Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpeğe Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Abone Ol 
Köpeğe Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Köpeklerde eğitim konusuna tamamıyla göz attığımız zaman, kolay bir süreç olmadığını rahatlıkla görebiliriz. Disiplin, sabır ve sevgi köpek eğitiminde en önemli 3 temel unsur olmaktadır. Peki köpeğe tuvalet eğitimi nasıl verilir? Bu konuyla alakalı bilinmesi gereken nelerdir? Hepsi ve çok daha fazlası bu yazıda sizleri bekliyor.

Köpeklerin eğitim kapsamı içerisinde yer alan köpeklerde tuvalet eğitimi, kolay görünür ama zor bir süreçtir. Doğru noktalar üzerinde durulursa süreç kolaylaşır. Fakat ters noktalar üzerinde durulursa süreç yavaşlar hatta zorlaşmaya yüz tutar. Tuvalet eğitimi son derece önemli bir konudur. Eğer köpeğiniz ile bu konuda yanlış bir iletişim kurarsanız aranızdaki bağ kopma derecesine bile gelebilir.

Köpeklerin Tuvalet Eğitimi Nasıl Olmalıdır?

Genel manada köpeklerde tuvalet eğitimi, hassas olan birkaç nokta doğru biçimde gerçekleştirildiği takdirde daha kolaylaşan bir süreç formunu alabilir. Yanlış bir uygulama ise her şeyi mahvedebilir.

Köpeğe tuvalet eğitimi nasıl verilir sorusunun yanıtı ise son derece uzun ve detaylıdır. Bir köpeğe bir günde tuvalet eğitimi vermeniz zordur. Bu süreç boyunca sabırlı olmanızda fayda var.

Köpeklerde tuvalet eğitimi hakkında bilmeniz gereken ilk detay; eğitim süreci boyunca her adımda hassas davranmanızın gerektiğidir. Onu bir bebek olarak görebilirsiniz.

Bu bakış açısı nedeniyle köpeklerde tuvalet eğitimi hususunda atılması gereken temel adımlar vardır. Bunları özetle şu şekilde sıralayabiliriz:

Köpeğinizin Kendine Ait Bir Alanı Olmalı

İlk olarak beslenme ve tuvalet eğitimi başta olacak şekilde köpeğinizin hayat içerisindeki rolüne daha kısa sürede alışmasını sağlayacak eğitimlerin tümü için ana nokta ona bir alan yaratmaktan geçer.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Fino Köpek Irkı Çeşitleri, Özellikleri

Tuvalet eğitimi kapsamı içerisinde de dikkat çekmemiz gereken ilk adımın bu olduğunu düşünüyoruz. Köpeğinizin sizinle olan ilk teması sırasında tuvalet eğitiminin başlatılması gerekir.

Tabii köpeğe tuvalet eğitimi nasıl verilir? Sorusunun en önemli yanıtlarından biri de köpeğinizi bu sürece hazırlamanızla alakalı olan kısımdır. Asla hazırlıksız bir biçimde bu duruma girişmeyin.

Bahsi geçen hazırlıkların birincisi; köpeğinizin sizin yokluğunuzda zaman geçirebileceği, yorgunken uyuyabileceği ve eğleneceği, besleneceği bir mekanın oluşturulmasıdır.

Oluşturduğunuz bu özel mekanda yemek kabı, suluk, oyuncak ve yastık gibi ürünler olursa çok iyi olur. Ona özel oluşturduğunuz bu mekanda bütünüyle kendini iyi hissetmesini sağlamalısınız.

Bu noktada sıralanan nesnelerin dışında tuvalet güvenliği açısından pedlerin de bu mekanda yer alması önem taşır. Eğitim süresince kullanılacak tuvalet pedleri iki ana amaca sahiptir.

Bu amaçların başında eğitim sırasında yaşanabilecek ters durumlara karşın yaşam alanlarının kirlenmesini engellemek ve tuvalet alışkanlığını bu pedler aracılığıyla kazandırmak, köpeğinize yardımcı olacaktır.

Uygulamalı Olan Bir Öğrenme Süreci Denemelisiniz

Ev gibi ortamlarda köpeğinize tuvaletini pede yapma alışkanlığı kazandırmanız açısından bu eğitimi sosyal yaşama da entegre etmeniz gerekecektir. Eğitimin asıl amacı göz önüne alındığında, evde uygulanacak bu sürecin tek başına yetersiz olacağı, eğitim kapsamının her halükarda genişletilmesinin lazım olduğu net bir biçimde görülmektedir.

Köpeğe tuvalet eğitimi nasıl verilir konulu yazımıza bir başka bakış açısıyla daha detaylı olarak devam ediyoruz. Tuvaletini pede yapma alışkanlığını zamanla kazanabilen ve evde kendini güvende hissedip tuvaletini yapabilen köpeklerde kendiliğinden bir refleks oluşabilir. Bu refleks, sosyal yaşamda güvensiz hissettiği yerlerde tuvaletini tutma özelliğini geliştirir diyebiliriz.

Bunun sonucunda da bu tepkiyi ortadan tamamen yok edebilmek için ilk sokak gezintileri esnasında yanınıza tuvalet pedini de alın. İhtiyacını bu şekilde gidermesine izin verin. Bu yaklaşım sayesinde köpeğiniz sosyal yaşamda tuvaletini yapabilme konusunda cesaret bulurken, aynı zamanda da sizin istediğiniz noktaya tuvaletini yapmasını desteklemiş olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kışın Köpeklerde Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Köpeklerde Tuvalet Eğitimi Tam Olarak Ne Kadar Sürer?

Köpeğe tuvalet eğitimi nasıl verilir

Lavaboyu Karıştıran Köpek

Tuvalet eğitimi ile alakalı olarak merak edilen tek soru elbette köpeğe tuvalet eğitimi nasıl verilir sorusu değildir. Birçok kişi, köpeklerde tuvalet eğitiminin tam olarak ne kadar sürdüğünü de merak ediyor.

Aslında bu soruya farklı bakış açılarından yanıt verebiliriz. Bunun temel sebebi ise köpeğin ırkı, yetiştirilme biçimi ve büyüme hızıyla yakından alakalı olmasıdır. Bu gibi durumlar, bir köpeğe tuvalet alışkanlığının kazandırılması konusunda son derece önemlidir.

Sonuç olarak bu sorunun net bir cevabı yoktur. Köpeğinizin ruh hali bile tuvalet eğitimini etkiler. Eğer depresyonda ise ya da kendini yalnız hissediyorsa tuvalet eğitiminde aksamalar yaşanabilir. Köpeğe tuvalet eğitimi nasıl verilir konumuzun sonuna geldik. Köpeğinizle mutlu kalın, hoşça kalın!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.