Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi mi Köpek mi Sorusunu Cevaplıyoruz!

05.03.2021
1.002
Abone Ol 
Kedi mi Köpek mi Sorusunu Cevaplıyoruz!

Bugünkü yazımızda herkesin sık sık sorduğu bir sorunun yanıtlarını aramaya koyulduk. Evet, kedi mi köpek mi sorusunu bu yazıda yanıtlıyor olacağız! O halde vakit kaybetmeden başlayalım.

Akıllarda Hep O Soru: Kedi mi Köpek mi?

kedi mi köpek mi

Çimlerde Uzanan Kedi ve Köpek

Arkadaşlar içerisinde köpek insanı ya da kedi insanı olma mevzusu senelerdir tartışılan önemli bir konu olarak karşımıza çıkar. Bu soruya kesinlikle bilimsel bir cevap veremeyiz. Buna rağmen bireylerin bu gruplama ve kendilerini taraf seçmek zorunda hissetmesinden kaynaklı olarak da cevap vermek isteyebilirsiniz.

Köpek ya da kedi sahibi olmanın farklı yönleri bulunmaktadır. Köpek sahibi olmak sosyal bir deneyime sahip olmanızı öne taşır. Yani köpek sahibi olursanız her gün en az 2 kez yürüyüş yapacaksınız demektir. Köpeğin diğer köpeklerle oynaması da diğer köpek sahipleriyle tanışmanızı destekler ve sosyalleşmenizi sağlar.

Kedi sahibi olmak ise daha farklı bir durumdur. Bazı kedi ırkları, köpeklere göre çok daha uzun bir ömür sürer. Bu durum, aslında kedilerle sahiplerini daha cana yakın bir iletişim kurmaya itmektedir. Ama bir kediye sahip olamazsınız, o sizin sahibiniz olur. Bunu asla unutmamalısınız.

Kedi mi köpek mi sorusunun yanıtlarını aramaya devam ediyoruz. Eğer bir evcil hayvanınız olsun istiyorsanız ve bu hayvanı seçemiyorsanız kedi ya da köpek insanı olup olmadığınızı bulmak için yaşam koşullarınızı incelemenizi öneririz. Size en uygun hayvanı bu şekilde bulabilirsiniz.

Köpeklerin Doğası Nasıldır?

Doğaya şöyle bir göz attığımız zaman köpeklerin korunma ve gıda bulabilme mevzusunda sürü psikolojisi ile hareket ettiklerini görebiliriz. Bu sürünün tek bir lideri olur ve diğer köpekler onu takip etmek ister. Evcil olan köpekler ise sürü içgüdüsünü yaşayabilmek için evdeki insanlara ayak uydurmaya çalışır.

Öte yandan da köpeklerin sürü biçiminde yaşadığını düşündüğümüzde yalnız kalmalarını önermeyiz. Tüm köpekler ilgi görmekten hoşlanır. Köpek sahibi olmak aslında hiç büyümeyen bir bebeğinizin olmasına benzer. Çok güzel bir şeydir. Kedi mi köpek mi sorusunu işlediğimiz yazımıza devam ediyoruz…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Nasıl Uyur? Kediler Neden Çok Uyur?

Kedilerin Doğası Nasıldır?

Aslanlar haricinde kedilerin ataları ve kediler, gece vaktinde ava çıkan canlılar olmaktadır. Köpeklerin tam zıddı olarak da tırmanma mevzusunda daha kabiliyetli olurlar. Aslında bu da tehlike ve avlanmalardan kaçma biçiminde kedilere yardımcı olur.

Mevzu eğer avını yakalamaksa kediler pür dikkat kesilir ve görüş alanları da keskinleşir. Bütün bu sebeplerle kedilerin sürüye gereksinimi olmaz. Kediler, köpeklere nazaran daha bağımsız olan hayvanlardır. Genelde de gün içerisinde uyurlar ve gece dolaşmaya başlarlar.

Yaşamakta oldukları her alanı benimser ve kokularını her yere salarak kendi yerlerini belli ederler. Bu nedenle ev içerisinde herhangi bir değişiklik yaparsanız kedilerin bazıları bu değişiklikler sonucunda stres altında kalabilir. Köpekler kadar ilgi beklemezler. Kedi mi köpek mi sorusunun cevaplarına devam edelim.

Köpek ve Kedilerin Eğitimi

Hayvanlar içerisinde köpekleri eğitmek son derece basittir. Çünkü sürü mantığında olurlar. Lider takip etmeyi severler. İtaatkar bir yapıya sahip olurlar. Bu mevzuda verdiğiniz eğitim, köpeğinizin ırkı gibi durumları da ön plana çıkarmaktadır. Bunlara dikkat etmek ise her daim büyük önem taşır diyebiliriz.

Kediler de eğitilebilir ama köpekler gibi bir eğitim almazlar. Kediler eğitmek çok zordur. Onları eğitirken istediklerinizi değil, onların isteklerini göz önüne almalısınız. Çünkü o kendini dinletmeye bayılır ama sizi dinlemekten pek hazzetmez. Her zaman onun kuralları geçerli olmaktadır.

Kediler tuvalet eğitimi konusunda köpeklere nazaran daha basittirler. Bunun nedeni ise kedilerin doğaları gereğince tuvaletlerini kum içerisine yapma eğilimleridir. Yalnızca birkaç defa yerini göstermeniz yeterlidir. Köpekler ise bu konuda sabır isterler.

Evinizdeki Alanı da Göz Önüne Almalısınız

Köpek sahiplenmiş olan herkes, büyük bir ev içerisinde yaşamıyor tabii ki. Köpeklerin bir bölümü ufak dairelerde de yaşam sürebiliyor. Ama onun her gün dışarı çıkarılması gerekiyor. Onu gezdirmeniz gerek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Korkusu Nasıl Yenilir? Kedi Korkusu Nasıl Geçer?

Evinizin eğer bir bahçesi bulunuyorsa, köpeğiniz de bu bahçe içerisinde rahat şekilde koşup oynuyorsa, bu en iyisidir. Ufak bir dairede yaşıyorsanız ve yine de hayvan sahiplenmek istiyorsanız kedi daha doğru bir seçenek olacak demektir.

Kedi mi köpek mi konulu yazımızın sonuna geldik. Kararı siz verin, köpek mi yoksa kedi mi? Kedilerinize ve köpeklerinize çok ama çok iyi bakın, şimdilik hoşça kalın!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.