Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpek Kuduz Aşısı Ne Zaman Yapılır? Önemi Nedir?

Abone Ol 
Köpek Kuduz Aşısı Ne Zaman Yapılır? Önemi Nedir?

Köpek kuduz aşısı zamanı önemlidir. Köpeklerin kuduz virüsüne yakalanması kimi zaman ölümcül sonuçlar doğurabilir. Bu rahatsızlığın yaşanmaması için ise köpeklere zamanına uygun şekilde kuduz aşısının yapılması gereklidir. Kuduz aşısı yapılmayan köpeklerin, bu rahatsızlığa sahip olması riski mevcuttur. Köpeklerin kuduz aşısı olma dönemleri ve bu aşının önemi hakkında daha fazla bilgi yazımızda!

Köpek Kuduz Aşısı Ne Zaman Yapılmalıdır?

Köpek Kuduz Aşısı

Kuduz virüsü ile enfekte olmuş bir canlı tarafından ısırılma, açık yaranın yalanması ya da tırmalanma ile kuduz virüsü bulaşabilir. Bu durumlarda kuduz virüsünün de köpeğinize bulaşması mümkündür. Köpek aşı takvimine uygun şekilde yapılan doğru aşılama ise köpeklerin kuduz virüsüne yakalanma oranını ciddi ölçüde azaltacaktır. Peki, köpek kuduz aşısı ne zaman yapılır?

Köpeklerin aşı takvimine uygun şekilde aşılanması gereklidir. Bu sayede farklı aşılar köpeklerin çeşitli hastalıklara yakalanmasını önler. Bunlar içinde en önemli olanlardan biri ise kuduz aşısıdır. Bu aşı sayesinde sokakta vakit geçiren köpeğinizin herhangi bir temas ile kuduz virüsü kapmasını önlemeniz de mümkün olabilmektedir.

Köpeğiniz bir yaşına basmadan evvel kuduz aşısının yapılması gereklidir. Çoğunlukla 12 – 14 hafta aralığında bu aşının yapılması tavsiye edilir. İlk aşılamadan sonra ise yılda bir kez kuduz aşısının tekrarlanması tavsiye edilir. Bu sayede aşının etkinliğini koruması ve köpeğinizin de kuduz virüsünden düzenli şekilde korunması sağlanabilir. Köpeğiniz bir yaşını doldurmadan önce bu aşının uygulanması, yavrunun korunmasına yardımcıdır.

Yavru köpekler henüz bağışıklık sistemleri tam olarak gelişmediği için pek çok hastalığa daha açıktırlar. Bu nedenle de farklı rahatsızlıklara daha kolay şekilde yakalanabilirler ve basit hastalıklar bile onlar için ölümcül olabilir. Bu durumlardan olumsuz şekilde etkilenmemek için ise aşılama gereklidir.

Köpekler İçin Kuduz Aşısının Önemi Nedir?

Köpek Kuduz Aşısı

Köpeklerin aşılanması, kuduz virüsünden korunmaları için önemlidir. Yavru köpeklerin kuduz virüsüne yakalanması, onlar için ölümcül olabilir. Bu nedenle de önerilen haftalarda köpeklerin aşılanması, hayatlarını kurtarabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Portuguese Water Dog (Portekiz Su Köpeği) Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Köpeklerin kuduz hastalığına sahip olması onların hayatını ciddi riske sokacağı için bunu önlemek adına erken önlem almak gerekir. Bu da ancak aşı ile sağlanabilir. Her yıl, yılda bir kez tekrarlanacak olan aşı ile köpeğinizin kuduz virüsünden korunmasını sağlayabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.