Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedim Geceleri Miyavlıyor, Kedi Miyavlaması Neden Olur?

Abone Ol 
Kedim Geceleri Miyavlıyor, Kedi Miyavlaması Neden Olur?
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2745.55₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele

Kedim geceleri miyavlıyor diyorsanız, sebebini merak ediyor olabilirsiniz. Kedi sahipleri özellikle de ilk dönemde kedilerinin geceleri sürekli miyavladığı konusunda şikayetçidir. Bu durum aslında pek çok nedenden dolayı yaşanabilir.

Kedilerin alışma sürecinde uyku düzenini size uygun ayarlayamaması, bir rahatsızlığının olması, kızgınlık döneminde olması gibi pek çok durum kedilerin miyavlamasına neden olabilir. Bu durumda kedilerin neden miyavladığını anlamak önemlidir. “Kedim geceleri miyavlıyor.” diye şikayetçiyseniz ve nedenini merak ediyorsanız yazımızda tüm detayları ile kedilerin geceleri neden miyavladığından bahsettik!

Neden Kedim Geceleri Miyavlıyor?

Çoğu zaman olduğu gibi, kedilerin geceleri miyavlamasının tek bir nedeni yoktur. Gece miyavlamasının arkasındaki nedenler, kedilerimiz kadar çeşitlidir. Bazıları günün olaylarını düşünürken, diğerleri huzursuz bir şekilde evin içinde yürürken miyavlayabilir. Prensip olarak, kediler miyavlayarak bize bir şeyler iletmek isterler. Bunu, miyavlamayı sevdikleri veya uykumuzu bozma niyetinde oldukları için yapmazlar.

Kediler için miyavlama, biz insanlarla iletişim kurmanın kanıtlanmış bir yoludur. Yetişkin kediler birbirleriyle temel olarak vücut dili aracılığıyla iletişim kurarken, miyavlama, insanlar ve kediler arasındaki diyalog için ayrılmıştır. Kediler, kısa süre sonra sahiplerinin fiziksel sinyalleri alırken oldukça yavaş olduğunu öğrenir ve bu nedenle, biz konuşan insanlara benzer şekilde, dikkati kendilerine çekmek için sesi seçerler. Peki, kedim geceleri miyavlıyor diyorsanız, bunun temel sebebi ne olabilir?

Kedilerin geceleri miyavlamasının pek çok nedeni olabilir. Eve yeni gelen kediler sahibinin uyku düzenine ayak uyduramayabilir, bir ağrısı ya da rahatsızlığı olabilir. Bu durumları kimi zaman önemsemek gerekmez ancak kedilerin olası rahatsızlıklarının belirlenmesi için kontrol sağlamak gereklidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Savannah Kedi Irkı Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Kedim Geceleri Miyavlıyor,

Alışma Sürecinde Sık Sık Miyavlarlar

Kediler yeni geldikleri eve alışmaya çalışırken geceleri sık sık miyavlarlar. Kedilerin geceleri miyavlamasının en temel nedeni; sizin uyku düzeninize alışamamış olmalarıdır. Bu durumda kedinizin uyuması için bir yatak edindiyseniz orada uyuması için onu teşvik edebilirsiniz.

Geceleri evdeki tüm ışıkları kapatıp oyuncaklarını da ortadan kaldırmanızda yarar vardır. Bu sayede oyun oynamak için kalkmasını engelleyebilirsiniz. Ayrıca geceleri miyavlayıp sizi uyandırdığı zaman onunla ilgilenmemeniz ve oyun oynamamanız tavsiye edilir. Aksi takdirde bunu normalleştirebilir ve uyku düzenini asla oturtamayabilir.

Rahatsızlıklar Nedeniyle Miyavlama

Kediler kimi zaman yaşadıkları ağrı, acı gibi durumlar nedeniyle miyavlayabilir. Bunu özellikle de geceleri yapmalarının en önemli nedeni kedilerin yattığı zaman ağrıyı daha fazla hissedebilecek olmasıdır. Eğer kediniz sabit bir uyku düzenine sahipse ama yine de geceleri sizi uykunuzdan uyandırarak miyavlıyorsa o zaman bir ağrı ya da acı yaşadığı söylenebilir. Her zaman ciddi bir durum olması söz konusu değildir ancak kimi zaman ciddi rahatsızlıklar da ortaya çıkabilir.

Kedilerin karın ağrısı, kas ve eklem ağrıları, kırık ya da hasar almış kemikleri, çeşitli mide rahatsızlıkları, böbrek sorunları, tiroid gibi rahatsızlıkları onların geceleri miyavlamasına neden olabilir. Bu durumu eğer birkaç gece üst üste gözlemlerseniz kedinizin sahip olabileceği rahatsızlıkları göz önünde bulundurarak veterinere başvurmanız gerekir.

Geceleri Acıkma Sebebiyle Miyavlama

Kedim geceleri miyavlıyor diyorsanız, bunun nedeni kedinizin acıkması olabilir. Özellikle de obezite gibi rahatsızlıklara sahip olan kediler geceleri acıktığı için miyavlayabilir. Bu durumda kediniz mama istediği için mama kabının önünde sizi bekliyor olacaktır. Kimi zaman mama kabını da itmesi ya da fırlatması söz konusudur. Kedinizin bu tür davranışlar yaptığını gözlemlediğiniz zaman ona mama vermemeniz önerilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  9 Maddede En Yaygın Kedi Rahatsızlıkları

Gece yemek yeme alışkanlığı tıpkı insanlarda olduğu gibi kedilerde de oldukça tehlikelidir. Özellikle de obeziteye sahip olan kedilerin ya da obezite riski olan kedilerin geceleri yemek yemesi daha fazla kilo almalarına neden olacaktır. Ayrıca dengesiz beslenmeye de yol açan bu durumdan uzak kalmak için kedinizin beslenme düzenini iyi şekilde ayarlamanız gerekir.

Kediniz için en iyi ve en sağlıklı kedi maması çeşitleri online mağazamızda!

Günlük Aktiflik Geceleri Miyavlamaya Neden Olabilir

Kedilerin gün içinde yeteri kadar aktif olmaması geceleri miyavlamalarına neden olabilir. Özellikle de genel olarak aktif olan ancak bazı günleri tembellik ederek geçiren kediler geceleri daha çok miyavlar. Bu durumda kedinizin enerjisini atması için akşamları onunla oynamanız, yatmadan önce onu oyunlar ile yormanız gerekebilir. Gün içinde aktif olması için çeşitli oyunlar ile onu eğlendirmeniz de kedinizin geceleri miyavlamasının önüne geçecektir.

Kedi miyavlaması hakkında daha çok bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.