Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedilerin Uyku Düzeni Nasıldır?

Abone Ol 
Kedilerin Uyku Düzeni Nasıldır?
1900.50₺

1287.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.55₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1683.89₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1753.30₺

1365.55₺

Mystic Somonlu Düşük Tahıllı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Kedilerin uyku düzeni hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Uyku, insanlarda olduğu gibi tüm kedilerin de doğal bir dinlenme sürecidir. Kediler, günlük işlevlerini gerçekleştirebilmek için uzun süre boyunca uyumaya ihtiyaç duymaktadırlar. Kedilerin günlük uyku süresi, hayvanın mevcut yaşına ve gün içerisinde yapmış olduğu aktivitelere bağlı olarak 14 ile 18 saat arasında değişkenlik göstermektedir.

İnsanlarla kıyaslandığı zaman, kediler yaklaşık olarak 2 kat daha fazla uyuma eğiliminde olan canlılardır. Fakat, kedilerin uykusu insanlara göre farklıdır. Kediler genel olarak kesintisiz değil, kısa aralıklarla tekrarlanan hafif uyku düzenine sahiptir. Toplam uyku süresinin sadece üçte birinde derin uykuya geçiş yapmaktadırlar. Geri kalan uyku süresinde ise dış uyarılara açık, yarı uyanık bir durumda bulunmaktadırlar.

Kediler Neden Çok Uyurlar?

Kedilerin Uyku Düzeni

Kedilerin uyku düzeni bir hayli farklıdır. Kedilerin uyku düzeni birçok insanın ilgisini çeker. Kedilerin neden bu kadar çok uykuya ihtiyaç duyduğu konusunda tam bir anlayışa sahip olmasak da kedilerin, olağanüstü çevikliklerini ve inanılmaz hareket yeteneklerini sergileyebilmek için amacıyla bu kadar çok uyuduklarını düşünebiliriz.

Genç ve hareketli kediler, yoğun oyun aktivitelerinden sonra adeta bir ölü gibi dinlenmektedir. Kedi sahipleri tarafından bu durum sık sık gözlemlenmektedir. Hiperaktif yavrular, tükettikleri enerjiyi sonuna kadar kullanır ve uykuya dalışları oldukça ani olmaktadır. Yaşanılan bu anlarda, genç kediler anında uyku moduna geçmektedir. Yer ve mekan ayrımı yapmaksızın birkaç saniye içinde derin bir uykuya dalıp uzun bir süre boyunca uykuda kalabilirler.

Kedilerin Uyku Düzeni

Kedilerin Uyku Düzeni

Kedilerin günlük uyku alışkanlıkları, genetik kodlarında yer alan atalarından miras kalmış özelliklerle belirlenen bir durumdur. Doğaları gereği avcı olan kediler, özellikle şafak ve alacakaranlık saatlerinde aktif bir yaşam sürmektedirler. Aslanlar gibi gece avlanmaya uygun özelliklere sahip olan kediler, kendilerini koruma içgüdüsü nedeniyle genellikle geceleri avlanmayı tercih etmektedirler. Durumun bu şekilde olmasından dolayı genetik kodları, gün içinde sessiz ve güvenli bir konumda uzun süreli dinlenmeyi gerektirir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Kulak Hastalıkları Nelerdir?

Kedilerin rahat ve konforlu bir şekilde uyuması için en önemli faktör, sakin ve sessiz bir ortam yapısıdır. Doğru bir şekilde konumlandırılmış ve kediler için uygun boyutta kedi yatakları genel olarak kedilerin bu ihtiyaçlarını karşılamak için oldukça önemlidir. Evde yaşam süren kedilerin gündüz uykularının temelinde, sayılan bu durumların doğru bir şekilde sağlanması yatmaktadır. Kedilerin uyku düzeni hakkında detaylar bu şekilde.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.