Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpeklerin Yaşam Süresi Ne Kadardır?

Abone Ol 
Köpeklerin Yaşam Süresi Ne Kadardır?

Bugünkü yazımızda, köpeklerin yaşam süresi ne kadardır sorusunu tüm detayları ile sizler için yanıtlıyor olacağız. Köpekler, dünya genelinde en çok beslenen ve sahiplenilen evcil hayvan türlerinden biri olmaktadır. Köpeklerin kaç sene yaşadığına beraber bakalım…

Köpeklerin yaşam süresine tesir eden birçok etken bulunmaktadır. Bu etkenlerden en mühim olanları ise köpeğin yaşadığı alan, beslenme tipi ve kalitesi ve köpeğin yer aldığı ırk gibi birçok unsur yaşam süresini etkilemektedir. Bu sebeple sahiplenmiş olduğunuz bir köpek dostunuz varsa, ona çok iyi bakmalısınız.

Onu her daim kaliteli mamalarla beslemelisiniz. Yaşadığı alanı temiz tutmalısınız. Irkına göre yatkın olduğu herhangi bir hastalık varsa, yaptırılması gereken tüm aşılarını yaptırmalısınız. Kısaca ona bir bebek gibi bakmalısınız. Çünkü onun da bir bebek olduğunu unutmamalısınız.

Köpeklerin Yaşam Süresine Farklı Açıdan Bir Bakış

Köpeklerin yaşam süresi ne kadardır

Asıl soru ile devam ediyoruz: Köpeklerin yaşam süresi ne kadardır? Köpekler konusunda ortalama yaşam süresi son derece değişkendir. Fakat ortalama bir rakam isterseniz bunun için 10 ila 14 sene diyebiliriz. Tabii yine de bu durum, her bir köpek açısından farklı seyreder.

En çok da sokak köpekleri için maalesef ki bu süre beslenme, barınma ve diğer kötü olanaklar da eklendiği zaman daha kısa olur. Sokakta yaşam süren köpeklerin yaşam süresinin daha kısa olmasında etki eden diğer nedenler ise diğer köpeklerle kavga etmeleri, araba kazaları, insanların saldırıları ve salgın köpek hastalıkları olmaktadır.

Köpeklerin Daha Uzun Yaşaması İçin Neler Yapabiliriz?

Köpek dostlarımız, bakımlarını düzenli olarak titizlikle yaptığımız takdirde uzun bir ömür sürebilmektedirler. Fakat yine de köpeğinizin daha uzun süre yaşaması için yapabileceğiniz şeyler de vardır. Köpeklerin yaşam süresi ne kadardır konumuza bu detaylarla devam ediyoruz…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  French Bulldog Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Sağlık ve Bakım

İlk önce sahiplenmiş olduğunuz köpeğinizin ırkına ve bu ırkın özelliklerine son derece hakim olmanız gerektiğini unutmamalısınız. Ara sıra sokaktan sahiplenilmiş olan yavru köpeklerin ırkını anlamak zor oluyor. Eğer siz de köpeğinin ırkını bilmeyenlerdenseniz bir veteriner hekime danışmanızı öneririz.

Bu şekilde sevimli dostunuzu çok daha yakından tanıyıp uzun bir ömür sürmesi konusunda önemli bir adım atmış olacaksınız. Köpeğinizin aşılarının tamamını eksiksiz ve düzenli bir biçimde yaptırmanız da çok önemli bir konudur. Aşı haricinde de düzenli olarak köpeğinizi veteriner hekim kontrolüne götürmeniz gerektiğini belirtelim.

Köpeğinizin beslenme durumu da sağlıklı ve uzun bir ömür geçirebilmesi açısından son derece önemlidir. Köpekler, insanların tükettiği gıdaları tüketebilir fakat köpek maması çeşitleri ile beslenmeleri daha önemlidir. Çünkü bu mamalar, köpeklere özel olarak geliştirilen besinlerdir ve sağlıklarını korumaları içindir.

Köpeğinizi beslemek istediğiniz köpek mamasını daha kolay seçebilmek için köpeğinizin yaşı, boyutu, kilosu ve ırkına uyum sağlayan bir mama tercih etmeniz gerekmektedir. Zaten köpeklerin yaşam süresi ne kadardır sorusunun en önemli detaylarından biri de budur.

Bunun yanı sıra köpeğinizin beslenme düzeninde kullanacağınız köpek mamasının köpeğinizin her türlü mineral, protein ve vitamin gereksinimini karşılayabilmesine özen göstermelisiniz. Doğru beslenen köpeklerin ömrünün çok daha uzun olduğu kanıtlanmıştır. Bu nedenle ona her daim iyi bakmalısınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.