Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedilerde Öksürük Neden Olur?

Abone Ol 
Kedilerde Öksürük Neden Olur?
1989.00₺

1247.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
786.72₺

580.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Kedilerde öksürük sorunu görülebilir. Peki, kediler neden öksürür? Kedi dostlarımız birçok nedenden dolayı öksürebilir. Kedilerde öksürmenin nedenleri ve tedavi yolları hakkında bilinmesi gerekenleri ele aldık.

Kedilerde Öksürük Nedenleri Nelerdir?

Kedilerde Öksürük

Köpeklerde öksürük genel olarak solunum ve kalp sorunları nedeniyle ortaya çıkar. Kedide öksürük sorununun birincil nedeni ise solunum yolu hastalıklarıdır. Öksüren bir kedinin kalp probleminden dolayı öksürmesi olanaksız değildir. Fakat bu durum genelde solunum yollarından kaynaklanır. Kedilerde öksürüğün nedenleri konusunda şunları söyleyebiliriz:

Kedilerde Solunum Yolu Enfeksiyonları

Herhangi bir bakteriyel ve viral enfeksiyon, çeşitli solunum yolu sorunlarına yol açabilir. Bunlar yalnızca öksürmeyi değil, hapşırma, göz ve burun akıntısı gibi sorunları da beraberinde getirir. Kedilerde viral solunum yolu enfeksiyonlarının en yaygın sebebi ise Herpes virüsüdür.

Kedilerde Astım

Kedilerin beşte birini etkileyen astım, genelde teşhisi zor bir hastalıktır. Astım, solunan alerjenlere karşı bir reaksiyondan ötürü oluşur. Kedinin bağışık sisteminin alerjenlere karşı olumsuz reaksiyonu sonucunda bazı problemler ortaya çıkar. Bunlar arasında kedilerde öksürük, tahriş, hırıltı, hızlı nefes alma, kusma ve nefes darlığı yer alır.

Kedilerde Akciğer İltihaplanması

Kedilerde öksürük nedenleri arasında bir diğeri de akciğer iltihaplanmasıdır. Akciğer iltihaplanmasından etkilenen bir kedide solunum sayısında artış, kalp atış hızında yükseliş, burun ve göz akıntısı kendisini gösterir.

Kedilerde Kalp Kurdu Hastalığı

Kedilerde kalp kurdu, sivrisinekler yolu ile bulaşan bir rahatsızlıktır. Kedide kalp kurdu var ise kediniz öksürebilir, iştahı azalabilir, kedi maması yemek istemeyebilir ya da halsizleşebilir. Evcil dostunuzda bu tür problemler fark ettiğiniz zaman onu en kısa sürede veterinere götürmeniz önerilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde İç Parazit Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Kedide Öksürük Durumunda Ne Yapılmalı?

Kedilerde öksürük söz konusu olduğunda yapılması gereken şey evcil hayvanı veterinere götürmektir. Kedilerde öksürüğün nedeni yukarıda da açıkladığımız gibi oldukça fazladır. Veteriner, kedinizi kontrol edecek ve öksürüğün nedenlerini saptayacaktır. Buna göre tedavi seçeneğine karar verecektir.

Kedilerde Öksürük Nasıl Önlenir?

Kedilerin öksürükten etkilenmelerini önlemek için yapılacak bazı şeyler var. İlk olarak kedinizin aşılarını aksatmamalısınız. Kedinize temiz ve hijyenik bir yaşam alanı sağlamalısınız. Bununla beraber, kedinin genel sağlık durumu hakkında bilgili olmak için rutin veteriner kontrollerine önem vermelisiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.