Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedilerin Neden Ağzı Kokar? Kedilerde Ağız Kokusu

Abone Ol 
Kedilerin Neden Ağzı Kokar? Kedilerde Ağız Kokusu
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
999.00₺

735.55₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Kedilerin neden ağzı kokar? Pek çok kedi sahibi kedilerinin ağzının koktuğundan şikayetçidir. Bu durum çeşitli ağız ve diş hastalıklarının habercisi olabilecek niteliğe sahiptir. Ayrıca tüketilen mamanın içeriği, ağız bakımının yeterli ve düzenli yapılmaması gibi durumlar da kedilerde ağız kokusunun meydana gelmesine neden olabilir. Peki, kedilerin neden ağzı kokar?

Kedilerin Neden Ağzı Kokar?

Kedilerin ağzının kokmasının pek çok nedeni olabilir. Bunlar kimi zaman ağız, diş ve diş eti hastalıklarına işaret etse de kedilerin ağzının kokmasının farklı nedenleri de olabilmektedir. Özellikler de dişlerde çürük ya da benzeri rahatsızlıklar görülürse veterinere gitmek oldukça önemlidir.

Diş ve Diş Eti Rahatsızlıkları Ağız Kokusuna Neden Olur

Kedilerin dişlerine çürük, plak, tartar gibi rahatsızlıkların olması ağız kokusu yapabilir. Ayrıca diş eti enfeksiyonu gibi durumlar da kedilerde ağız kokusuna sebebiyet verebilir. Bu durumlar olduğu zaman kediler genellikle aşırı salya, miyavlama, ısırma gibi davranışlar ile sorunlarını belli ederler. Ayrıca ağız kokusu da bu durumların bir belirtisidir. Bu nedenle ciddi problemler olabilecek bu sorunlar görüldüğü zaman veterinere başvurmak gerekir.

Diş ve diş eti rahatsızlıkları genellikle kedilerin dişlerinin düzenli şekilde temizlenmiyor oluşundan kaynaklanır. Ayrıca tüketilen gıdalar plak oluşumuna neden olabilir. Tüketilen gıdaların kesici ya da diş etlerine zarar verici oluşu da enfeksiyonlara sebebiyet verebilir. Bu durumlara bakılarak kedilerin beslenmesine ve ağız temizliğine dikkat etmek önemlidir. Kediniz için en iyi diş bakım ürünleri Pet Shop Zoo’da!

Ağız Temizliğinin Düzenli Olmaması

Kedilerin neden ağzı kokar? Kedilerde ağız temizliği için çeşitli mamalar kullanılabilir. Bu mamalar kedilerin dişlerinde plak ya da tartar oluşmasını önler. Bu sayede dişlerin tıpkı fırçalanmış gibi temizlenmesine olanak tanır. Ayrıca kediler için özel üretilen diş fırçalarından yararlanarak ağız ve diş temizliğini sağlamak da mümkündür. Kedilerin dişlerinin özel diş fırçası ve diş macunu ile fırçalanması, pek çok hastalığın görülme oranını da azaltır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kulağı Kırık Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Kedilerin ağız temizliği düzenli şekilde yapılmalıdır. Özellikle de yaş mamalar kedilerin dişlerinde plak oluşumuna sebebiyet verebilecek kalıntılar bırakır. Bunların temizliği ise ancak diş fırçası ile sağlanabilir. Bu şekilde kedilerin genel ağız ve diş temizliği yapılırsa çürük, enfeksiyon ve benzeri pek çok durum engellenebilir.

Kedinin Tükettiği Besinler

Kedilerin tükettiği mamalar farklı içeriklere sahip olabilir. Sığır eti, domuz eti, somon balığı, ton balığı ya da tavuk gibi onlarca farklı içerikte üretilen kedi mamalarının her birinin kendine has kokusu vardır. Kedilerin ağzı da mamaların içeriğine bağlı olarak kokabilir. Bu durum aslında oldukça normaldir. Kedilerin ağız kokusunun keskin ve anormal olduğunu düşünüyorsanız bu durum çeşitli sağlık sorunlarından kaynaklanıyor olabilir. Kaliteli kedi mamalarını keşfetmek için TIKLAYINIZ!

Enfeksiyonlar Ağız Kokusuna Yol Açabilir

Kedilerde görülen çeşitli enfeksiyonlar ağız kokusunun ortaya çıkmasına sebebiyet verebilir. Solunum yolu enfeksiyonları, karaciğer ya da böbrek enfeksiyonları kedilerde ağız kokusu oluşumuna neden olur. Bu durumda keskin ve anormal bir ağız kokusu alınması mümkündür. Bu problemler farklı belirtiler ile de kendini belli eder. Farklı belirtilerin gözlemlenmesi halinde veterinere başvurmak gereklidir. Enfeksiyon fazla ilerlemeden tedavisinin sağlanması son derece önemlidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.