Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kesik Kulak Kedi (Scottish Fold) Irkı Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Kesik Kulak Kedi (Scottish Fold) Irkı Özellikleri ve Bakımı
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
675.00₺

649.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 2 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
621.50₺

535.90₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele

Bugünkü yazımızda kesik kulak kedi ırkı yani Scottish Fold kedilerden bahsediyor olacağız. Sempatik görünümleri ile adeta göz dolduran bu eşsiz varlıkların her bir özelliğini bu yazımızdan öğrenebilirsiniz. Kıvrık yapılı kulaklarıyla herkesin dikkatini çeken bu arkadaşlarımız, ufacık bir ayıcığa benzer.

Kesik Kulak Kedi (Scottish Fold) Irkı Özellikleri Nelerdir?

Kesik Kulak Kedi

Yatan Bir Kesik Kulak Kedi

Yuvarlak bir kafası olan bu sevimli canlının kısacık bir gövdesi olduğunu söyleyebiliriz. Üç ya da dört yaşlarına dek gelişirler ve büyümeleri bu süreç dahilinde devam eder. Çok sevimli bir bakışı olan kesik kulak kedi ırkı, geniş göz aralığına sahip olmasıyla dikkat çeker. Herkes onlara hayran hayran bakar.

Bu kedilerin bacakları genel olarak kısadır. Ama asla güçsüz olmaz. Yuvarlak şekilli patilere sahiptirler. Kürkleri ise her daim pelüş görünümünde ve dikkat çekicidir. Gözleri de kürke göre renk alır. Bunun örneğini şöyle verebiliriz; kürkü mavi gri olan bir kedinin gözleri sarı veyahut turuncu olmaktadır.

Tüm renk ve desenlerde görülebilen bir kedi türü olarak dikkat çeker. Günümüze baktığımız zaman ülkemiz bakımından en popüler olan kedi renklerinin beyaz, colorpoint, silver, golden, blue, tarçın ve fawn renkleri olduğunu görürüz. Bu kedilerin kuyrukları her daim önemsenmelidir.

Bu kedilerin kuyruk uzunluğu ortalama bir uzunluktur. Kuyruk, arka taraftaki sırt kısmına kıvrılınca gövdenin orta alanına denk gelir. Bu da yarı uzun kuyruk olarak nitelenebilmektedir. İskoç kıvrımı isminde bir Scottish Fold türü de var. Bu çeşit, katlanmış bir kulak olarak görülür ve düz olarak bilinir.

Bu kedi ırkında bütün yavrular düz kulaklarla doğmaktadır. 3-4. Haftalardan itibaren bu kedilerin kulak kısımları kıvrılır. Dik biçimde de kaldığı görülmüştür, bu aslında anormal bir durum değildir. Kedinin kulak kısımları kıvrılırsa bu kedinin Scottish Fold olduğu rahatlıkla anlaşılabilir.

Eğer kulaklar düz durursa Scottish Straight olduğunu anlarız. Bu kedi ırkı sıcak alanlar ve havalar sebebiyle kulaklarını kaldırmaktadır. Soğuk olan havalardaysa Scottish Fold ırkının kulakları daha düzgün olarak kapanabilir. Sıcak havalarda da dikleşmeye meyyal edebilir. Bu sebeple bu kediyi oda sıcaklığında besleyin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler İçin Yasak Yiyecekler Nelerdir?

Endişe etmenize lüzum yoktur. Bu kedilerin kulak kısımlarının bir anda kalkması, soğuk kış aylarında yerini inmiş kulaklara bırakır. Endişe ederseniz gereksiz bir panik ortamı yaratırsınız. Kediniz de bundan psikolojik ve fiziksel olarak etkilenebilir. Peki bu kedilerin karakteristik özelliklerini biliyor musunuz?

Kesik Kulak Kedi (Scottish Fold) Irkı Karakteristik Özellikleri Nelerdir?

Bu kediler, her zaman için hem akıllı hem de sakin tavırlıdır. Yeni kişi ve alanlara da direkt olarak ayak uydurabilirler. Evlerine her daim bağlıdırlar. Sahiplerine her zaman sadık bir haldedirler. Kesik kulak kedi ırkı, ailede yer alan her bir üyeye kendini sevdirir. Ama kucak kedisi olmadığını belirtelim.

Sürekli kucağınıza gelip kendini sevdiren bir kedi sahiplenmek istiyorsanız bu kedi kesinlikle Scottish Fold değildir. Gürültüden hoşlanmaz ve kendisi de ses yapan bir kedi değildir. Tekir bir kedinin yanında daha yavaş ve enerjisiz göründüğünü anlarsınız. Tekirler her daim daha hareketli kediler olmuştur.

Kedi maması seçerken ise her zaman bir veteriner hekime başvurun. Scottish Fold kediler hassas olurlar. Bu nedenle onlara kafanıza göre mama veremezsiniz. Aksi halde hastalanabilirler. Bu gibi durumlara dikkat ettiğiniz sürece herhangi bir sorun yaşamamış olursunuz. Güzel kedinize çok iyi bakın, şimdilik hoşça kalın!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.