Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler Sahibini Neden Yalar? Kedilerde Yalama Eylemi

31.03.2021
2.435
Abone Ol 
Kediler Sahibini Neden Yalar? Kedilerde Yalama Eylemi
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3430.00₺

2049.55₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kedi sahiplerinin merak ettiği konulardan biri de kedilerin sahiplerini yalama davranışıdır. Kediler sahibini neden yalar? Kedilerin insanları yalamasının farklı nedenleri mevcuttur. Örneğin kimi zaman kediler sahiplerine sevgilerini göstermek için onları yalayabilir. Aynı şekilde bunu bir oyun olarak ya da stresli hissettikleri anlarda bile yapabilirler. Kedilerin bu tür hareketler yapmaları aslında onların iletişim kurma biçimlerinden biridir.

Her kedinin sahibini yalaması farklı bir anlama sahip olabilir. Bazen kediler farklı yalama biçimleri ile bile farklı şeyleri ifade etmek istiyor olabilir. Peki, kediler sahibini neden yalar? Kedilerin sahibini yalaması ne anlama gelir?

Kediler Sahibini Neden Yalar?

Kediler insanları neden yalar? Kedilerin sahibini yalamasının farklı nedenleri olabilir. Kimi zaman basit bir iletişim şekli olarak algılanan bu durum kedilerin kendini ifade ettiği özel biçimlerden biridir. Kediler tanışmak için, oyun olarak ya da bir şey anlatmak için sahiplerini yalayabilir.

Oyun Olarak Yalama Davranışı

Kediler sahiplerini bir oyun olarak yalama davranışı gösterebilirler. Tıpkı meraklı şekilde etraftaki yabancı nesneleri ısırdıkları, tırmaladıkları ve yaladıkları gibi sahiplerini de yalayabilirler. Bu durum özellikle de yavru kedilerin sahibine alışma sürecinde sıklıkla görülür.

Kediler bir çeşit oyun olarak evdeki farklı nesneleri de yalayabilir. Buna benzer şekilde sahibini yalamak da isteyebilir. Sahibinin yüzünü, elini, bacağını yalayan kediler bunu bir oyuna çevirerek bazen zarar vermeyecek şekilde ısırabilir.

kediler sahiplerini neden yalar

Sahiplenmeye Bağlı Yalama

Kediler sahibini neden yalar? Kediler alanları ve eşyaları sahiplenmeyi çok severler. Özellikle de sürekli onlarla ilgilenmesini istedikleri sahiplerine şefkatli davranmak onlar için özel bir durumdur. Sahiplenme güdüsü bulunan kediler, tıpkı belli alanları ve eşyaları sahiplenmeleri gibi insanları da benimsemek için yalayabilirler. Yalama davranışını sık sık yapmazlar. Özellikle de başka hayvanların yanında ya da yabancıların yanında bu davranışı göstermeleri mümkündür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde İştah Kaybı Nedenleri ve Belirtileri

Kokuların İlgi Çekici Olması

Özellikle de yemek yaptıktan sonra yemek kokan elleri ya da çiçek kokan elleri yalamayı seven kediler, ellerinizi yemek yaptıktan sonra ya da çiçekleriniz ile ilgilendikten sonra yalamak isteyebilir. Çeşitli sebze kokuları yemek yaparken ele siner. Bu kokular da kedilerin ilgisini çekebilir. Ayrıca çiçekleri ya da çeşitli kokulu ürünleri hızlı şekilde fark eden kediniz, genelde parmaklarınızı yalama davranışı gösterebilir.

Kediler hoşlarına giden kokuları aldıkları noktaları yalama davranışı gösterirler. Bu nedenle kedinize mama koyarken elinize mama kokusunun sinmesi, kıyafetlerine mama dökülmesi ya da değmesi gibi durumlarda bu kokular kedinizin ilgisini çeker. Kokuyu aldıkları noktaları yalama davranışı göstermeleri de olasıdır.

İlgi Görmek İçin Yalama

Kediler sahibini neden yalar? Kediler sahibini ilgi görmek istedikleri için de yalayabilir. Kimi zaman yalama bir oyun isteğini ya da sevgi isteğini belli edebilir. Bu nedenle de kediniz yanınıza gelip sizi yaladığında onunla ilgilenmenizi istiyor olabilir. Özellikle de bir oyuncağını ya da bir eşyayı size getirip yaladığı zaman bu oyun veya ilgi istediğinin en belirgin işaretidir diyebiliriz.

İlgi görmek isteyen kedinizi ilgiden yoksun bırakmanız psikolojik anlamda onu olumsuz etkileyebilir. Böyle durumlarda sevimli dostunuz ilgi görmediğini ve sevilmediğini hissedebilir. Bu nedenle de yalayarak size geldiği zaman onu geri çevirememeniz ve sevginizi göstermeniz çok önemlidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.