Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpeğim Uyurken Titriyor Ne Yapmalıyım?

Abone Ol 
Köpeğim Uyurken Titriyor Ne Yapmalıyım?

Köpeğim uyurken titriyor ne yapmalıyım sorusu sıklıkla gündeme gelir. Bazı köpek davranışlarını anlamak zor olabilir. Köpek dostlarımızın bazı hareketleri, nedenlerini anlamadığımız için bizi korkutabilir. Bu davranışlardan biri de köpeklerde uyurken titreme durumudur.

Köpek dostunuzun uykuda veya normal zamanda titrediğini görmüş olabilirsiniz. Köpeğiniz uyurken, bazen sesler çıkarabilir. Kimi zaman da bacaklarında ya da vücudunun çeşitli yerlerinde titremeler olabilir. Bu davranış sizi endişelendiriyor ve köpeğim uyurken titriyor ne yapmalıyım diyorsanız, detayları hep birlikte inceleyelim.

Köpeğim Uyurken Titriyor, Ne Yapmam Gerek?

köpeğim uyurken titriyor

Köpeğim uyurken titriyor ve bu noktada ne yapacağımı bilmiyorum diyen birçok köpek ebeveyni oluyor. Bu durum, özellikle yeni köpek sahiplerinde tedirginliğe yol açabilir. Paniğe kapılmadan ya da onu veterinere götürmeden evvel, köpeklerin uykularında neden titrediklerini bilmek önem arz eder.

Bir köpeğin uykusunun en derin aşaması REM aşaması olmaktadır. REM aşamasında köpeklerin vücutlarının belirli yerlerinde titremeler oluşabilir. Bu durumu aşağıdaki şekilde açıklayabiliriz:

  • Köpeğin bacağında titreme: Bir köpekte tespit edilmesi en kolay durumdur. Köpeğin bacağında titreme meydana geldiğinde köpek, bir şeyler kazıyor veya koşmaya başlıyor gibi görünebilir.
  • Köpekte spazmodik hareketler: Bacaklar, kuyruk, ağız, gözler ve kulaklarda görülebilir. Bu genelde normal kabul edilen bir titreme şeklidir.
  • Nefes alıp vermede değişiklik: Köpeğim uyurken titriyor diyenlerin köpeklerde gözlemlediği bir diğer konu da titremeye ek olarak nefes alıp vermenin değişmesidir. Bu aşamada köpek, sanki fiziksel egzersiz yapıyormuş gibi nefes alıp verebilir.
  • Çeşitli sesler: Hırlama, inleme ve havlama gibi sesler, titremeyle beraber görülebilir. Ayrıca köpeğiniz titrerken ağlama, tıslama ve uluma gibi sesler de çıkarabilir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Pug Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Uykunun REM evresinde meydana gelebilecek bu eylemler, köpekler için endişelenecek bir durum olmadığını açıklar. Yukarıdaki durumları köpeğinizde fark ediyorsanız, bir anormallik söz konusu değildir.

Köpek Uykuda Titriyorsa Nasıl Davranılmalı?

Köpeğim uyurken titriyor ne yapmalıyım sorusuna açıklık getirelim. Her şeyden önce köpeğinizi uyandırmaktan kaçının. Eğer korku yaşıyorsanız, bu durumda köpeğinizi uyandırmayı düşünebilirsiniz. Fakat bu davranış doğru değildir.

Uyurken her titrediğinde onu uyandırmak, köpek yatağı üzerinde keyif yapan köpek dostunuzun uyku kalitesini olumsuz anlamda etkileyecektir. Uykunun kalitesinin düşmesi ise onun büyüme ve gelişmesini olumsuz yönde etkileyebilir. Hatta ruh halini de kötü etkileme ihtimali bulunmaktadır. Bundan dolayı köpeğiniz uyurken titriyorsa, uyumaya devam etmesine izin vermelisiniz.

Birkaç dakikalık spazmlardan sonra köpeğinizin gözlerini açması ve yönünü şaşırmış şekilde hareket etmesi söz konusu olabilir. Bu tarz durumlarda ise köpeğinizle ilgilenin ve ona sevgi gösterin. Kendi evinde ailesi ile beraber olduğunu hatırlatmak için ona ismi ile hitap edin. Tüm bunlar sayesinde köpeğiniz kendisini normal hissedecektir.

Köpeğinizin uyurken titremesi ya da sallanması, onun kötü bir uyku deneyimi geçirdiği anlamına gelmez. Bundan dolayı endişelenmenizi gerektirecek herhangi bir durum yoktur.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.