Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler Kaç Saat Uyur? Kediler Neden Çok Uyurlar?

Abone Ol 
Kediler Kaç Saat Uyur? Kediler Neden Çok Uyurlar?
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
999.00₺

737.89₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
3430.00₺

2036.89₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kediler günün belli bir bölümünde uyurlar. Hatta bazen öyle çok uyurlar ki hayret ederiz. Bugünkü yazımızda kediler kaç saat uyur sorusunun yanıtlarını tüm detaylarıyla sizlere aktarıyor olacağız.

Uyku, insanların olduğu kadar kedilerin de vazgeçilmezidir. En doğal dinlenme yöntemi olan uykuya düşkün olmalarıyla bilinen sevimli dostlarımız kediler, gün içinde uykuya hemen hemen 15 saat ayırırlar.

Kedilerin uykusunu bizim uykumuzla karşılaştırdığınız zaman kedilerin bizlerden tam tamına 2 kat daha çok uyuduğunu görürsünüz. Kedilerin bu uzun süreli uyku halleri, insanlarınki gibi aralıksız değildir. Ufak aralıklarla tekrarlanır.

Kediler Neden Bu Kadar Fazla Uykuya İhtiyaç Duyuyor?

Kediler kaç saat uyur

Toplamda yer alan uykularının sadece üçte birlik bir kısmında derin uykuya yatan, bunun haricinde hep hafif bir uyku uyuyan sevimli kedilerimiz, bu yönleriyle fazlasıyla dikkat çekerler. Kediler kaç saat uyur sorusunun en net cevabı ise kedilerin genel olarak uyudukları şeklindedir. Onları çoğu zaman uyurken görürsünüz.

Olma ihtimali az bile olsa var olan kazaları engellemek için Kış mevsiminde arabanızı çalıştırmadan evvel kaputa gürültülü biçimde vurun. Çünkü kediler orada uyuyabiliyor. Sebebi ise oraların sıcak olmasından kaynaklanıyor. Uykucu yönleriyle bilinen güzel dostlarımıza zarar vermemek için daha duyarlı davranmaya dikkat edelim.

Kediler kaç saat uyur adlı konumuza diğer bilgilerle devam ediyoruz. Kedilerin bu denli çok uyumasının bir başka nedeni de gün boyu durmaksızın hareket halinde olmalarıyla yakından alakalı olmaktadır. Gün içinde yorulup sonrasında saatlerce uyurlar. Genç ve yaramaz olan kedi dostlarımızın da bu doğrultuda daha çok uyuduğunu söyleyebiliriz.

Kediler Rüya Görür mü?

Evet, kediler rüya görürler. Bilimsel açıdan bu durum kanıtlanmamıştır ama kedilerin derin uyku halindeyken mırıltılar çıkarmaları, patilerini oynatmaları, kuyruklarını sallamaları ve bıyıklarını oynatmaları rüya gördüklerini ifade eder.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerin Neden Ağzı Kokar? Kedilerde Ağız Kokusu

Kediniz uykusunda farklı davranışlar sergiliyorsa asla endişe etmeyin, muhtemelen derin bir rüya görüyordur. Eğer hareketleri daha garip bir boyuttaysa, nöbet geçiriyor gibiyse elbette uyandırın.

Kediler kaç saat uyur sorusunu ele aldığımız yazımızın sonuna geldik. Sevimli dostunuzun uykusu dengesizse, herhangi bir hastalıktan şüphe ediyorsanız kesinlikle onu uzman bir veteriner hekime götürün. Rutin kontrolleri aksatmamakta fayda var diye düşünüyoruz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.