Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler Neden Ağzını Açar? Kedilerin Ağzını Açma Nedeni

Abone Ol 
Kediler Neden Ağzını Açar? Kedilerin Ağzını Açma Nedeni
3024.89₺

1997.48₺

Pro Plan Sterilised Hindili Kısırlaştırılmış Kuru Kedi Maması 10+2 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1234.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
675.00₺

649.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 2 kg

Ürünü İncele
786.72₺

577.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele

Kediler neden ağzını açar? Kediler normalde ağızları açık şekilde nefes almazlar. Ancak bir rahatsızlıkları olduğunda ağızları açık şekilde nefes alıp vermeleri mümkün olabilir. Bu durumda kedinizin ağzını açtığını görürseniz farklı belirtileri de takip etmeniz önerilir.

Çok yorgun düşen kediniz yalnızca yeterli nefes alamadığı için ağzından nefes alıyor olabilir. Bu durumda korkulacak bir sorun olmaz. Ancak bazen kedilerin ağızları açık şekilde nefes alması, onların nefes almakta zorluk çektiği anlamına gelebilir. Örneğin bir enfeksiyon, alerji gibi duruma bağlı şekilde nefes alma problemi yaşıyor olabilir. Bunu gözlemlerseniz veterinere başvurmanız önemlidir. Peki, kediler neden ağzını açar? Ağzı açık şekilde nefes alması ne anlama gelir?

Kediler Neden Ağzını Açar?

Kedilerin ağzı açık şekilde nefes alması pek çok anlama gelebilir. Özellikle de anlık olarak çok yorulan ve nefes nefese kadar kediler tıpkı insanlarda olduğu gibi daha çok hava almak için ağızlarını açabilir. Bu şekilde bir süre ağızları açık olarak nefes aldıktan sonra yeniden normal soluma düzenlerine dönerler. Ancak çeşitli rahatsızlıklara sahip olan kedilerin solunumları birkaç gün bu şekilde devam edebilir.

Kedilerin Nefes Nefese Kalması

Kediler neden ağzını açar? Kedilerin nefes nefese kalması, ağızları açık şekilde nefes almalarına neden olur. Kediler özellikle de uzun süre enerji harcayacakları bir eylem gerçekleştiriyorlarsa nefes nefese kalabilirler. Koşma, kovalama, zıplama gibi hareketler kediyi yoracak kadar uzun süre yapılırsa kedinizin nefes nefese kalarak ağzı açık şekilde nefes alması olasıdır. Bu durumda kediler ağızlarını açarak daha çok nefes almak için çalışırlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Kaç Saat Uyur? Kediler Neden Çok Uyurlar?

Tıpkı insanların koştuktan, uzun bir yol yürüdükten, hızlı şekilde hareket ettikten sonra nefes nefese kalması gibi kediler de bu şekilde nefes almak için ağızlarını açarlar. Bu sayede anlık olarak nefeslerini düzene sokmaya çalışırlar. Aynı zamanda daha çok nefes almak için de ağızlarını açabilirler. Bu durum herhangi bir rahatsızlığa işaret etmez. Yalnızca kedilerin yorgun düşüp nefes nefese kaldığını gösterir. Kedilerin nefes nefese kaldıktan sonra ağzını açmaları normaldir. Sonrasında ise nefesleri düzene girince ağızdan nefes alma davranışını devam ettirmezler.

Kedilerde Alerjiler Ağız Açık Nefes Almaya Neden Olabilir

Kediler neden ağzını açar? Kedilerin sahip oldukları alerjiler onların yeterli ve düzenli şekilde nefes alamamasına neden olabilir. Bu durumda kedilerin sık sık bu şekilde nefes aldığını ve nefes almakta da zorlandığını görebilirsiniz. Özellikle de polen, toz alerjisi gibi çevresel etkenlerden kaynaklanan alerjiler kedilerin ağız açık şekilde nefes almasına neden olabilir. Bu durum alerji geçene kadar devam edebilir.

Kedilerin sahip olabileceği farklı alerjiler için veteriner desteği almak gerekir. Kedilerin alerjilerinin önlenmesi, tedavi edilmesi ve etkilerinin azaltılması için farklı tedavi ve yöntemler sağlanabilir. Bu şekilde kedilerin ağız açık şekilde nefes alması da önlenebilir.

Kedilerde Çeşitli Göğüs Hastalıkları

Kedilerin ağzı açık şekilde nefes almasına neden olan bir diğer etken de çeşitli göğüs hastalıklarıdır. Kedilerin hırıltılı şekilde nefes almasına, nefes alamamasına ya da nefes alırken zorlanmasına neden olan pek çok göğüs hastalığı mevcuttur.

Bu hastalıklar çeşitli enfeksiyonlardan kaynaklanabilir, bronşit ve astım gibi farklı rahatsızlıklar da olabilir. Bu rahatsızlıkların her biri kedilerin nefes almakta zorlanmasına neden olabilir. Özellikle de ağız açık şekilde nefes alınmasına neden olabilecek olan bu rahatsızlıklar kedilerin ciddi sağlık sorunları yaşamasına neden olacağı için veteriner desteği almak gereklidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Kısırlaştırma Hakkında Önemli Bilgiler

Kedinizin sağlığını destekleyen kedi sağlık ürünleri Pet Shop Zoo’da!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.