Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedilere Oyuncak Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

20.02.2024
150
Abone Ol 
Kedilere Oyuncak Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli?
4905.00₺

2965.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
786.72₺

580.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
1300.99₺

945.89₺

N&D Quinoa Urinary Ördek Aromalı İdrar Yolları Destekleyici Yetişkin Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele

Kedilere oyuncak satın alırken bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Güvenli bir oyun ve egzersiz deneyimi için doğru oyuncaklara yatırım yapılmalıdır.

İnsanların en sevdiği canlılardan biri olan kedilerin sağlıklarını korumalarında ve eğlenceli zaman geçirebilmelerinde kedi oyuncaklarının önemli bir payı vardır. Bir bebek için eşya seçilirken nasıl hassasiyet gösteriliyorsa kediler için de oyuncak satın alırken aynı hassasiyeti göstermek gerekir. Bu nedenle kediler için oyuncak satın alırken nelere dikkat edilmesinin gerektiği bilinmelidir. Bu sayede kedinin sağlığına zarar vermeyen uygun bir oyuncak seçmek mümkün olur. Peki kediler için oyuncak satın alırken nelere dikkat edilmelidir? İşte detaylar!

Kedilere Oyuncak Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kedilere Oyuncak

Bilinçli bir kedi sahibinin kedileri için oyuncak satın alırken bazı detaylara dikkat etmeleri gerekir. Bu sayede kedileri zarardan korumak ve onlara fayda sağlamak mümkün olur. Kedilere oyuncak satın alırken dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde listelenebilir:

  • Kediler için oyuncak seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri oyuncağın malzemesidir. Oyuncağın zararlı kimyasal maddeler içermemesi gerekir.
  • Oyuncağın gerekli sağlık kriterlerini sağlaması önemlidir. Bunun yanı sıra oyuncakların hijyen kurallarına da uyması lazımdır.
  • Darbeye dayanıksız ve parçalanabilir oyuncaklar tercih edilmemelidir. Bu tarz oyuncakların kırılması kolay olduğu için kediler zarar görebilir. Oyuncağın parçaları kediler tarafından yutulabilir veya oyuncağın parçaları kedinin vücudunu kesebilir. Bu nedenle oyuncağın kesinlikle sağlam olduğundan emin olunmalıdır.
  • Oyuncak seçiminde kedilerin tercihleri göz önünde bulundurulmalıdır. Tıpkı insanlar gibi kediler de farklı zevklere sahiptir. Bu nedenle kedinin en sevdiği renk ve şekil gibi detaylara dikkat edilerek oyuncak seçilmelidir.
  • Oyuncağa neden ihtiyaç duyulduğu bilinmelidir. Oyuncak hangi amaçla kullanılacak ise ona göre bir karar verilmelidir. Eğlence amaçlı oyuncak alınabileceği gibi kedilerin kemirme ve tırmalama içgüdüsü için de oyuncak tercih edilebilir. Oyuncağın amacına göre seçim yapılmalıdır.
  • Bazı oyuncak tipleri kedilerin daha çok dikkatini çeker. Sesli ve hareketli oyuncaklar kedilerin ilgisini çeken oyuncaklardan bazılarıdır. Bu tarz oyuncaklar göz önünde bulundurulmalıdır. Bu da kedilere oyuncak alırken dikkat edilmesi gereken bir husus.
  • Kedilerin oynamayı sevdikleri oyuncak tiplerinden biri de ipli oyuncaklardır. İpli oyuncaklar nedeniyle kedilerin zarar görmemesi için oyuncağın çok keskin ve ince bir yapıya sahip olmaması önemlidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Kedilerde İshal Neden Olur? Sebepleri Neler?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.