Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler Ne Kadar Uyur? Kediler Neden Çok Uyur?

Abone Ol 
Kediler Ne Kadar Uyur? Kediler Neden Çok Uyur?
3420.00₺

2565.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1900.38₺

1590.55₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
675.00₺

649.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 2 kg

Ürünü İncele

Bugünkü yazımızda kediler ne kadar uyur sorusunun yanıtlarını arıyor olacağız. Sizlere de bununla alakalı edindiğimiz bilgileri sunacağız. Kediler günün büyük bir kısmında uyur. Bazen öyle fazla uyurlar ki hayrete düşebiliriz. Kedilerin kaç saat uyuduğunu bu yazıdan öğrenebilirsiniz. Tüm bilgileri size aktaracağız.

Uyku, kedilerin en vazgeçilmez unsurlarından biridir. En doğal dinlenme biçimi haline gelen uyku, kedilerin en düşkün olduğu konudur. Kediler 24 saatlik günün 15 saatinde uyurlar. Fakat onların uykusunu insanların uykusuyla karşılaştırmayın. Çünkü büyük bir kısımda kediler yarı uyanık olmaktadır.

Kedilerin Uykuya Bu Kadar Çok Gereksinim Duymasının Temel Nedeni Nedir?

Toplamda bulunan uykularının yalnızca 1/3’lük bir bölümünde derin uykuya yatan kediler, bunun haricinde hafif bir uyku uyur. Bu yönleri ile de her daim ilgi odağı olurlar. Kediler kaç saat boyunca uyur sorusunun en net yanıtı ise her zaman uyudukları gerçeğidir. Onları çoğu zaman uyurken yakalayabilirsiniz. Kediler ne kadar uyur sorusunun cevabıyla devam ediyoruz.

Var olan birçok kazayı engellemek adına kış mevsimi geldiğinde arabanızı çalıştırmadan önce kaputa seslice bir vurun. Çünkü kediler orada uyurlar. Sebebi ise bu kısmın sıcak olmasıdır. Uykucu taraflarıyla bilinen bu arkadaşlarımıza zarar vermemek adına daha duyarlı olalım lütfen. Kediler kaç saat süresince uyur konusuna öteki bilgilerle devam edelim.

Kedilerin bu kadar fazla uyumasının başka bir sebebi de gün boyunca hemen hemen her an hareket halinde olmaları ile ilgilidir. Gün içerisinde yorularak sonrasında saatlerce uyurlar. Enerji depolarlar. Genç kediler daha çok uyur. Çünkü fazla enerji harcarlar. Bu enerjiyi de bir süre sonra depolamaları gerekecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ankara Kedisi Özellikleri ve Bakımı

Kediler Rüya Görüyor mu?

Kediler ne kadar uyur

Ayakkabı İçinde Uyuyan Bir Yavru Kedi

Kediler rüya görür. Bilimsel olarak bu durum henüz kanıtlanmamıştır. Ama kedilerin derin uyku biçimindeyken hırıltılar vermeleri ve patilerini hareket ettirmeleri, bıyıklarını oynatıp kuyruklarını sallamaları rüya gördüklerinin bir kanıtıdır. Kediniz uykusunda başka davranışlar yapıyorsa derin rüyada demektir.

Hareketleri acayip bir boyuttaysa nöbet geçirme ihtimali vardır. Böyle bir durumda kedinizi uyandırın. Uyandırın ve onu bir veteriner hekime götürün. Kediler ne kadar uyur konumuza devam ediyoruz. Sevimli arkadaşınızın uykusu dengesizse, herhangi bir hastalık konusunda şüpheye düşüyorsanız da onu doktora götürün. Rutin kontroller aksatılmamalıdır. Kaliteli bir kedi maması kullandığınız sürece kedinizin uykusu da hep düzene girer.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.