlenmesi onun sağlığı için gerekli olduğundan hareketlerini mümkün olduğunca kısıtlamanız önemlidir.

Kulakların dış kısmından yavaş hareketler ile silmeye başlayın. Sonrasında kulağın derinine girmeden biraz daha iç kısımları silin. Bu işlemler sırasında havlunun temiz kısımlarını kullanmaya ve gerekirse havluyu yıkayıp sıkarak temiz şekilde devam etmeye özen gösterin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Kediler İçin Mama Seçimi Nasıl Olmalı?

Kedilerde Kulak Temizliği Sırasında Hangi Ürünler Kullanılabilir?

Kedi kulağı nasıl temizlenir açıkladıktan sonra, mutlaka gereksinim duyduğunuz ürünlerden bahsedelim. Kulak temizliği için losyon kullanımı önemli bir detaydır. Özellikle de düzenli olarak kulak temizliği sırasında bu tarz bir ürünü kullanmak büyük önem arz eder. Uzun süredir kulak temizliği yapılmıyorsa kulak kirlerinin daha kolay temizlenmesi için losyon kullanımı önerilir.

Kedi Kulağı Nasıl Temizlenir

Kedi kulak solüsyonu, nemli bir bez, havlu ya da kolay dağılmayan pamuk, kedilerin kulak temizliği için iş görecek olan temel ekipmanlardır. Bu ürünlerin hiçbirini kedinin kulağının çok derinine sokmamak gerekir. Bu nedenle de kulak çubukları tavsiye edilmez. Kedilerin ani hareketi sırasında kulak çubuğu kedinizin kulak zarına zarar verebilir.

Kullanılan pamuk gibi ürünlerin kedinizin kulağının içinde dağılmayacak yapıda olması gerekir. Bu ürünler dağılırsa kedinizin kulağının içinde parçaları kalabilir ve rahatsızlık verebilir. Ayrıca düzgün temizlik de sağlamaz. Bu yüzden makyaj temizleme pedleri gibi kolay dağılmayacak pamukları tercih edebilirsiniz. Kedinizin kulağını ve genel bakımını en iyi şekilde gerçekleştirmenizi sağlayacak ürünler için pet shop mağazamıza göz atabilirsiniz!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.