Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpekler Kereviz Yiyebilir mi?

Abone Ol 
Köpekler Kereviz Yiyebilir mi?

Köpekler kereviz yiyebilir mi sorusunun yanıtı, evcil köpek sahipleri tarafından merak edilir. Bazı sebzeler ve meyveler, ölçülü olarak köpeklere verilebilir. Peki, köpekler kereviz yer mi? İşte detaylar…

Köpekler Kereviz Yiyebilir mi? Yiyemez mi?

Köpekler Kereviz Yiyebilir mi?

Köpekler kereviz yiyebilir mi açıklayalım. Kereviz, köpek dostlarımızı beslemek için güvenli sebzelerden biri olarak kabul edilir. Sevimli dostunuz, elma ya da havuç gibi besinlerden hoşlanıyor ise kerevizi de beğenerek tüketecektir.

Kereviz, makul miktarlarda sunulduğu sürece köpeklere verilebilir. Pek çok meyve ve sebze, köpekler için risklidir. Ancak kereviz, güvenli olan sebzeler arasında konumlanır. Evcil hayvanınıza herhangi bir sebze ya da meyve vermeden evvel, biraz araştırma yapmalı ve mutlaka veterinere danışmalısınız.

Köpeklerin beslenmesinin temelinde köpek maması yer almalıdır. Teknik olarak köpekler, omnivor canlılardır. Bu da onların hem hayvansal hem de bitkisel besinleri tüketebilecekleri manasına gelir. Köpek maması çeşitlerinin pek çoğu, sadece et bazlı bileşen içermez. Sebze ve meyve gibi gıdalar da barındırır. Bu sayede köpeklerin vitamin, mineral ve lif ihtiyacı karşılanmış olur.

Kerevizin Köpekler İçin Faydaları Nelerdir?

Köpekler kereviz yiyebilir mi açıkladık. Öyleyse, kerevizin köpeklere faydası nedir? İnsanların da genel olarak beğenerek tükettikleri kereviz, önemli besin maddelerini yapısında bulundurur. Kerevizde K, C ve A vitaminleri yoğun oranda yer alır. Öte yandan bu sebzenin kalorisi düşüktür, lif oranı fazladır ve sebze yağsızdır. Bu nedenle aşırı kilolu köpeklere de kereviz verilebilir.

Köpeklerin lif, mineral ve vitamin ihtiyacını karşıladığından dolayı kereviz, evcil köpeklere güvenle sunulabilir. Mükemmel bir ödül olarak görülen bu sebze, köpeğin ağız ve diş sağlığı için de iyidir. Hatta köpeklerde nefes kokusuna da iyi gelen bir sebze olarak öne çıkar. Ancak köpeğe ölçülü oranda kereviz verilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeğim Yemek Yemiyor Ne Yapmalıyım? Köpeklerde İştah Kaybı Çözümleri

Kerevizin Köpekler İçin Riskleri Nelerdir?

Köpekler kereviz yiyebilir mi sorusuna, evet yanıtını verdik. Her ne kadar köpekler için kereviz güvenli olarak görülse de, aşırı tüketimi bazı sağlık problemlerine yol açabilir. Bu yüzden köpeğinize kereviz yedirmek istediğinizde az miktar en doğrusu olacaktır. Aşırı kereviz tüketimi, köpeklerde sık idrara çıkmayı teşvik edebilir.

Diğer yandan fazla miktarda kereviz, köpekte ishal, kusma, gaz, karın şişkinliği gibi sorunlar da yarabilir. Köpeklere kerevizi çiğ veya pişmiş şekilde verebilirsiniz. Ama miktarına çok dikkat etmelisiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.