Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpeğim Mama Yemiyor Ne Yapmalıyım?

Abone Ol 
Köpeğim Mama Yemiyor Ne Yapmalıyım?

Bugünkü yazımızda köpeğim mama yemiyor ne yapmalıyım sorusunun yanıtlarını detaylarıyla anlatıyor olacağız. Köpeğinizin iştahının kesilmesinin nedeni, diş ya da ağzının durumu hakkında ipuçları verebilir. Bu nedenle evcil köpeğinizi detaylı olarak incelemeli ve bir sorun olursa veterinere götürmelisiniz.

Köpeğiniz Mamasını Yememeye Başladıysa…

Köpeğim mama yemiyor

Köpek ve Mama Sehpası

Köpek maması hayvansal tüketim açısından uygun bir biçimde işlenmiş gıda türüdür. Basit bir şekilde köpek maması katkı maddesi içeren, inorganik ya da organik maddelerle üretilen farklı gıda ürünlerinin karıştırılmasından meydana gelmektedir. Bu gıdalar tamamen köpeklerin sevecekleri türde olur. Bu nedenle herhangi bir zararı yoktur, aksine yararı vardır.

Köpek mamalarından bazıları bir hayvanın beslenme ihtiyacını tam olarak karşılayacak biçimde üretilmektedir diyebiliriz. Fakat evcil olan hayvanların diyetini tamamlamakta görev alan farklı gıdalar da bulunmaktadır. Bu nedenle köpek mamaları değişik hammaddelerle üretilir. Köpeğim mama yemiyor neden sorusunun yanıtlarını aramaya devam ediyoruz…

Aslında bu da her gıdanın farklı olduğunu ve köpek sahibi olan kişilerin köpeklerine verecekleri gıdaları çok iyi seçmelerinin gerektiğini belli eder. Ufak bir köpek ırkı yavrusunun besin açısından istedikleri ile yaşlı olan bir köpeğin yeme gereksinimi tamamen birbirinden farklı olacak demektir. Bu nedenle bu durumlara dikkat etmekte yarar var diyebiliriz.

Köpeğiniz bir anda köpek mamasını yememeye başladıysa bunun birden fazla sebebi olabilir. Köpeğinizin hareketlerini yakından takip etmelisiniz. Bunun sonucunda iştahsızlık yaşamasının nedenlerini de anlamış olacaksınız. Şayet bir köpek mama yemeyi ve su tüketimini tamamen bırakmışsa zaman kaybetmeden köpeğinizi uzman olan bir veteriner hekime götürmeniz gerekir.

Sıvı ve gıda eksikliği büyük hastalıkların habercisi olacaktır. Bu nedenle köpeğinizi kesinlikle bir veteriner hekime göstermeniz şarttır diyebiliriz. Köpeklerin yemek yememesinin temel nedeni ise ağızları içerisinde ufak bir yaranın çıkmış olmasıdır. Köpeğinizin dişlerini ve tabii ki diş etlerini iyice incelemelisiniz. Çünkü sevimli dostunuzun ciddi hasta olma olasılığı da vardır.

Normalde olmayan bir gevşek diş ya da kızarma durumu söz konusu ise köpeğinizin neden iştahsız olduğunun yanıtını buldunuz demektir. sorununun çözümü de tam olarak bu kısımda gizlidir. Köpeğinizin fiziksel durumunda bir değişim var mı diye inceleyin. Tüy dokuları değişmiş olabilir. Kuru bir burna sahip olabilir ya da gözleri sulanabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler Hangi Meyveleri Yer?

Köpeğin Mama Yememesi Alışkanlıklarıyla da Alakalıdır

Köpeğinizin mamasını yememesinin bir başka nedeni de kuru mamanın bozulmuş olmasından kaynaklanmaktadır. Köpeğinizin iştahının kaçması mamanın kendisi ile alakalı da olabilir bazen. Mamanın yapısını inceleyin. Son kullanma tarihine de kesinlikle bakın. Mamanın kokusunu ve rengini gözlemleyin. Şayet bozulmuşsa çöpe yollayın ve yeni bir paket satın alın. Bu en doğrusu olacaktır.

Şayet son zamanlarda köpeğinizin mamasını biraz fazla sık değiştirmişseniz, yeni mamasını yemek istemeyecektir. Mamanın tadını ya da kokusunu sevmemiş olabilir. Köpekler rutinlerinden kolay kolay vazgeçmez. Köpeğiniz de böyleyse birkaç gün süresince eski mama ile yeni aldığınız mamayı birbirine karıştırmayı deneyebilirsiniz. Köpeğiniz de değişime daha kolay şekilde ayak uydurmuş olur.

Köpeğim mama yemiyor ne yapmalıyım sorusunun her bir yanıtını tüm detayları ile sizler için vermeye çalıştık. Eğer her şeyi yapmanıza ve denemenize rağmen köpeğiniz hala mamasını yemiyorsa vakit kaybetmeden onu hemen bir veteriner hekime götürmelisiniz. Mümkünse her zaman götürdüğünüz veterinere götürün. İşiniz daha kolay ilerler. Köpeğinize ve kendinize çok iyi bakın, hoşça kalın!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.