Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kırık Kulak Kedi (Scottish Fold) Irkı Hakkında Önemli Bilgiler

Abone Ol 
Kırık Kulak Kedi (Scottish Fold) Irkı Hakkında Önemli Bilgiler
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1141.80₺

713.78₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele

Scottish Fold ırkı olan kediler, birçok kişi tarafından kırık kulak kedi olarak bilinmektedir. Bugünkü yazımızda sizlere bu sevimli kedileri tüm detayları ile tanıtıyor olacağız. Her biri birbirinden ilgi çekici ve cana yakın olan bu kedilere bayılacaksınız.

Kıvrık kulakları ile herkesin göz bebeği haline gelen bu sempatik dostlarımız, minik bir ayıcık görünümündedir. Kıvrık kulaklarıyla kendini sevdiren bu kedi ırkı, Amerika Birleşik Devletleri sınırlarında çok popülerdir. Ülkemiz genelinde de belli bir popülariteye ulaştığını ifade edebiliriz.

Kırık Kulak Kedi (Scottish Fold) Irkı Özellikleri Nelerdir?

kırık kulak kedi

Kırık Kulak Kedi

Yuvarlak bir başa ve kısacık bir gövdeye sahip olan bu kediler, 3 ila 4 yaşlarına kadar gelişmeye ve büyümeye devam etmektedirler. Şirin bir bakışa sahip olan bu kedilerin gözleri geniş bir aralığa sahiptir. Görünümleri ile herkesi kendilerine hayran bırakırlar.

Bacakları ise vücutlarının tamamına oranla kısadır. Fakat güçsüz değildir. Yuvarlak biçimli tatlı patilere sahip olurlar. Pelüş bir kürkleri vardır. gözleri kürke göre olur. Örneğin mavi gri bir kürkü olan kırık kulak kedi türünün turuncu ya da sarı göz rengi olur.

Bütün renk ve desenlerde kürkleri vardır. Günümüze bakıldığında ülkemiz açısından en popüler renklerin colorpoint, beyaz, golden, silver, fawn, tarçın ve blue olduğunu görüyoruz. Kuyruk uzvu, bu kedilerde önemsenmesi gereken en temel uzuv olmaktadır.

Tüm şovlar içerisinde kediler açısından en belirleyici fonksiyon kuyruk olmaktadır. Bu kedilerde kuyruk orta bir uzunluktadır. Kuyruk, arka sırt bölgesine kıvrıldığı zaman gövdenin orta bölgesine denk gelen uzunluk, yarı uzun şeklinde onaylanır.

İskoç kıvrımı adında bir türü de vardır. Bu tür, katlanmış kulak ve düz şeklinde anılır. Kırık kulak kedi ırkında tüm yavrular düz kulaklarla doğar. Hemen hemen üç ya da dördüncü hafta itibarıyla kulakları kıvrılmaya başlar ya da dik şekilde kalır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Cinsleri: Dünyadaki En Popüler 10 Kedi Irkı

Kulaklar kıvrılırsa kedi Scottish Fold ırkındandır. Düz kalırsa da Scottish Straight demektir. Bu kediler sıcak mekanlar ve havalar nedeni ile kulaklarını kaldırır. Soğuk olan iklim tiplerinde ise bu kedilerin kulakları daha düzgün bir biçimde kapanmaktadır.

Sıcak olan havalarda ise dikleşmeye daha meyilli bir hale gelir. Bu nedenle bu kedileri oda sıcaklığına sahip olan yerlerde tutmanız gerekir. Endişe etmeye gerek yok. Bu kedilerin kulaklarının kalkıyor olması soğuk kış ayları beraberinde inmesini de gerçekleştirecektir.

Kırık Kulak Kedi (Scottish Fold) Irkı Karakter Yapısı Nasıldır?

Akıllı ve son derece sakin bir yapıya sahip olan bu kedi ırkı, yeni kişilere ve mekanlara anında uyum sağlayabilir. Evine bağlıdır. Sahibine ise her daim sadık davranır.

Kırık kulak kedi ırkı, ailenin tüm üyelerine kendini çok ama çok sevdirir. Fakat sahibini her zaman kendisi seçecektir. Sahibinin yanında olmaktan hoşlanır. Kucak kedisi değildir, kucağınıza aldığınız an kendini yere atar.

Sahibi ile saatlerce oyun oynayabilir. İlgi çekmeyi çok sever. Kedi oyuncakları onun için vazgeçilmez derecede güzeldir. Sessiz bir yapıları vardır. Gürültücü kediler olmazlar.

Bir tekir kediyi düşünün. Her yere zıplar ve durmadan hareket eder. Bu kediler ise asla öyle değildirler. Tam aksine tüm gün aynı yerde bile durabilirler. Fare avcılığı konusunda ustadırlar. Evde de bahçede de yaşayabilirler fakat yalnız kalmaktan hazzetmezler.

İnsan odaklılardır. Sosyalleşmekten hoşlanırlar. Çoğul olan hayata ve evde başka hayvanlarla beraber yaşamaya her zaman uyum sağlarlar. Dünya genelindeki en sevimli kedilerden biri olan kırık kulak kedi ırkı, çocuklarla da çok iyi anlaşmasıyla dikkat çeker. Bu kedilerin harika bir ev arkadaşı olduğunu da tekrar hatırlatmak isteriz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.